sposobem wyczarowałam coś równie pysznego jak wczorajsza słodycz, z tą różnicą, że dziś było bardziej sycąco. Truskawki z musem z białej czekolady składanki: 100 g białej czekolady 250 ml kremówki 2 łyżki cukru pudru 300 - 400 g truskawek do dekoracji groszki białej czekolady listki mięty lub bazylii wykonanie: 200 g truskawek miksujemy razem z cukrem pudrem na sos. Czekoladę(...)łyżki kremówki rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Odstawiamy do przestygnięcia Resztę kremówki ubijamy mikserem na bitą śmietanę.. Gdy czekolada będzie już chłodna dokładamy do niej partiami ubitą śmietanę i za każdym razem dokładnie mieszamy by pozbyć się grudek. Na dno szklaneczek lub kieliszków wlewamy sos truskawkowy, następnie nakładamy śmietanę z czekoladą, a na górę resztę pokrojonych truskawek. Dekorujemy groszkami
Przysmaki Karolkiupieczeniu pozostawiamy do wystygnięcia, a gdy biszkopt będzie już całkiem zimy przecinamy do ma 2 części. Masa 1 puszka gruszek w syropie 300 g gorzkiej czekolady 400 ml kremówki 50 g masła wykonanie: W kąpieli wodnej roztapiamy czekoladę, masło i 100 ml kremówki. Gotową masę odstawiamy do przestygnięcia. Pozostałą kremówkę ubijamy mikserem. Ubitą śmietanę dodajemy partiami do masy czekoladowej
Przysmaki Karolkiróżnych proporcjach (mleko pół na pól z wodą zwykłą lub gazowaną lub sama woda). Dziś postanowiłam przetestować przepis na naleśniki wg receptury Michel'a Roux z dodatkiem śmietany kremówki, która została mi po wypróbowaniu tego przepisu.... Naleśniki w smaku przypominają mi te przygotowane z dodatkiem wody gazowanej (a z wodą są mniej kaloryczne). Polecam do wypróbowania, kiedy akurat będziecie mieli(...)zapas śmietanki kremówki w lodówce, bo chociaż są kaloryczne to również delikatne i baaardzo puszyste. Naleśniki francuskie PRZEPIS /źródło: Michel Roux "Jajka"/ Składniki/na 16-18sztuk., patelnia śr. 22cm/ 125g mąki 15g cukru (tylko w wersji "na słodko") szczypta soli 2 jaja 325 ml mleka 100 ml śmietany kremówki kilka kropel esencji waniliowej/cytrynowej/pomarańczowej (tylko w wersji
coolinarnastrefa.blogspot.comwindow.adsbygoogle || []).push({}); Do przygotowania deserków, będziemy potrzebować galaretek o dwóch smakach, jagodowo-jerzynowej oraz cytrynowej. Dodatkowo potrzebne nam będą borówki, banany, wafelki princessa oraz śmietanka kremówka. Całość w połączeniu ze sobą smakuje naprawdę wyśmienicie. Takie deserki w pucharku, stanowią idealną alternatywę dla tradycyjnych wypieków. Sprawdzą się szczególnie latem, wtedy najchętniej je spożywamy. Są bardzo(...)PRZEPIS Liczba porcji : 4 | Poziom trudności: Łatwy Składniki 1 galaretka cytrynowa 1 galaretka jagodowo-jerzynowa 2 banany 250 g borówek 2 princesse kokosowe 330 ml śmietanki kremówki 30% 1 łyżka cukru pudru garść migdałów. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie Galaretkę jagodowo-jerzynową rozpuszczamy w 500 ml gorącej wody, odstawiamy do przestygnięcia. Kiedy galaretka będzie już chłodna
Przepiski.ploryginalnym przepisie, który pamiętam ze starych przepisów mamy, obie masy, wchodzące w skład ciasta były przygotowane na budyniu. Ja wykonałam czekoladową masę budyniową i śmietanową masę na bazie śmietanki kremówki. Powiem Wam, że był to świetny pomysł, ponieważ ciasto wyszło przepyszne. Moim zdaniem ciasto Ambasador to idealne ciasto na święta. Wbrew pozorom nie jest ono zbyt ciężkie czy słodkie. Słodycz(...)cukru 200 g masła 2 łyżki kakao 100 g czekolady mlecznej 50 g orzechów 30 g skrobii ziemniaczanej MASA ŚMIETANOWA 250 g serka mascarpone 500 ml śmietanki kremówki 3 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki żelatyny 60 ml wody DODATKOWO 1 puszka brzoskwiń w syropie 2 galaretki brzoskwiniowe 750 ml wody (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie Białka ubijamy na sztywną pianę
Przepiski.plciemnego kakao Nasączenie: 200 ml posłodzonego naparu z czarnej herbaty 50 ml rumu 15 ml soku z cytryny Krem śmietanowy: 500 ml śmietany kremówki 150 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru Krem z gorzką czekoladą i michałkami: 300 ml śmietany kremówki 100 g serka mascarpone 100 g gorzkiej czekolady 7 czekoladowych cukierków „Michałki” Frużelina(...)serek mascarpone i zmiksować mikserem na gęsty czekoladowy krem. Nasączenie : Zaparzoną i ostudzoną herbatę wymieszać z rumem oraz sokiem z cytryny. Odstawić w zimne miejsce. Krem śmietankowy : Schłodzoną śmietanę kremówkę i serek mascarpone prosto z lodówki wymieszać z cukrem pudrem i zmiksować na gładki gęsty krem. Frużelina z wiśni : (najlepiej przygotować dzień przed złożeniem tortu) Wiśnie z cukrem
Wanilia i Kardamonrozpływa się w ustach. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Rolada tiramisu jest bardzo łatwa i szybka w przygotowaniu. Można ją przygotować z kilku prostych składników, a są nimi tradycyjne biszkopty, śmietanka kremówka, serek mascarpone oraz kakao. Dodatek stanowi kawa, w której moczy się biszkopty, dzięki czemu cała rolada ma cudowny posmak kawy. Poniżej zaprezentuję Wam prosty i szybki przepis na pyszną(...)roladę tiramisu. Idealny deser do kawy, świetna przekąska na słodko, a także idealny poczęstunek dla gości. Zapraszam na przepis! ROLADA TIRAMISU – PRZEPIS Składniki 24 biszkopty 500 ml śmietanki kremówki 250 g mascarpone 3 łyżki cukru pudru kakao filiżanka kawy (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie Schłodzoną śmietankę kremówkę ubijamy z dodatkiem cukru pudru. Ciągle ubijając stopniowo dodajemy serek mascarpone. Ubijamy
Przepiski.pldobierać wedle uznania. W moim przypadku są to dwie czubate łyżki, ale możecie dodać więcej. Na masie ułożone są banany a na nich puszysta masa na bazie śmietanki kremówki. Użyłam całej śmietanki (500 ml), dzięki czemu ciasto wyszło bardzo wysokie i puszyste. Jeśli nie lubicie tak dużej ilości masy, możecie ją nieco zmniejszyć, dając np. 350 ml. Wierzch ciasta(...)przepis! PRZEPIS NA BANOFFEE NA BISZKOPCIE Składniki BISZKOPT 3 jajka rozmiar M 1 łyżka cukru 3 łyżki mąki pszennej 1 łyżeczka oleju szczypta soli MASA ŚMIETANOWA 500 ml śmietanki kremówki 3 łyżki cukru pudru 1 śmietan fix DODATKOWO 2 czubate łyżki masy kajmakowej 1 duży banan 4-5 kostek czekolady gorzkiej (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie Białka ubijamy ze szczyptą
Przepiski.plkakao (30 g) proszek do pieczenia (15 g) soda oczyszczona (1 łyżeczka) masło (125 g) jajka (2 szt. rozmiaru L) woda (250 ml.) tortownica 20 cm. Krem orzechowy : śmietanka kremówka 36% (400 ml.) serek mascarpone (250 g) cukier puder (3 łyżki) masło orzechowe (3 czubate łyżki = około 150 g ) Karmel solony : ( wykonanie przepisu tutaj ) cukier trzcinowy lub zwykły(...)śmietanka kremówka 30% lub 36% (240 ml.) masło niesolone (55 g) sól morska (1/2 łyżeczki) Krem maślano karmelowy : masło niesolone (230 g) w temp. pokojowej solony sos karmelowy (200 g) ( przepis tutaj ) cukier puder (200 g) Polewa : czekolada deserowa (100 g) mleko (50 ml.) Dodatkowo : 2 - 3 małe batony snickers orzeszki ziemne prażone (około 200 g) Potrzebne gadżety: mikser
RITA food channeljabłka, kiwi, winogrona. Polecam sięgać po soki, które konsystencją są nieco zbliżone do smoothie, gdyż mają one bardziej intensywny smak. Krem śmietanowy to nic innego jak ubita śmietana kremówka, połączona z tężejącą galaretką, w tym wypadku cytrynową. Pomimo, iż ciasto Shrek wymaga nieco pracy warto jest je przygotować, gdyż jest smaczne, niezbyt słodkie co mi osobiście bardzo odpowiada. Przepis(...)zielonego soku np. z kiwi lub mieszanki zielonych owoców 12 dkg budyniu śmietankowego w proszku 3 łyżki cukru kryształu 100 ml wody Krem śmietanowy: 400 ml śmietanki kremówki (36%) 150 ml wody 75 gr galaretki cytrynowej w proszku 2 łyżki cukru pudru Dodatkowo: 15 sztuk ciastek Delicje 2 galaretki agrestowe w proszku (150 gr) 700 ml wody Jak zrobić ciasto
MeCooksDodatkowo zaliczane jest do kategorii ciasta bez pieczenia , dlatego nie musicie obawiać się, że coś Wam nie wyjdzie, czy biszkopt odpowiednio nie wyrośnie. Do przygotowania ciasta potrzebujemy herbatników, śmietanki kremówki, serka mascarpone i czekolady. Masa podzielona jest na 4 części, do których stopniowo dodajemy płynną czekoladę, w każdej porcji zwiększając jej ilość. Poniżej opisałam Wam w kilku krokach etapy przygotowania(...)wideo, by dokładnie pokazać Wam każdy etap przygotowania. Mam nadzieje, że wszystko jest zrozumiałe i życzę Wam miłego „pieczenia” PRZEPIS NA CIASTO BEZ NAZWY Składniki 500 ml śmietanki kremówki 30% 250 g serka mascarpone 1 łyżka cukru pudru 100 g czekolady mlecznej 50 g gorzkiej czekolady ok. 450 g herbatników 1 słoik dżemu porzeczkowego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie Schłodzoną
Przepiski.plMasa wiśniowa: ok. 300-350 g wiśni mrożonych sok z 1/2 cytryny 2 łyżki cukru 1 płaska łyżka mąki ziemniaczanej Masa czekoladowa: 250 g serka mascarpone 100 ml śmietanki kremówki 30% 100 g gorzkiej czekolady 150 g kremu VegeLove Choco Cherry Allnutrition Dodatkowo do dekoracji: kakao wiśnie liofilizowane Wykonanie: Ciasto: Do miski przesiewamy przez sitko mąkę i mieszamy z cukrem(...)spód i studzimy. Masa czekoladowa: Połowę czekolady ścieramy na tarce o dużych oczkach, a drugą połowę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Studzimy. Do wystudzonej, rozpuszczonej czekolady dodajemy 2 łyżki śmietanki kremówki. Mieszamy. Do miski przekładamy serek mascarpone, dodajemy krem czekoladowo-wiśniowy oraz pozostałą ilość śmietanki kremówki. Całość miksujemy, aż uzyskamy jednolitą, sztywną masę. Następnie powoli dodajemy rozpuszczoną czekoladę i miksujemy
Kuchnia MagdaLeny