ciastka kremówki - 13380 przepisów (strona:60/892)

malinowa pianka bez pieczenia z owocami i galaretką 94

Głosów:  5    Average:  5 /5] składniki: 300 ml śmietanki kremówki 30% 1 galaretka malinowa + 250 ml wody 2 garstki malin i jeżyn 1 galaretka o smaku owoców leśnych + 400 ml wody biszkopty na dno formy wykonanie: Galaretkę malinową rozpuszczamy w 250 ml gorącej wody i odstawiamy do wystudzenia. Galaretkę o smaku owoców leśnych rozpuszczamy(...)gorącej wody i odstawiamy do wystudzenia. Biszkopty układamy na dnie formy/ tortownicy (23 cm średnicy, wyłożonej papierem do pieczenia). Kremówkę ubijamy na sztywno. Do ubitej kremówki wlewamy zimną galaretkę i mieszamy do połączenia się. Gotową masę delikatnie wykładamy na biszkopty i wstawiamy do lodówki aby masa stężała. Na tężejącej masie układamy owoce i ponownie wkładamy do lodówki aby masa całkowicie

Domowy Smak Jedzenia
Prosty Kremowy Tort BEZ PIECZENIA z polewą czekoladową 193

Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Prosty Kremowy Tort BEZ PIECZENIA z polewą czekoladową Składniki: Krem: 750g serka mascarpone 200ml schłodzonej śmietanki kremówki 36% 250ml słodkiego, skondensowanego mleka (użyłam z puszki) 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego 350g borówki (można pominąć, tort i tak będzie smaczny) Dodatkowo: około 220g herbatników 80-100ml mleka(...)łyżki kakao bez cukru Polewa czekoladowa: 70g gorzkiej czekolady (użyłam 64%) 50g mlecznej czekolady 100ml śmietanki kremówki 30% Wierzch: 200ml schłodzonej śmietanki kremówki 30% lub 36% 1 łyżka cukru pudru 1 łyżeczka fixu do śmietany (niekoniecznie) dowolne owoce do ozdoby listki bazylii greckiej do ozdoby Przygotujemy kakao do herbatników: 1. Do rondelka wlać zwykłe mleko, dodać kakao, wymieszać i postawić

Mała Cukierenka
Odrywane bułeczki drożdżowe na kremówce z serem białym 104

ładnie się chwalić, ale te bułeczki wyszły mi idealne, pyszne, mięciutkie, najlepsze. Jednym słowem udały mi się. Ciasto jest niezwykle delikatne i bardzo puszyste. Zamiast mleka użyłam śmietanki kremówki. Może to ona sprawia, że te bułeczki takie są delikatne i obłędne w smaku. Bardzo polecam na podwieczorek, poczęstunek i na piknik. Odrywamy sobie bułeczkę i zjadamy. Upieczcie :) Dobrej niedzieli(...)Potrzebujemy: Na rozczyn: 5 dag świeżych drożdży 300 ml śmietanki kremówki 30 % 2 łyżeczki cukru 2 łyżki mąki tortowej Na ciasto: 2 jajka pół szklanki cukru 1 cukier waniliowy 3 kopiaste szklanki mąki tortowej 4 łyżki oleju Na nadzienie: 15 dag sera białego półtłustego 1 jajko 1 budyń waniliowy 1 cukier waniliowy cukier do smaku 2 łyżki masy krówkowej

Izabelawkuchni
tort z galaretką 620

temperatury pokojowej budyń i miksujemy na gładki krem. Masę dzielimy na dwie części, do jednej dodajemy posiekane orzechy oraz czekoladę. składniki na krem czekoladowy do obłożenia: 125 ml śmietanki kremówki 30 % 125 g serka mascarpone 1 i 1/2 łyżki cukru pudru 100 g czekolady gorzkiej wykonanie: Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej o odstawiamy do lekkiego przestudzenia (ma być lekko ciepła(...)płynna). Śmietankę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem. Mascarpone miksujemy, dodajemy do niego czekoladę i miksujemy. Następnie dodajemy ubitą kremówkę i miksujemy na wolnych obrotach na jednolity krem. wykonanie tortu: Pierwszy blat smarujemy 1/2 częścią kremu bez dodatków. Na środku delikatnie układamy stężałą galaretkę, którą smarujemy (wierzch i boki) pozostałą częścią kremu bez dodatków. Następnie układamy drugi blat na którym

Domowy Smak Jedzenia
Kremówka błyskawiczna 103

Kremówka błyskawiczna , kremówka na tak zwaną ostatnią chwilę. W niecałą godzinę mamy pyszne ciastka z kremem budyniowym. Kremówki z „półproduktów”, oczywiście jeżeli mamy czas, proponuję przygotować samodzielnie ciasto francuskie i krem . 2 opakowania ciasta francuskiego (oczywiście najlepsze jest ciasto francuskie z masłem), 1 opakowanie budyniu waniliowego, 500 ml mleka, 14 g żelatyny, cukier puder do posypania ciasta. Ciasto upiec według

królestwo garów
Beza Pavlova z kremem bazyliowym 101

białek (ok. 210 g) szczypta soli 300 g drobnego cukru 1 łyżeczka octu lub soku z cytryny płaska łyżeczka mąki ziemniaczanej Krem bazyliowy: 5 gałązek bazylii 250 g kremówki 36% 125 g mascarpone sok z 1 limonki 3 czubate łyżki cukru pudru Dodatkowo: sezonowe owoce, u mnie agrest, borówki i porzeczki listki bazylii Wykonanie: Białka wraz z solą umieszczamy(...)zmniejszyć. Po tym czasie bezę zostawiamy w piekarniku, aż do całkowitego wystudzenia. Ja zostawiam ją na całą noc. Beza będzie lekko ciągnąca w środku. W międzyczasie zaczynamy szykować krem. Kremówkę przelewamy do garnuszka i dodajmy gałązki bazylii. Podgrzewamy na małym ogniu do momentu, aż bazylia zwiędnie. Garnuszek przykrywamy i odstawiamy do wystygnięcia.  Gdy śmietanka będzie chłodna wkładamy

Kulinarne przygody Gatity
Kakaowa kostka z porzeczkami 128

Składniki: Kakaowy biszkopt genueński: 6 dużych jajek 150 g cukru 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 120 g mąki pszennej 40 g kakao 40 g masła Masa*: 600 g śmietanki kremówki 250 ml porzeczkowego soku (przygotowałam poprzez rozcieńczenie wodą  domowego syropu z czerwonej porzeczki ) 4 łyżki żelatyny (można zastąpić 2 opakowaniami galaretki w proszku) cukier puder do smaku Domowa galaretka(...)żelatynę i pozostawić do napęcznienia. Następnie podgrzać - prawie aż do zagotowania - drugą połowę soku, do gorącego dodać napęczniałą żelatynę i dobrze rozpuścić. Pozostawić do ostudzenia i lekkiego stężenia. Śmietanę kremówkę ubić mikserem. Zahartować domową galaretkę - do ostudzonej galaretki porzeczkowej dodać odrobinę ubitej śmietany, wymieszać i ciągle miksując kremówkę wlać zahartowaną galaretkę do masy. Zmiksować do połączenia, w razie potrzeby dodać

Kocham..lubię..gotuję..
TORT SZWARCWALDZKI 110

gorącej wodzie i odstawiam na chwilę do przestygnięcia. w tym czasie ubijam śmietanę, pod koniec ubijania dodając cukier puder. Pierwszy blat ciasta nasączam wiśniówką i rozsmarować 1/3 kremówki, na śmietanę wyłożyć 1/3 wiśni   przykrywam drugim blatem, nasączam go alkoholem smaruje kremówka wykładam 1/3 owoców, przykrywam ostatnim blatem. Całość dekoruje pozostałą  kremówką, wiśniami z alkoholu

RAROSSA
TORT SZWARCWALDZKI 104

gorącej wodzie i odstawiam na chwilę do przestygnięcia. w tym czasie ubijam śmietanę, pod koniec ubijania dodając cukier puder. Pierwszy blat ciasta nasączam wiśniówką i  rozsmarować  1/3 kremówki, na śmietanę wyłożyć 1/3 wiśni   przykrywam drugim blatem, nasączam go alkoholem smaruje kremówka wykładam 1/3 owoców, przykrywam ostatnim blatem. Całość dekoruje pozostałą  kremówką, wiśniami z alkoholu

RAROSSA
Torcik truskawkowy 122

Prosty w przygotowaniu, bardzo smaczny i lekki torcik truskawkowy :). To dwa blaty puszystego biszkoptu przełożone musem truskawkowym na bazie śmietanki kremówki i zmiksowanych truskawek. Choć torcik jest naprawdę prosty i niewyszukany, to prezentuje się bardzo elegancko :). Znika szybko i smakuje każdemu :). Bardzo polecam! Biszkopt: 90 g mąki pszennej tortowej 35 g mąki ziemniaczanej 3 duże jajka lub 4 mniejsze(...)cukru Mus truskawkowy: 500 g truskawek 1 łyżka soku z cytryny 400 ml śmietanki kremówki  30% lub 36%, schłodzonej 80 g cukru 16 g żelatyny w proszku ( 4 łyżeczki ) Polewa: pół szklanki już przetartego dżemu truskawkowego ( można dać troszkę więcej ) 4 g żelatyny w proszku ( 1 łyżeczka ) Nasączenie: 1/4 szklanki likieru kokosowego lub pomarańczowego ( w wersji bezalkoholowej można zastąpić

Opowieści z piekarnika
KREM SZPARAGOWY 119

maślany i choć nie jest to krem dietetyczny, to jest przepyszny. Zdecydowanie najlepszy krem szparagowy, jaki jedliśmy. Bezglutenowy, bez dodatku jakiejkolwiek mąki, za to z mnóstwem szparag, masła i kremówki..., do tego jeszcze chipsy z boczku i szczypior, mniam...pychotka. U mnie ok. 3 litry pysznego, dość gęstego kremu. Podane ilości są orientacyjne, tyle miałam szparag w lodówce, z takiej(...)ilości więc zrobiłam. Składniki: - 1,1kg obranych szparag - 4 mniejsze cebule lub 2 duże - 90g masła - 50g kremówki - ok. 750ml rosołu, bulionu, itp. - sól - ksylitol lub cukier do smaku (u mnie 1-1,5 łyżki zależy od szparag) dodatkowo: - szczypior do posypania - cienkie plastry boczku W garnku rozgrzewamy masło, obsmażamy na nim obrane, pokrojone w kostkę cebule.  Do garnka

Smaczne Zdrowe
Sernik na zimno, bez pieczenia 93

wylać serową masę na środek. Znajdziecie dwa sposoby (a może i więcej), na zrobienie takiego sernika bez pieczenia. Jeden to ser, cukier, żelatyna. Drugi sposób zawiera jeszcze śmietanę kremówkę. Ja preferuję wariant z kremówką, ponieważ sam sernik smakuje wtedy po prostu lepiej, a masa nie jest taka zbita i mdła. Nie sugerujcię się dokładnie ilością kremówki. Ja dodaję po prostu

Mieszam w Garnku
Rolada z kremem śmietankowo - morelowym 148

Pyszna biszkoptowa rolada z delikatnym i lekkim kremem na bazie mascarpone, śmietanki kremówki i moreli z syropu. Zamiast moreli mogą to być oczywiście też brzoskwinie. Moja rolada nie zwinęła się w "ślimaczka"...ponieważ pospieszyłam się z wyłożeniem masy na biszkopt, która nie była jeszcze na tyle stężała by dało się ładnie zwinąć roladę. Ale jasna sprawa na smak(...)galaretką. Biszkopt: 5 dużych jajek 180 g cukru 135 g mąki pszennej tortowej 1 łyżka mąki ziemniaczanej pół łyżeczki proszku do pieczenia Krem śmietankowo - morelowy: 300 ml śmietanki kremówki 36%, schłodzonej 250 g serka mascarpone, schłodzonego 2 puszki moreli w syropie, każda o wadze netto po odsączeniu 240 g 1 galaretka morelowa, brzoskwiniowa lub pomarańczowa + 150 ml wody

Opowieści z piekarnika
RABARABAROWY TERCET – SERNIK Z MUSEM RABARBAROWYM I WANILIOWĄ PIANKĄ 92

oprze! Ciasto rozpływa się w ustach! Będziecie zachwyceni! SKŁADNIKI: SPÓD: * herbatniki „szkolne” – 20 szt MASA SEROWA: * twaróg wiaderkowy ( gęsty, dobrej jakości ) – 800 g * śmietana kremówka 36% – 250 ml * jajko M – 3 szt * cukier drobny do wypieków – 1 szkl = 250 ml * mąka ziemniaczana – 1 pełna łyżka MUS RABARBAROWY: * świeży rabarbar(...)cukier – 100 g * żelatyna spożywcza – 15 g * śmietana kremówka 36% – 400 ml PIANKA WANILIOWA: * śmietana kremówka 36% – 350 ml * cukier puder – 2-3 łyżki * laska wanilii ( ziarna ) lub ekstrakt lub cukier z wanilią – do smaku * żelatyna spożywcza – 1 pełna łyżka SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: SPÓD : Na blasze wyłożonej papierem do pieczenia układamy herbatniki. Możemy zrobić

Ostra na Słodko
Kremówka 107

Dziś dzień papieski więc postanowiłam go uczcić niczym innym jak kremówką :) Nie wiem jak smakowały te wadowickie ( choć krakowskie są wyborne ;) )  ale ta jest również smaczna i szybko znika :) Zapraszam Was dziś na ciacho :) Kremówka - 2 opakowania ciasta francuskiego - 1 duże jajko lub dwa małe do posmarowania ciasta - 500 ml śmietany kremówki ( 30%) - 1 łyżeczka pasty waniliowej, ekstraktu

Kuchnia Pełna Emocji

Proponowane wyszukiwania