niż 250ml!) i idealnie nadaje się do zaszczepienia kolejnych kiszonek. Już wkrótce kolejne przepisy na kiszonki – kiszoną rzodkiewkę i kiszone buraki. STAY TUNED! Polecam skorzystać z ogórków przygotowując: – zieloną sałatkę z kaszą jaglaną, brokułem i ogórkami małosolnymi FIT – roladki schabowe ze szparagami FIT Składniki na 5l słój: – 1,5kg ogórków gruntowych (jak najmniejszych) – 2l wody – 2 czubate łyżki soli (polecam
Be Fit Be Strongwarzywniakach, więc nie ma co zwlekać, a należy korzystać z dobrodziejstw jakie daje nam natura. Ich przygotowanie jest bajecznie proste, natomiast w smaku są niesamowite. Idealnie komponują się w sałatkach, tartach, czy jako porcja warzyw do obiadu. Spróbujcie! Składniki: – 2 pęczki młodych marchewek – 1 łyżeczka oliwy – 1 łyżeczka miodu – 1 łyżeczka masła – rozmaryn świeży
Be Fit Be Strongskładniki: 400 g brokuła mrożonego lub 500 g świeżego 1 puszka ananasa 1 opakowanie sera typu feta 1 puszka kukurydzy 3 łyżki słonecznika Film krok po kroku jak wykonać sałatkę: wykonanie: Różyczki brokuła gotujemy przez ok. 5 min. w osolonej wodzie. Ugotowany odsączamy i odstawiamy do wystudzenia. Ananasa i kukurydzę odsączamy z zalewy, ananasa kroimy w kostkę. Ser również kroimy
Domowy Smak JedzeniaBardzo lekka i bardzo smaczna sałatka, którą możecie podać na każdą imprezę Co potrzeba: 8 jajek ugotowanych na twardo, 1 duży por (ok 400 g), 1 puszka kukurydzy, 2-3 łyżki majonezu, Sól, Pieprz Wykonanie: Pora oczyszczamy z pierwszych białych liści, odcinamy twarde zielone liście, wykorzystując środkowe zielone i delikatne, kroimy w cienkie plasterki, przekładamy na sitko, przelewamy
Bułka z Chlebemwarto będzie przygotować taki post – proste przepisy na Wielkanoc. W tym wpisie znajdziesz moje propozycje na ciasta, babki, faszerowane jajka oraz mój ulubiony wegetariański pasztet. I tak sałatka też się znajdzie :) Proste przepisy na Wielkanoc – CIASTA Proste ciasto – miodownik z masą budyniową Miodownik ... Czytaj dalej Artykuł Proste przepisy na Wielkanoc pochodzi z serwisu Pink Envelope
Pink EnvelopeSałatka z selera konserwowego Składniki: Słoiczek selera konserwowego Słoiczek marynowanych pieczarek Pół puszki groszku Około 150g szynki konserwowej Łyżka majonezu Łyżeczka musztardy Sól, natka pietruszki. Seler, pieczarki i groszek odsączyć z zalewy. Pieczarki i szynkę posiekać. Wymieszać wszystkie składniki i doprawić. Najlepiej smakuje po kilku godzinach leżakowania
Kulinarne blogowanieKolorowa surówka z białej i czerwonej kapusty z kukurydzą i pomidorkami Lubicie kolorowe sałatki i surówki? Ja uwielbiam Idealny dodatek do obiadu lub samodzielny posiłek. Dziś mam dla Was przepis na pyszną kolorową surówkę z dwoma rodzajami kapusty kukurydzą i pomidorkami. Pyszna i prosta w przygotowaniu. Kto się skusi? Składniki: 300 g kapusty – 150 g białek kapusty
Słodkie okruszkiSolimy. Żółtko rozcieramy z octem i z cukrem, a następnie mieszamy ze śmietaną. Sosem zalewamy śmietanę i mieszamy. Wierzch posypujemy posiekanym białkiem (zostawiłam część żółtka dla koloru). Podajemy jako sałatkę obiadową. Sałata z jajkiem – kuchnia podkarpacka Sałata na słodko Więcej podkarpacki specjałów w zakładce KUCHNIA PODKARPACKA Zapraszam
Trzeci talerzobiadu. Kapusta pekińska dostępna jest przez cały rok, prawie każdy ją lubi i jest świetną bazą do tworzenia surówek obiadowych. Jako, że u mnie surówki przemieszane są z sałatkami, zebrałam dla Was w jednym miejscu zbiór kilku przepisów na surówki z kapusty pekińskiej w roli głównej. Na samym końcu dodałam również 3 propozycje świetnych dressingów – jest dressing balsamiczny, dressing
Smaki Na Talerzupokrojone w ćwiartki, posypujemy słonecznikiem. Do szklanki wlewamy ocet, dodajemy zmiażdżony czosnek, miód, musztardę sól i pieprz. Mieszamy. Następnie wlewamy powoli oliwę cały czas mieszając do uzyskania jednolitego sosu. Sałatkę polewamy sosem
Qchnia po prostuJŏ1 wia, że to zajś je take małe wynŏkwianie2, ale tyn smak je richtich3 dobry… i bez zelera4– niyftorzi5 sie ucieszōm 😉 Co potrza? 500 [...] Artykuł Szałŏt czerwōny (Sałatka czerwona) pochodzi z serwisu Chop w kuchni
Chop w kuchnikostkę, korniszony przekrojone wzdłuż, odsączonego tuńczyka, fasolkę i kukurydzę. Mieszamy. Dodajemy brokuł oraz pokrojone w ósemki jajka. Majonez łączymy ze zmiażdżonym czosnkiem, solą i pieprzem i dodajemy do sałatki. Delikatnie mieszamy. Podajemy z pieczywem
Qchnia po prostuLekka, bardzo smaczna sałatka, która z powodzeniem sprawdzi się na stole. Doskonała na imprezę, śniadanie i kolację. Niektórzy chętnie zjedzą ją na obiad Co potrzeba: · 1 puszka tuńczyka w oleju
Bułka z Chlebem