ciastka kremówki - 13380 przepisów (strona:64/892)

Puree z jadalnych kasztanów 90

części kupionych przez Bartka jadalnych kasztanów zrobiliśmy puree kasztanowe wzbogacone karmelem i nutką rumu. Można przygotować prostszą i szybszą wersję puree, gotując na koniec kasztany z kremówką i cukrem, ale warto poświęcić kilka minut więcej na zrobienie karmelu z tych dwóch składników i dodanie do niego kawałków kasztanów. Nasze karmelowe puree kasztanowe od razu po przestudzeniu wykorzystaliśmy do upieczenia kasztanowego(...)sernika , a resztę zjedliśmy jako dodatek do poobiedniego deseru. Składniki na puree z jadalnych kasztanów 500 g kasztanów 50 g cukru 200 ml kremówki 30% w temperaturze pokojowej 1 / 2 laski wanilii 1 łyżka rumu (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie Kasztany umyć, włożyć do garnka z wodą. Gotować pod przykryciem na średnim ogniu 20 minut. Odcedzić, najlepiej od razu na gorąco

niecodziennikpary
Panna cotta 88

podana została z sosem malinowym i przyozdobiona listkiem świeżej mięty, jak pewnie się domyślacie, zbyt długo nie postała w lodówce. Składniki na panna cottę Panna cotta: 250 ml śmietanki kremówki 30% 250 ml mleka 3,2% 3 łyżki cukru 1 / 2 laski wanilii 3 łyżeczki żelatyny Sos malinowy: 200 g malin (mrożonych lub świeżych) 2-3 łyżki cukru (adsbygoogle = window.adsbygoogle(...)Żelatynę zalać 50 ml zimnej wody, odstawić do napęcznienia. Następnie rozpuścić w kąpieli wodnej lub mikrofalówce, uważając, aby jej nie przegotować, gdyż straci swoje właściwości żelujące. Do garnka wlać kremówkę i mleko, wsypać cukier. Dodać ziarenka wydrążone z wanilii i jej strąk, gotować, aż mieszanina stanie się gorąca, ale nie doprowadzać do wrzenia. Zdjąć z ognia, wyjąć strąki wanilii, dwie

niecodziennikpary
Ciasto z bananami – banoffee 133

ciasto z bananami – banoffee 250 g ciastek zbożowych digestive 100 g masła 1 puszka masy krówkowej (400g) 3-4 banany 2 łyżki soku z cytryny 300 g kremówki (30 %) 1 śmietan-fix 4 kostki gorzkiej czekolady (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie Masło rozpuścić, przestudzić. Ciastka rozdrobnić w melakserze, wlać masło, zmiksować. Dno tortownicy (23-24 cm) wyłożyć papierem do pieczenia(...)Wstawić do lodówki na 30 minut. Po tym czasie na spodzie rozprowadzić masę kajmakową, na niej ułożyć pokrojone w dość grube plastry banany, posmarować je sokiem z cytryny. Śmietankę kremówkę ubić na sztywno, pod koniec wmiksować śmietan-fix. Kremówkę wyłożyć na banany, posypać startą gorzką czekoladą. Ciasto z bananami banoffee wstawić na godzinę do lodówki. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Ciasto

niecodziennikpary
Ciasto Kinder Country 78

dzieci. Podanie słodkiego deseru przygotowanego w domu przez dzieci komunijne na pewno byłoby miłym akcentem podczas przyjęcia w tym uroczystym dniu. Składniki na ciasto Kinder Country 350 ml śmietanki kremówki 30% (schłodzonej) 250 g serka mascarpone (w temperaturze pokojowej) 300 g herbatników maślanych 2 tabliczki czekolady karmelowej 2 tabliczki czekolady mlecznej 4 szklanki płatków Nestle Kangus (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie(...)małym ogniu, aż czekolada się rozpuści w kąpieli wodnej. Odstawić do wystygnięcia. W drugim naczyniu w taki sam sposób rozpuścić mleczne czekolady, pozostawić do wystygnięcia. 250 ml schłodzonej kremówki ubić na sztywno. Miksując na niskich obrotach, dodawać partiami serek mascarpone. Następnie wmieszać wystudzoną karmelową czekoladę oraz 3,5 szklanki płatków Nestle Kangus. Masę wyłożyć na herbatniki, wyrównać jej powierzchnię

niecodziennikpary
Truskawkowe tiramisu 92

Truskawkowe tiramisu to owocowa, orzeźwiająca wersja tego popularnego włoskiego deseru. Zrobiliśmy je z mascarpone i śmietany kremówki oraz truskawkowego musu. Choć ciasto było szybkie i łatwe w przygotowaniu, musieliśmy na jego skosztowanie czekać do następnego dnia. Po przekrojeniu naszym oczom ukazały się trójkolorowe warstwy, z których sporą część stanowił krem z mascarpone. W czasie upalnych czerwcowych dni chłodne tiramisu(...)truskawkami wyjęte z lodówki było deserem idealnym. Udostępnij Składniki na truskawkowe tiramisu 250 g podłużnych biszkoptów 600 g truskawek 250 g serka mascarpone (dobrze schłodzonego) 400 ml śmietany kremówki 30% (dobrze schłodzonej) 1 1 / 2 łyżeczki żelatyny 5 łyżek cukru 2 łyżki amaretto (opcjonalnie) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie Żelatynę zalać trzema łyżkami zimnej wody, odstawić do napęcznienia. Truskawki opłukać, usunąć

niecodziennikpary
Dyniowy sernik na zimno 82

sera z wiaderka 300 g puree z dyni 200 g cukru 1 łyżka ekstraktu waniliowego 1 / 2 płaskiej łyżeczki gałki muszkatołowej 1 płaska łyżeczka cynamonu 400 ml śmietany kremówki 30% (schłodzona) 2 łyżki żelatyny 3 łyżki zimnej wody Spód z ciasteczek Oreo: 12 ciasteczek Oreo 30 g masła Dyniowa polewa: 200 g puree z dyni 50 g białej czekolady(...)kremówki 50 ml mleka Dodatkowo: ciasteczka Oreo do dekoracji (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie Spód z ciasteczek Oreo: Masło rozpuścić w mikrofalówce lub małym garnuszku, odstawić do przestygnięcia. Do misy malaksera wrzucić ciasteczka, rozdrobnić. Wlać masło, miksować do połączenia się składników. Dno tortownicy ( 22 cm ) wyłożyć papierem do pieczenia, wsypać rozdrobnione Oreo, równomiernie rozprowadzić i docisnąć do dna. Wstawić do lodówki

niecodziennikpary
Sernik na zimno z galaretką z truskawek 104

zimno z galaretką z truskawek Herbatnikowy spód: 150 g herbatników maślanych 75 g masła Masa z serków homogenizowanych: 4 waniliowe serki homogenizowane (500 g) 250 ml schłodzonej śmietanki kremówki (30%) 6 płaskich łyżeczek żelatyny 1 / 2 szklanki gorącej wody 200 g truskawek Galaretka z truskawek: 500 g truskawek 1 galaretka truskawkowa 1 łyżka żelatyny 1-2 łyżki cukru (do smaku(...)lodówki na 30 minut. Masa z serków homogenizowanych: Żelatynę zalać gorącą wodą, wymieszać, aby się rozpuściła. Odstawić do wystygnięcia. Truskawki opłukać, usunąć szypułki, pokroić na mniejsze kawałki. Śmietanę kremówkę wlać do misy robota kuchennego, ubić na sztywno. Dodać serki homogenizowane, krótko wymieszać. 2-3 łyżki tej masy wmieszać w żelatynę, następnie tę mieszaninę powoli wlewać do kremówki z serkami, miksując

niecodziennikpary
TORT RYBA "POŁÓW DNIA" (PRZEPIS Z PRZYJĘCIA URODZINOWEGO W STYLU WĘDKARSKIM) 154

brownie jest ciężkie, masywne, idealne do formowania kształtu, więc zrobienie ryby nie stanowiło problemu. Jest to obłędnie pyszne brownie piernikowe z suszonymi śliwkami, które przełożyłam delikatnym kremem z mascarpone, kremówki i cynamonu. Wycięłam dwa blaty w kształcie ryby z ogonem (bez płetw), przełożyłam je kremem, a górną, trzecią warstwę ciasta "dosztukowałam" z resztek brownie, tak, by ryba nie była płaska(...)piernikowej 6 jajek 450 g cukru pudru szczypta soli 200 g mąki  350 g suszonych śliwek SKŁADNIKI NA KREM CYNAMONOWY: 500 g mascarpone (dobrze schłodzonego) 500 ml śmietany kremówki (dobrze schłodzonej) 3 - 4 łyżki cukru pudru (ilość według uznania) 2 łyżeczki cynamonu SKŁADNIKI NA MASĘ MAŚLANĄ DO OBŁOŻENIA TORTU: 500 g miękkiego masła 4 łyżki cukru pudru odrobina aromatu

Słodko-Słony Świat Ilony
Walentynkowe kruche mini torciki 120

tortowej pół szklanki cukru pudru 2 żółtka 20 dag masła lub margaryny Na bezy: 2 białka pół szklanki cukru różowy barwnik spożywczy według uznania Na krem: 2 szklanki śmietanki kremówki 30 % cukier puder do smaku 2 śmietan-fixy (zagęstniki ) różowy barwnik spożywczy według uznania Dodatkowo: cukrowa posypka do dekoracji ( u mnie serduszka ) mąka pszenna do posypania stolnicy Wykonanie pysznych mini(...)godzin przy lekko uchylonych drzwiach piekarnika lub z termoobiegiem. Bezy powinny być dobrze wysuszone. Pozostawiamy je w piekarniku do wystygnięcia. Zimne zdejmujemy z blaszki. 4. Przekładanie: Dobrze schłodzoną śmietankę kremówkę ubijamy na sztywno, dodajemy cukier puder, śmietan-fiksy i barwnik, chwilę ubijamy. Zamiast śmietan-fixów można dodać żelatynę rozpuszczoną w gorącej wodzie i wystudzoną. Następnie śmietankę przekładamy do rękawa cukierniczego

Izabelawkuchni
Tort z bitą śmietaną i owocami 105

piekarnika. Po całkowitym wystudzeniu – przekrój na 3 blaty. Biszkopt możesz przegotować dzień wcześniej i zostawić np. w uchylonym piekarniku na noc – do całkowitego ostygnięcia. Bita śmietana: 2 śmietany kremówki 2 łyżki cukru pudru Dodatkowo: Ulubione owoce Sok do nasączenia biszkoptu: sok wyciśnięty z 1 cytryny 2/3 szklanki letniej wody 2 łyżki cukru 1-2 łyżki domowego ekstraktu waniliowego Wszystkie(...)składniki na sok do nasączenia biszkoptu – wymieszaj dokładnie. Kremówkę ubij – pod koniec dodając cukru pudru. Pierwszy blat nasącz 1/3 soku, wyłóż 1/3 kremówki, dodaj część owoców. Tak samo postępuj z drugim i trzecim blatem. Smacznego! Artykuł Tort z bitą śmietaną i owocami pochodzi z serwisu Moja Pasja Smaku

Moja pasja smaku
PRZYJĘCIE URODZINOWE W STYLU WĘDKARSKIM DLA CHŁOPCA - INSPIRACJA 160

menu... Przygotowałam: ➨ tort w kształcie ryby "Połów dnia": ale nie był to tradycyjny tort, tylko grube warstwy przepysznego brownie piernikowego z suszonymi śliwkami, przełożonego delikatnym kremem cynamonowym na bazie kremówki i mascarpone ➨maślane kruche ciasteczka rybki z lukrem ➨ mini deserki oreo z robakami "Żywa przynęta" ➨ kruche babeczki ze słodkim "kawiorem" ➨ waniliowe makaroniki rybki z czekoladowym kremem z mascarpone i Nutelli(...)LINK Miłego dnia, Kochani! Widok na cały stół... Tort Ryba - "Połów dnia" - trzy grube blaty obłędnie pysznego piernikowego brownie z suszonymi śliwkami, przełożone delikatnym kremem cynamonowym na bazie śmietany kremówki i mascarpone... Tort był przepyszny, nie za słodki, świetnie formował się na kształt ryby, a później idealnie kroił w równe plastry. Rozszedł się co ostatniego okruszka... 😋 Ręcznie robiona "wędka

Słodko-Słony Świat Ilony
Kremówka wg Aleex 268

niego wygrzebuję. Mogę już zaproponować Wam kilka przepisów, które udało mi się ostatnio przetestować. Dzisiejszy znalazłam na stronie Onetu. No to zaczynamy kolejny rok z kulinarnymi przygodami. Zapraszam na kremówkę. Składniki: • 2 blaty gotowego ciasta francuskiego • 750 ml mleka • 200 g cukru • 400 ml śmietanki kremówki 36% • 1 opakowanie cukru waniliowego • 9 żółtek • 1,5 łyżki mąki pszennej(...)krem na jeden z upieczonych wcześniej blatów ciasta francuskiego i wyrównać jego powierzchnię. Zakryć drugim blatem i lekko docisnąć. 11. Ciasto wstawić do lodówki na co najmniej godzinę. Gotową kremówkę oprószyć cukrem pudrem. Przechowywać w chłodzie. 12. Podawać pokrojoną na porcje. Smacznego

W mojej kuchni
Sernik limonkowy bez pieczenia 108

około 10-15 minut do zamrażarki. MASA: 200 g jogurtu greckiego 200 g mascarpone 0,3 szklanki cukru pudru (z czego łyżeczka do ubicia bitej śmietany) 200 ml śmietanki kremówki 36% 4 listki żelatyny 40 ml wody skórka z 2 limonek oraz sok z jednaj Żelatynę zalewamy na 10 min zimną wodą żeby napęczniała. Do miski wrzucamy jogurt, mascarpone, cukier(...)krótko miksujemy. Śmietanę przekładamy do masy serowej. Mieszamy szpatułką lub bardzo krótko mikserem. Masę wylewamy na ciasteczkowy spód i wstawiamy na 2 godz. do lodówki POLEWA: 40 ml śmietanki kremówki 40 g gorzkiej czekolady (miałam 60% kakao) Kremówkę podgrzewamy, żeby była ciepła (nie gorąca). Wrzucamy do niej czekoladę i mieszamy do momentu jej rozpuszczenia. Wylewamy na ciasto i znów wstawiamy

Relaxtime
Czekolada w malinowych chmurach 122

Tylko cztery składniki, 10 minut przygotowania. I przenosimy się w malinowo czekoladowe obłoki. 100 g czekolady gorzkiej 40 % 200 ml śmietany kremówki 125ml mleka 250 g malin mrożonych Maliny przekładam do rondelka przesmażam aż puszczą sok i przecieram przez sito. Pestki wyrzucam. Śmietanę kremówkę ubijam na sztywno. Czekoladę łamię na kawałki i przekładam do miski, wlewam mleko. Podgrzewam w kąpieli(...)wodnej, mieszam i studzę. Do szklanek wlewam mus malinowy, dodaję kremówkę ubitą, wlewam czekoladę. Dekoruję kulką kokosową

wesoła kuchnia
Sernik z musem czekoladowo-pierniczkowym 151

Spód ciasta: ok 200g herbatników Masa serowa: 1 kg twarogu sernikowego (użyłam ser z wiaderka) 6 jajek 130g cukru szczypta soli 1 mały cukier waniliowy 60g masła 225ml śmietanki kremówki 50g mąki ziemniaczanej Mus czekoladowo-pierniczkowy: 2 łyżeczki żelatyny w proszku 50 ml zimnej wody 300g mlecznej czekolady 500ml schłodzonej śmietanki kremówki 30% 4-5 łyżeczek przyprawy korzennej do piernika(...)Dodatkowo: 5-6 łyżek powideł śliwkowych 150ml śmietanki kremówki 2-3 pierniczki – do pokruszenia na wierzch       *** Blaszkę o wymiarach 32x20cm wykładamy papierem do pieczenia. Na dnie układamy spód z herbatników *** *** Przygotowujemy masę serową: masło roztapiamy i odkładamy do przestudzenia. Żółtka jaj ucieramy z cukrem *** *** Do żółtek dodajemy ser, przestudzone masło, śmietankę oraz mąkę ziemniaczaną i wszystko

Blog z Apetytem