krokiety - 2464 przepisów (strona:64/165)

Krokiety z kapustą i grzybami 196

www.facebook.com/Di.gotuje     http://digotuje.blogspot.com  Krokiety mają pyszny farsz i chrupiącą panierkę. Grzyby można zastąpić pieczarkami, wtedy nie będą takie czasochłonne. Ciasto: 1,5 szklanki mąki 1 szklanka wody gazowanej 3/4 szklanki mleka 2-3 jajka szczypta soli 2 łyżki oliwy Farsz: 40 dag kapusty kiszonej 2 listki laurowe 2 ziarenka ziela anielskiego 20 dag grzybów świeżych/mro

Di gotuje
Pikantna pasta z czerwonej soczewicy, do kanapek, naleśników i krokietów 144

ponownie wszystko razem wymieszać. Tak przygotowaną pastę można podawać od razu na stół lub zapiec najpierw jak tradycyjny pasztet. Wypróbujcie tę pastę także jako dodatek do naleśników lub krokietów. Gwarantuję, że smakuje rewelacyjnie :) Kto skusi się zamienić (przynajmniej na chwilę) tradycyjny pasztet na tę pastę z czerwonej soczewicy? a może wolelibyście pasztet z zielonej soczewicy

Codzienna kuchnia niecodzienna
Krokiety z Kapustą i grzybami 238

łyżeczka soli  i olej 200ml na gładkie ciasto Smażymy na patelni naleśniki. Nadziewamy Nasze naleśniki farszem. Obtaczamy w jajku i bułce tartej  Smażymy z dwóch stron Nasze krokiety

pichciszto
Krokiety z canalloni z wędzonym dorszem i mozzarellą 166

www.facebook.com/Di.gotuje     http://digotuje.blogspot.com Przepis autorski (mój). Pyszne krokiety z makaronu canalloni - to idealna oraz prosta alternatywa dla tych naleśnikowych. Robiłam z różnymi nadzianiemi - a tu zastosowałam farsz z wędzonego dorsza i mozzarelli. Połączenie godne wypróbowania!  (1 porcja) 2 makarony typu canalloni 100g wędzonego dorsza 40g sera mozzarella 1 jajko bułka tarta sezam olej Makaron ugotować

Di gotuje
Krokiety z chleba tostowego 45935

bardzo łatwego. Kiedy wracacie z pracy i nie macie ochoty na stanie przy garach, a domownicy domagają się jedzenia. Nic prostszego, to pomysł na szybki i ciepły posiłek. Smaczne krokiety z szynką i serem. Odkrajamy skórkę z kawałka chleba tostowego, następnie chlebek wałkujemy na płasko, na to kładziemy plaster sera, plaster szynki i zwijamy w rulonik, maczamy w jajku (może

Pelusiowa Kuchnia
Krokiety z kapustą i grzybami 2596

Krokiety z kapustą i grzybami... Najlepiej smakują z czerwonym barszczem ale są równie smaczne bez dodatków. Składniki na naleśniki: 1,5 szklanki mleka 1,5 szklanki wody gazowanej 2 szklanki mąki 3 jajka szczypta soli 1/3 szklanki oleju Wszystkie składniki dokładnie miksujemy (łącznie z olejem, zapobiega przywieraniu naleśników do suchej patelni), smażymy bez tłuszczu na rozgrzanej patelni. Składniki na kapustę

Pelusiowa Kuchnia
Placki rybno – ziemniaczane 214

Placki rybno – ziemniaczane Pyszne placki rybne , które nieco przypominają krokiety. Pomysł inspirowany angielskimi ciasteczkami krabowymi . Nawet mój młodszy syn który nie jest miłośnikiem ryb , był nimi zachwycony . Są delikatne , chrupiące i syte . Doskonale sprawdzą się jako danie główne lub niewielka przystawka , a jeśli jeszcze podać do nich jakiś sos jogurtowy czy tysiąca wysp , to juz po prostu rozpusta . Składniki

Ogrodnik w podróży
Farsz śliwkowo - karmelowo - kapuściany do krokietów 204

zdjąć z ognia i w razie potrzeby doprawić jeszcze sosem sojowym, papryką, solą, pieprzem cukrem - jeśli będzie za kwaśne. Natkę posiekać i wmieszać na końcu. Faszerować naleśniki.  Każdego krokieta włożyć do lodówki ( będzie się łatwiej panierować). Obtoczyć w mące, jajku, bułce tartej i obsmażyć po kilka minut z każdej strony i gotowe.. Smacznego

Gaździnka warzy
Farsz pieczarkowy do krokietów i naleśników 182

Przyprawić do smaku i wymieszać. Nakładać na neleśniki i zawijać w ruloniki lub składać w kopertę. Podgrzać na patelni lub obtoczyć w rozmąconym jajku i bułce tartej i usmażyć Krokiety - autorka zdjęci a Magdalena Witek

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Krokiety z farszem ryżowo kurkowym 179

Bardzo lubimy krokiety. Ale, żeby nie było nudno kombinuje z dodatkami i praktycznie za każdym razem są one inne. Oczywiście nie zapominam o tych tradycyjnych z kapustą i grzybami, zwłaszcza że suszonych grzybów mam pod dostatkiem. Bo z kapustą i własnie suszonymi grzybami są najlepsze. Rozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni
Przysmak Samuraja, czyli sajgonko - krokieciki z mięskiem i sezamową nutką :) 185

uwielbiam sajgonki, postanowiłam zrobić je sama, a potem wpadłam na pomysł by zrobić je na nieco inny sposób, czyli w panierce. I wyszedł mi taki szybszy sposób na krokieta, bo nie trzeba się bawić w pieczenie naleśników, a smakuje pysznie :) Farsz: 30-40 dag ugotowanego mięsa wieprzowego (najlepiej karkówki) 1 duża cebula 1 jajko Sól Pieprz Dodatkowo: Około 20 płatków

Smakowy Raj
Naleśniki z drobiem i warzywami 302

mięso będzie miękkie, dodać warzywa pokrojone w kostkę, ewentualnie doprawić i chwilkę dusić. Zdjąć z ognia, dodać ser żółty i wymieszać. 4. Farsz nakładać na naleśniki, zwijać jak krokiety i opanierować w jajku z mlekiem, a potem w bułce tartej. 5. Naleśniki zrumienić na patelni. Smacznego

Kuchnia domowa Ani
Ciasto naleśnikowe 622

Praktycznie używam tylko tego przepisu, do naleśników, krokietów itp. Na ok. 10-12 naleśników potrzebujemy: 1,5 szklanki mleka 0,5 szklanki wody 2 szklanki mąki 2 jajka szczypta soli Musimy wymieszać mleko, wodę, jajka i sól. Następnie powoli wsypujemy przesianą mąkę i cały czas mieszamy. Odstawiamy na 15 min i możemy smażyć. Proste prawda? :) Jeżeli podobał Ci się post

Kolejny blog o gotowaniu
Krokiety z marchewką, kapustą i pieczarkami 168

gęsta ). Usmażyć cie nkie naleśniki , za każdym razem wlewając na patelkę łyżeczkę oleju do smaż enia , a następnie ciasto naleśnikowe. Farsz na łożyć na środek naleśnika i zwinąć. Gotowe krokiety wło żyć do lodówki ( schłodzone łatwiej się panierują ). Obtoczyć w mące, rozbełtanym i przyprawionym solą i pieprzem jajkiem , a na koniec w bułce tartej. Smażyć na złoty kolor

Gaździnka warzy
ZAPIEKANE NALEŚNIKI Z MAKRELĄ 220

smażymy duże naleśniki. FARSZ: Cebulę złocimy na odrobinie oleju. Dodajemy do obranej z ości makreli. Doprawiamy do smaku i dokładnie razem mieszamy. CAŁOŚĆ: Przygotowanym farszem nadziewamy naleśniki , zwijamy w krokiety. Rumienimy na prawdziwym masełku. Podajemy gorące! Smacznego

Ostra na Słodko