sałatka - 51095 przepisów (strona:1715/3407)

Sałatka Caprese z borówką amerykańską 47

miłośników śródziemnomorskich smaków nowa odsłona włoskiego Caprese. Tym razem z borówką amerykańską, która jest łudząco podobna do czarnych oliwek i zmyliła niejedną osobę sięgającą po tę sałatkę. Kolorystycznie i smakowo o niebo lepiej od zwykłego biało-czerwono-zielonego Caprese. Idealna na imprezy, bo i wygląda, i smkauje. Składniki: ? 2 szklanki pomidorków koktajlowych pomarańczowych ? 2 małe opakowania kulek mozzarelli ? 1 szklanka

To co kocham
Tęczowe owoce w szampańskiej galaretce 43

Owoce zatopione w galaretce z szampana to deser – sałatka tylko dla dorosłych. Ułożone kolorystycznie tworzą swoistą tęczę. Można użyć tutaj dowolnych, sezonowych owoców. Ogranicza nas tylko pojemność pucharka lub wysokiej szklanki. Ja miałam jeszcze w planie dodać morele, kiwi i mandarynki, ale po prostu się nie zmieściły. Deser ze względu na użyte wino musujące jest dość wytworny i niecodzienny

To co kocham
Sałata lodowa z nektarynkami 42

Niedawno przygotowałam właśnie taką sałatkę do obiadu i wszystkim bardzo smakowała. Praktycznie dwuskładnikowa nie licząc sosu jogurtowego, a więc bardzo prosta do przyrządzenia. Zamiast świeżych owoców można dać brzoskwinie z puszki, ale wtedy należy pominąć cukier w sosie jogurtowym. Składniki: ? 1 mała sałata lodowa ? 2 nektarynki lub brzoskwinie ? kilka liści bazylii Sos jogurtowy ? 1 mały jogurt naturalny ? 2 łyżki soku

To co kocham
Sałatka kalifornijska 44

sałatka to recycling po pieczonym indyku, ale można ją wykonać od podstaw, to znaczy specjalnie upiec lub ugotować kawałek mięsa indyka stosując ulubione przyprawy. Najłatwiej ją jednak przygotować, gdy już mamy kawałek gotowego mięsa. Teraz już tylko należy otworzyć 3 puszki, pokroić i dodać majonez. Proste, szybkie, smaczne! I nie mam pojęcia dlaczego kalifornijska, taka nazwa widnieje w moim starym

To co kocham
Sałatka ziemniaczana z buraczkiem 41

Sałatka ziemniaczana na buraczano, czyli inna niż zwykle. Kolor buraczkowy bardzo ożywia ziemniaki, a smak buraka dodaje lekkiej słodkości. Dla dbających o linię polecam zastapienie majonezu śmietaną. Składniki: ? 4 ziemniaki ? 2 buraki ? pęczek zielonej piertuszki ? sól, pieprz ? 2 łyżki soku z cytryny ? 2 łyżki majonezu Wykonanie: ? Ugotowane w łupinach buraki i ziemniaki, każde w osobnym garnku, obrać i pokroić

To co kocham
Surówka z marchewki, dyni i jabłka 35

smaku ? 3 łyżki miodu Wykonanie: ? Marchewki zetrzeć na średniej tarce, jabłka na grubej. ? Dynię również zetrzeć tak jak marchewkę i zużyć jej dokładnie tyle samo co marchewki. ? Wymieszać składniki sałatki, przyprawić, dodać miód i śmietankę

To co kocham
Sałatka owocowa z majonezem 51

Sałatka, która zawsze budzi kontrowersje ze względu na dodatek majonezu i kukurydzy do owoców. Ale smakuje tak wybornie, że nie sposób się od niej oderwać. W mojej rodzinie to pewniak na świąteczno-imieninowych imprezach. I nigdy nie zostaje na następny dzień. Składniki: ? 5 bananów ? 4 sztuki kiwi ? 3 pomarańcze ? 1 puszka ananasów ? 1 puszka kukurydzy ? 1/2 granatu ? 1 cytryna

To co kocham
Sałatka z pieczarek, ryżu i białej fasoli 35

Sałatka, która smakuje zarówno na zimno, jak i na ciepło. Na zimno może być kolacją jako dodatek do wędliny a na ciepło jako samodzielne danie obiadowe. Praktycznie 3-składnikowa pomijając przyprawy. Zawiera ryż, pieczarki i białą fasolę. Składniki: – 500 g pieczarek – 1 cebula – 1 szklanka ryżu – 1 puszka białej fasoli – pęczek zielonej pietruszki

To co kocham
Sałatka z brokuła i paluszków krabowych 47

Sałatka bardzo szybka w wykonaniu i zaskakująca smakiem. Trochę rybna, trochę warzywna, trochę imprezowa, trochę zwyczajna. Jemy ją jak chcemy i kiedy chcemy. Składniki: – 1 brokuł – 1/2 małego granatu – 200 g sera ricotta – 150 g paluszków krabowych – 1 łyżka soku z cytryny – 1 łyżka majonezu – sól, pieprz do smaku   Wykonanie: – Brokuł

To co kocham
Makaronowa sałatka z kurczakiem, porem i ananasem 63

Jest to bardzo smaczna sałatka imprezowo-świąteczna. Czosnkowy kurczak, ananas i makaron z porem to cała jej tajemnica. Kolorystycznie jest dość monotonna, doskonałym jej uzupełnieniem są więc czerwone pestki granatu. Składniki: – 300 g dowolnego makaronu, u mnie łazanki – 2 filety z kurczaka – 2 pory – 1 puszka ananasa – 2 ząbki czosnku – 4 łyżki majonezu

To co kocham
na szybko i smacznie sałatka z tuńczyka... 69

ryżu, wsypać posiekaną natkę pietruszki, wszystko delikatnie wymieszać, odstawić na 20 minut i można jeść, dodatkowo dodałam swoje ogórki a`la pikle w plastrach w zalewie z papryczką chilli - sałatka z tuńczykiem jest bardzo smaczna, na szybko przygotowana z ulubionymi składnikami, smakuje do podjadania lub z ciemnym pieczywem.........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Sałatka z kurczakiem, granatem i serem camembert 643

Pyszna, szybka i kolorowa sałatka z filetem z kurczaka, słodkim granatem, delikatnym serem. Idealnie sprawdzi się na wynos do lunchboxa. Składniki: duże opakowanie mixu sałat (w mnie z kapustą czerwoną), 600 g filetu z piersi kurczaka, 1 owoc granatu, ser camembert naturalny, średniej wielkości cebula czerwona, 3 łyżki oliwy z oliwek, czubata łyżeczka przyprawy do kurczaka (w mnie złocista), łyżeczka

Lena Gotuje
Surówka chińska z pekinki 154

Surówkę odkładamy na około pół godziny i ponownie mieszamy. Przed podaniem przechowujemy w lodówce *** *** SMACZNEGO ***       POLECAM TAKŻE: NAJLEPSZE SURÓWKI DO OBIADU PRZEPIS TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI PRZEPIS TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ Artykuł Surówka chińska z pekinki pochodzi z serwisu Blog z apetytem

Blog z Apetytem
Torcik sałatkowy 45

Kolorowa i szybka w przygotowaniu sałatka warstwowa, idealna na każdą okazję. Ilość każdego składnika zależy od tego na jak szerokiej salaterce i na ile osób chcecie ją przygotować.    Składniki na 4 porcje: -puszka tuńczyka w sosie własnym (po odsączeniu 120 g ) - jedna czerwona marynowana papryka  -jeden duży ogórek kiszony  -3 jajka ugotowane na twardo -garść posiekanego

Kulinarne przemyslenia
Sałatka z szynką i granatem 51

zwitki, ułożyć na sałacie. Całość posypać pestkami granatu i a potem pokruszonym serem. Olej wymieszać z miodem, musztardą i sokiem z cytryny. Doprawić do smaku solą. Gotowym sosem polać sałatkę i od razu podawać

Monia miesza i gotuje

Proponowane wyszukiwania