ciastka kremówki - 13380 przepisów (strona:59/892)

,,Deserki Snickers’’ 116

dzięki uprzejmości marki Helio. Składniki: 10 g orzechów włoskich Helio 2 łyżeczki miodu Stovit 2 łyżki masła 150 g ciasteczek owsianych 150 g masy kajmakowej Helio 250 g śmietanki kremówki 30% Przygotowanie: Ciasteczka owsiane blendujemy. Orzechy, miód i masło podgrzewamy na patelni do uzyskania syropu. W misce ubijamy schłodzoną śmietankę kremówkę do uzyskania puszystego kremu. Na dnie specjalnych pojemniczków rozkładamy(...)dwie łyżki ciasteczek, następnie wykładamy po 1 łyżeczce masy kajmakowej. Następnie napełniamy po 4 łyżki ubitej kremówki. Na wierzch wykładamy skarmelizowane orzechy. Desery schładzamy w lodówce przez minimum godzinkę. Smacznego

Podróż w kulinaria
Kostka serowa z persymoną 119

persymonę; bez problemu można ją dostać w każdym większym markecie. A moje ciasto, to puszysty biszkopt posmarowany kilkoma łyżkami domowego dżemu morelowego, piankowa masa z serka homogenizowanego i śmietany kremówki oraz warstwa owoców kaki zatopionych w galaretce. Dla efektu wizualnego oraz dla lekkiego przełamania słodyczy persymony, dodałam jeszcze ziarenka z połowy granatu. Poza sezonem na persymonę, warto przygotować takie ciasto(...)polecam! Biszkopt: 3 jajka 70 g cukru 60 g mąki pszennej tortowej 25 g mąki ziemniaczanej Masa serowa:* 350 g serka homogenizowanego waniliowego, w temperaturze pokojowej 330 ml śmietanki kremówki 30%, schłodzonej 2-3 łyżki cukru pudru, do smaku 12 g żelatyny ( 3 łyżeczki ) + 50 ml zimnej wody lub mleka Nasączenie: sok z połowy średniej cytryny 50 ml wody

Opowieści z piekarnika
Ciasto musowe z mango i białą czekoladą 108

białą czekoladą – wierzch: 400 g zmiksowanego mango (1 bardzo duży, dojrzały owoc) lub pulpy mango z puszki 2-4 łyżki cukru 2 galaretki pomarańczowe 500 ml śmietanki kremówki 30% polewa: 150 g białej czekolady, 1 łyżka masła lub 4 łyżki śmietanki kremówki, 1 łyżka odłożonej pulpy z mango; dowolne owoce do dekoracji Spód: Miękkie masło ucieramy na gładką masę(...)Polewa: Białą czekoladę rozpuszczamy (najlepiej w kąpieli wodnej – czyli w metalowej lub szklanej misce ustawionej na garnku w którym gotuje się mała ilość wody) wraz z masłem lub kremówką. Polewamy schłodzony mus i dekorujemy dowolnymi owocami przy brzegach.   Post Ciasto musowe z mango i białą czekoladą pochodzi z bloga Poezja smaku

Poezja smaku
Kremowy sernik na zimno z czekoladą, polany karmelowymi procentami 83

mielony - cheesecake filling"  z Piątnicy  ( jest odpowiednio tłusty i kremowy ) 150 gram białej czekolady z ciasteczkami czekoladowymi, użyłam "Twinpeaksbar cookies & cream" z Deals 300 ml śmietany kremówki 30 % - w kartoniku 5 łyżek cukru pudru 1/4 szklanki gorącego mleka 1 1/2 łyżki żelatyny Polewa: 200 gram twarogu sernikowego - pozostałego z masy serowej 2 łyżeczki cukru pudru 1/4 szklanki(...)śmietany kremówki 30 % - pozostałej z masy serowej 1/3 szklanki likieru - Krupnik "Słony karmel" 1 pełna łyżeczka żelatyny Wykonanie: Ciasteczka wkładamy do blendera razem z miękkim masłem i miksujemy do dokładnego połączenia (w zasadzie do zlepienia ). Masę wysypujemy do wyłożonej papierem formy i wylepiamy dno dość cienką warstwą. Foremkę wkładamy do lodówki na czas przygotowania masy serowej. Mleko podgrzewamy prawie

Kronika Piekarnika
Zupa z dyni 101

składniki: 1 dynia około 2 kg 6 skrzydełek ( zamiast skrzydełek można też użyć bulionu warzywnego ) 2 ząbki czosnku 1 większa cebula 1 mała pietruszka 3 marchwie 250 ml śmietanki kremówki 3- 4 łyżki soku z cytryny 1/4 łyżeczki kurkumy sól i pieprz do smaku olej do smażenia 1,2 litra wody 2 liście laurowe i 3 ziarenka ziela angielskiego (adsbygoogle(...)dolałam trochę wody i przelałam do wywaru. gotowałam zupkę około 30 minut. Po tym czasie zmiksowałam zupkę na jednolitą masę za pomocą blendera.Dodałam sok z cytryny i śmietankę kremówkę i wymieszałam. jeżeli ktoś nie chce dodać śmietanki kremówki i cytryny to też można użyć gęstej kwaśnej śmietany. Na koniec można jeszcze doprawić solą. Potem na suchej patelni uprażyłam pestki

Olcia gotuje!
Makaron w sosie pomidorowym z pieczarkami i boczkiem 144

musimy się aż tak bardzo spinać w ich skompletowaniu – nie mamy wina, spokojnie możemy je ominąć. W lodówce śmietana 12% – spokojnie możemy ją dodać zamiast kremówki. Danie będzie niewiele się różniło od zaprezentowanego oryginału, będzie ciekawe, zaskakujące, a może przy następnym gotowaniu znajdziemy w lodówce brakujące składniki i kolejna ciekawa nuta pojawi się w daniu. Gorąco polecam takie(...)kulinarne eksperymenty. Składniki (na 2 duże porcje): 200g makaronu – użyłam dużych świdrów Cavatappi 250g pieczarek – użyłam brunatnych 100g plasterków wędzonego boczku szklanka passaty pomidorowej 100ml śmietanki kremówki 100ml białego wytrawnego wina 1 średnia cebula ząbek czosnku 1/2 łyżeczki suszonego tymianku łyżka oleju sól i pieprz do smaku szczypta cukru łyżka siekanej natki pietruszki tarty ser do podania

Smaczna Strona
Jabłkowy budyniowiec (bez pieczenia) 277

Ciasto bez pieczenia ze śmietankowo-jabłkową masą budyniową oraz bitą śmietaną na wierzchu, przygotowane na biszkoptach. Masa budyniowa składa się z budyniu śmietankowego, śmietanki kremówki oraz musu jabłkowego, dzięki temu jest ona kremowa i ma ciekawy, winny smak z nutą jabłka. Dodatkowo biszkopty są nasączone sokiem jabłkowym, co podkreśla jeszcze ten jabłkowy smak. Lekko kwaśnego akcentu dodaje też galaretka cytrynowa(...)Studzimy. Budyń rozprowadzamy w 1/2 szklanki mleka. Pozostałą część mleka zagotowujemy w rondelku. Do gotującego się mleka wlewamy rozrobiony proszek budyniowy i gotujemy, aż zgęstnieje. Studzimy. Zimną śmietankę kremówkę razem z cukrem pudrem ubijamy za pomocą miksera na sztywno. Wystudzony budyń mieszamy z musem jabłkowym oraz lekko tężejącą galaretką. Na końcu dodajemy bitą śmietanę i delikatnie wszystko mieszamy łyżką

Kuchnia MagdaLeny
Jabłkowy budyniowiec (bez pieczenia) 279

Ciasto bez pieczenia ze śmietankowo-jabłkową masą budyniową oraz bitą śmietaną na wierzchu, przygotowane na biszkoptach. Masa budyniowa składa się z budyniu śmietankowego, śmietanki kremówki oraz musu jabłkowego, dzięki temu jest ona kremowa i ma ciekawy, winny smak z nutą jabłka. Dodatkowo biszkopty są nasączone sokiem jabłkowym, co podkreśla jeszcze ten jabłkowy smak. Lekko kwaśnego akcentu dodaje też galaretka cytrynowa(...)Studzimy. Budyń rozprowadzamy w 1/2 szklanki mleka. Pozostałą część mleka zagotowujemy w rondelku. Do gotującego się mleka wlewamy rozrobiony proszek budyniowy i gotujemy, aż zgęstnieje. Studzimy. Zimną śmietankę kremówkę razem z cukrem pudrem ubijamy za pomocą miksera na sztywno. Wystudzony budyń mieszamy z musem jabłkowym oraz lekko tężejącą galaretką. Na końcu dodajemy bitą śmietanę i delikatnie wszystko mieszamy łyżką

Kuchnia MagdaLeny
Tartaletki z musem z owoców leśnych 83

Przepięknie prezentujące się, urocze tartaletki na ciasteczkowym spodzie bez pieczenia. Ciastka z musem z owoców leśnych, dekoracją z ubitej śmietanki kremówki i świeżych owoców. Prawdziwe jadalne dzieło sztuki cukierniczej. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Tartaletki z musem z owoców leśnych 5 od 2 osób Autor: Paweł Clad Danie: Deser Trudność: Średnie Porcje 10 sztuk Przygotowanie 30 min. Chłodzenie 2 godz(...)jeżyn 50 g jagód leśnych lub borówki amerykańskiej 3 łyżki cukru brzozowego 3 łyżeczki agar – agar 250 ml wody 50 ml mleka kokosowego DEKORACJA 100 ml śmietanki kremówki 30 % 1 łyżka cukru pudru 2 łyżki żelatyny spożywczej uniwersalnej świeże owoce (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sposób przygotowania: KRUCHY SPÓD Ciastka owsiane, masło i kajmak zblenduj na gadką masę. Przed zastygnięciem masa

ProstePesto.pl
Orkiszowa tarta z kremem i figami 98

Dziś na blogu kolejna odsłona pysznej kruchej tarty na słodko. Tym razem upiekłam ją z mąki orkiszowej. A w środku znalazł się delikatny krem zrobiony na bazie kremówki i mascarpone. Orkiszowa tarta z kremem i figami to idealny deser na ten jesienny czas, bo wykorzystujemy  w niej sezonowe produkty, czyli winogrona i figi, które teraz smakują najlepiej. Orkiszowa tarta(...)figami Proporcje na foremkę o średnicy 23 cm Składniki:  Ciasto: 250 g mąki orkiszowej 130 g masła szczypta soli 2 żółtka 50 g cukru pudru Krem: 200 g kremówki 30% 250 g mascarpone 4  łyżki cukru pudru Dodatkowo: 1 winogronowa przezroczysta galaretka winogrona 1-2 figi   Wykonanie: Wszystkie składniki na ciasto szybko zagniatamy. Formujemy kulę, owijamy folią

Kulinarne przygody Gatity
Puszyste domowe lody miętowe z czekoladą 87

domowych lodów? Polecamy lody miętowe z gorzką czekoladą. Pyszne i nie przesłodzone. Doskonałe cały rok. Składniki: 405 ml mleka skondensowanego niesłodzonego 2 duże garści liści mięty 400 g śmietany kremówki 36% do ciast i deserów 150 g cukru pudru 2 łyżeczki naturalnego ekstraktu miętowego (opcjonalnie) lub syrop Monin miętowy 1 tabliczka gorzkiej czekolady lub inne kawałki czekolady (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push(...)początek umyjmy i osuszmy miętę. Następnie wrzućmy liście mięty do blendera, dodajmy schłodzone mleko skondensowane i miksujmy, aby powstała gładka, jednolita masa. W drugim naczyniu ubijmy schłodzoną śmietanę kremówkę z cukrem pudrem na sztywno. Zmniejszmy obroty miksera i stopniowo dodawajmy zmiksowane mleko z miętą. Dolejmy ekstrakt miętowy. Przelejmy masę do pojemnika na lody, zamknijmy i wstawmy do zamrażarki

ProstePesto.pl
Przekładaniec lub trifle z brzoskwiniami i nutą cytryny 175

kontrast kolorystyczny – musicie przyznać, że deser wygląda zjawiskowo. Składniki (na dużą miskę, około 6 porcji): opakowanie rolady cytrynowej z kremem lub babki cytrynowej pudełko sera mascarpone 330ml śmietanki kremówki sok i skórka otarta z małej cytryny 4 dojrzałe brzoskwinie 2 garści borówek amerykańskich 3 łyżki prażonych płatków migdałowych około 4 łyżki cukru pudru lub do smaku łyżeczka ekstraktu waniliowego(...)łyżkę cukru pudru oraz ekstrakt waniliowy – dokładnie mieszamy, aby owoce pokryły się płynami, a cukier rozpuścił. Odstawiamy do lodówki do krótkiego przegryzienia.   Przygotowujemy krem – dobrze schłodzoną kremówkę ubijamy na sztywno mikserem. W osobnej misce chwilę miksujemy serek mascarpone z cukrem pudrem oraz skórką cytrynową. Następnie, delikatnie łączymy mascarpone z kremówką – dodajemy najpierw 2 łyżki ubitej śmietany

Smaczna Strona
Zupa koperkowa z ziemniakami 99

Prawdziwa zupa koperkowa z talarkami ziemniaków, zakłócona śmietanką kremówką. Pęczek posiekanego świeżego koperku i ziemniaki gotowane na wywarze jarzynowo – drobiowym. Przepyszna zupa koperkowa według najlepszego przepisu. Drukuj Zabielana zupa koperkowa z ziemniakami 5 od 2 osób Autor: Pawel Clad Danie: Zupa Kuchnia: Polska Trudność: Łatwe Ilość 4 porcje Przygotowanie 10 min. Gotowanie 1 godz.  30 min. Kalorie(...)cebula kawałek pora 3 ziela angielskie 3 liście laurowe 1 kostka rosołowa jarzynowo – drobiowa 2 skrzydełka z kurczaka ZUPA KOPERKOWA 6 ziemniaków 1 pęczek koperku 50 ml śmietanki kremówki 30 % sól i mielony pieprz Sposób przygotowania: BULION Jeśli posiadasz bulion jarzynowo – drobiowy z dnia poprzedniego w ilości 1,5 litra, użyj go do przepisu. Jeśli nie masz bulionu

ProstePesto.pl
Kruche babeczki z kremem toffi i pistacjową posypką 259

babeczki: 150 g mąki pszennej 100 g masła 50 g cukru pudru 1 żółtko mała szczypta soli Na krem toffi i pistacjową posypkę: 250 g serka mascarpone 200 ml kremówki 36% 2-3 łyżki cukru pudru około 2 łyżek masy krówkowej (kajmaku) – u mnie wersja z solą morską kilka pistacji Pakman Przygotowanie: Jak przygotować kruche babeczki? Do miski wsypujemy(...)dlatego babeczki należy obserwować. Powinny się ładnie zarumienić. Czas około 10-15 minut. Upieczone babeczki wyjmujemy z piekarnika i odstawiamy do wystudzenia. Jak przygotować krem do babeczek?   Mascarpone, kremówkę i cukier puder miksujemy aż powstanie gęsty krem. Pod koniec dodajemy masę kajmakową, miksujemy do połączenia.   Rady: Kremówkę można wcześniej ubić, a mascarpone zmiksować z cukrem i kajmakiem

Słodkie okruszki
Lody jagodowe 88

oraz Facebook:  MeCooks Lody jagodowe Składniki na lody jagodowe. 20 dkg jagód świeżych lub mrożonych 10 dkg cukru kryształu 1,5 łyżki soku z cytryny 200 ml śmietanki kremówki (36%) 100 ml mleka 3 żółtka Jak zrobić lody jagodowe. Do garnka włożyć 2,5 dkg cukru, jagody oraz sok z cytryny. Zagotować a następnie ciepłe jeszcze zmiksować. Do miski(...)wlać 100 ml śmietanki kremówki. Do osobnego garnka wlać pozostałą śmietankę (100 ml), mleko oraz pozostały cukier (7,5 dkg). Zagotować, cały czas mieszając aż cukier się rozpuści. W osobnej misce wymieszać żółtka. Kiedy składniki w garnku zaczynają się gotować małymi strużkami wlać ich połowę do żółtek, cały czas mieszając. Kolejno przelać wymieszane z płynem żółtka do pozostałego płynu

MeCooks

Proponowane wyszukiwania