sałatka - 51777 przepisów (strona:1721/3452)

Sałatka z brokułem i mozzarellą 173

Pyszna, szybka, zdrowa i kolorowa sałatka  z brokułem, mozzarellą i pomidorem.  Taka salatka świetnie się sprawdzi jako  kolacja lub drugie śniadanie do pracy . Składniki: 1 brokuł 120 g mozzarelli 250 g pomidorów koktajlowych 3-4 garście szpinaku 200 ml jogurtu naturalnego 1 ząbek czosnku sól, pieprz, cukier Wykonane: Czosnek przecisnąć przez praskę, dodać do jogurtu i doprawić

magiczna kuchnia Kasi
Wielkanocne jajeczka faszerowane 139

wydrążone białka jajek, tak aby na powierzchni powstała górka *** *** Połówki jajek obsypujemy naprzemiennie raz szczypiorkiem, a raz startą rzodkiewką *** *** SMACZNEGO ***       POLECAM TAKŻE: PRZEPISY NA JAJKA I SAŁATKI WIELKANOCNE TUTAJ (klik) CIASTA I WYPIEKI WIELKANOCNE KLIKNIJ TUTAJ PRZEPISY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ DANIA JEDNOGARNKOWE – NAJLEPSZE

Blog z Apetytem
SAŁATKA Z CZARNEJ SOCZEWICY, BRZOSKWINIĄ I FETĄ 108

Izolacja sprawia ze nie mamy za dużo ruchu. Krótki spacer nie spali dużej liczbę kalorii. Przygotowałam więc lekką ale sycącą sałatkę z soczewicą. Składniki: 400 g czarnej soczewicy 2 sztuki brzoskwini ser feta 250 g pomidorków koktajlowych oregano  6 łyżek octu balsamicznego 2 łyżki oliwy z oliwek sól do smaku pieprz do smaku cebula dyma Czarną soczewicę ugotować

Kuchnia w oparach
Pieczona sałatka z kurczakiem i amarantusem 177

Obiad z piekarnika upieczony na blaszce. Do zrobienia pieczonej sałatki wykorzystałam resztki warzyw które miałam. Dodałam pierś z  kurczaka, ugotowałam amarantus i zdrowy obiad mamy gotowy. Możecie zabrać go też do pracy na lunch. Smakuje na ciepło i na zimno. Możecie podgrzać. 1 pierś z kurczaka 2 marchewki 50 dkg brukselki 1 mała seler korzeń 1/2 brokuła szczypior

wesoła kuchnia
Szybka sałatka brokułowa 109

sałakę zrobicie w kilka minut. Wystarczy obgotować brokuły, a w czasie kiedy brokuły się będą gotowały przygotować resztę składników. Wszystko razem mieszamy i pyszna przekąska gotowa. SAŁATKA BROKUŁOWA Składniki: 1/2 brokuła 1 mała czerwona cebula garść suszonej żurawiny garść słonecznika 3-4 łyżki majonezu sól i pieprz do smaku Przygotowanie: Brokuła dzielimy na mniejsze kawałki, obgotowujemy przez 5-8 minut

Bon appetit mon amie
Eswatini - Sałatka z awokado i orzeszków ziemnych (Slaai) 147

czasach powstawania naszego bloga kraj, z którego pochodzi ta przepyszna sałatka nosił jeszcze nazwę Suazi. Król Mswati III w 2018 roku zmienił nazwę swojego kraju na Eswatini. Gdybym ja był królem Eswatini jadłbym to danie zdecydowanie codziennie! Składniki (2 porcje): - 2 awokado  - 2 łyżki soku z cytryny - 1 łyżeczka startego na drobnych oczkach tarki imbiru - 2 łyżki orzeszków

Roślinożerni urlopowicze
Surówka z kiszonych buraków z jajkiem 108

Nasza druga surówka z kiszonych buraków , dzięki której nie zmarnował się ani jeden burak z tegorocznego zakwasu. Obie różnią się od siebie wprawdzie tylko jednym składnikiem

niecodziennikpary
Obiadowa surówka z kiszonej kapusty i marchewki 226

oliwek, następnie wszystkie składniki dokładnie mieszamy, w razie potrzeby doprawiamy według własnego uznania a na koniec odstawiamy do lodówki na 30min. Smacznego. Zapraszam również do skorzystania z innych przepisów: Sałatka z brokułem kurczakiem i migdałami Surówka z selera i jabłka – Ksiega-smaku.pl Pulpety w sosie koperkowym Makaron z kurczakiem brokułem i suszonymi pomidorami w sosie śmietanowym Artykuł Obiadowa surówka z kiszonej

Księga-Smaku
Śledzie pod pierzynką 181

Dzisiaj pyszna warstwowa sałatka ze śledzia przełożona sosem śmietanowo-majonezowym. Śledzie pod pierzynką to super przekąska, która oprócz tego, że wyśmienicie smakuje w Święta, sprawdzi się również przez cały rok bez względu na okazję. Składniki: 5 dużych ugotowanych ziemniaków 4 płaty śledzia solonego  1 duża cebula 4 duże ugotowane marchewki 5 jajek ugotowanych na twardo pieprz kolorowy 4 łyżki

Alutka-Gotuje
Sałatka Waldorf 172

Oscara Tschirky'ego uważano za zaszczyt, a szczęściem i przywilejem było choćby natknąć się na niego. Przepracował w Astorii ponad 50 lat, a na emeryturę przeszedł w 1943 roku. Sałatka  Waldorf to obok jajek Benedict, najsłynniejsza potrawa wymyślona przez Tschirke'ego. Zadebiutowała podczas uroczystej kolacji z okazji otwarcia hotelu w 1893 roku. Oryginalny przepis, który mistrz zamieścił w swojej

Smakowity Blog Kulinarny
Szałołt… niy wiym jaki (Sałatka… ;) ) 138

nojlepsze to, że idzie bele co wczajś1 do miski, ôblołć2 zōłzōm3 i mōmy danie, jak u jakego grołfa4. Niystety je sam zeler [...] Artykuł Szałołt… niy wiym jaki (Sałatka… ;) ) pochodzi z serwisu Chop w kuchni

Chop w kuchni
Sałatka z kaszą jęczmienną, brokułem i kurczakiem 173

dużych oczkach tarki. Cebulę kroimy w piórka. Gdy brokuł, kurczak oraz kasza ostygną, wszystko ze sobą łączymy. Oliwę łączymy z musztardą, zmiażdżonym czosnkiem oraz solą i pieprze. Polewamy sosem sałatkę

Qchnia po prostu
Sałatka z kapusty pekińskiej, selera naciowego i roszponki 176

dużych oczkach tarki. Paprykę kroimy w paski, ogórki w kostkę a cebulę w półplasterki.  Wszystkie składniki wrzucamy do miski. W szklance łączymy wszystkie składniki sosu, którym następnie polewamy sałatkę.  Całość dokładnie mieszamy

Qchnia po prostu
Sałatka z awokado 167

Awokado ze szpinakiem oraz truskawkami, a całość posypana delikatnie czarnuszką, która nadaje charakteru całej sałatce. Składniki: 3 duże garści szpinaku baby, 1 dojrzałe awokado, 8 dużych truskawek, łyżeczka czarnuszki Przygotowanie: Awokado kroimy na pół, usuwamy pestkę, wyjmujemy miąższ i kroimy w kostkę. Z truskawek usuwamy szypułki, kroimy na pół lub na ćwiartki. Wszystkie składniki mieszamy razem i posypujemy czarnuszką

Lena Gotuje