Gołąbki z mięsem i czarnym ryżem z sosem pomidorowym 102wyłożenia nimi garnka), następnie dalej gotujemy kapustę, aż nie zejdą z niej kolejne liście. Ugotowane liście studzimy, odcinamy zgrubienia. Na każdy z nich nakładamy kotlet i zawijamy jak krokiety. Do mniejszego garnka wlewamy wszystkie składniki sosu, zagotowujemy. Jeżeli sos wyszedł za gęsty, dolejcie więcej wody, jeżeli za rzadki, gotujcie go bez pokrywki, do uzyskania odpowiedniej dla Was konsystencji. Dno dużego
Kardamonovy
Rosół z gęsi 121niego mięso i warzywa. Niestety zupa ta ma tendencję do kwaśnienia, dlatego trzeba ją przechowywać przecedzoną. Natomiast mięso z rosołu możesz wykorzystać do zrobienia farszu np. do pierogów lub krokietów. Jeśli nie planujesz robić ich od razu, mięso włóż do foliowych woreczków i zamroź. W mojej kuchni nic się nie marnuje! Na blogu znajdziesz również przepis na → rosół z kaczki
Kulinarne przygody Gatity
Lemon curd 333przepisy na przetwory Powidła bez mieszania Konfitura truskawkowa Małosolne na sucho Galaretka z płatków róży Nalewka kawowa Powidła z piekarnika Zobacz też nowe przepisy Lemon curd Manty Domowy makaron Krokiety ze szpinakiem Kartacze z mięsem Artykuł Lemon curd pochodzi z serwisu Okolice Palnika - blog kulinarny
okolicepalnika.pl
Manty 92przepisy na pierogi i kluski Kopytka dyniowe Kluski śląskie Pierogi z kapustą i grzybami Uszka wigilijne Pieczone pierogi z kaszą gryczaną Kopytka Zobacz też nowe przepisy Manty Domowy makaron Krokiety ze szpinakiem Kartacze z mięsem Serowa dynia Artykuł Manty pochodzi z serwisu Okolice Palnika - blog kulinarny
okolicepalnika.pl
Szafranowe Orecchiette 123Jednak niektórzy historycy żywności twierdzą, że pierwotnie ten makaron przybył do południowych Włoch z Prowansji w XIII wieku wraz z Angevinami, którzy przynieśli ze sobą formę makaronu zwaną – krokietami – podobnymi do dzisiejszych orecchiette. Na zakończenie, zapraszam na prosty, ale niezwykle smaczny obiad. Składniki Orecchiette 500 gram Masło 100 gram Koper włoski 1 łyżeczka Pieprz kolorowy w ziarnach
RafalCook
KETO SCHABOWY Z PUREE (keto, LCHF, bez glutenu, redukcja) 133dań obiadowych Polaków, czyli kotlet schabowy w panierce z puree. Oczywiście tradycyjna wersja panierki z pieczywa odpada, ale doskonale sprawdza się tu znana Wam już panierka z moich keto krokietów . Wystarczy jajko, mąka kokosowa, łupiny babki jajowatej, opcjonalnie odrobina mąki łubinowej oraz przyprawy. Kotlety usmażone w tak przygotowanej panierce dorównują zarówno smakiem, jak i wyglądem tym tradycyjnym. Natomiast jako dodatek
Ola la LCHF
Naleśniki 104automatu. Naleśniki są cienkie, sprężyste, bardzo smaczne. Zawsze po ich usmażeniu przykrywam je większym talerzem i wtedy są naprawdę super sprężyste. Polecam Wam to robić głównie wtedy, gdy robicie krokiety. Wtedy jest mała szansa, że Wam popękają podczas zwijania – mi się to zdarza niezwykłe rzadko. Chwilę temu zastanawiałam się właśnie nad weekendowym obiadem, do którego zużyję biały ser. Kule
Kardamonovy
Sałatka z mięsem z rosołu 103gotowanego kurczaka Sałatka z udkiem z rosołu czy gotowaną piersią, każde mięso się sprawdzi. Większość osób mięso z rosołu mrozi i odkłada na później, aby zrobić pierogi, pasztet czy krokiety. Dzisiaj zachęcam do wykorzystania mięsa z rosołu już teraz, na świeżo nie odkładać na odległą przyszłość. Sałatka z gotowanym kurczakiem na kolację lub do pracy, to znakomity pomysł na smaczną
Dieta moja pasja
Wigilijna kapusta 121Wigilijna kapusta – smaczna ,również może być jako farsz do krokietów i pasztecików. Składniki; 1 kg kapusty kiszonej 300 g pieczarek 3 cebule 2 jabłka 100 g suszonej żurawiny pół szkl białego wina oliwa sól ,pieprz,pół łyżeczki kminku do smaku 1 łyżka Maggi 3 łyżki wody 1 płaska łyżka cukru Wykonanie; Cebulkę i pieczarki kroimy i podsmażamy na oliwie.Solimy
Olcia gotuje!
Roladki / krokiety z szynką, serem i chlebem tostowym 115solą i papryką. Każdą roladkę moczyć w jajku a następnie w bułce tartej. Smażyć na oleju z dwóch stron do uzyskania złotego koloru. Smacznego. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Roladki / krokiety z szynką, serem i chlebem tostowym pochodzi z serwisu Olcia Gotuje
Olcia gotuje!
Afelia. Gulasz wieprzowy z Cypru 141Grecji . Podobnie jak kleftiko , czyli cielęcina zapiekana z warzywami. W obu tych krajach znajdziemy też słynną moussakę . Podobieństwa z kuchnią turecką znajdziemy zaś w słynnych koftach czy kibbeh – krokietach z bulgurem. A czy afelia pojawia się jeszcze w innym kraju? Zapewne znajdziemy przepis na ten gulasz wieprzowy w zmodyfikowanej wersji jeszcze gdzieś indziej, ale Cypryjczycy traktują go jak świętość
Na-talerzu.pl
Sernik Waniliowy Z Mrożonego Serka Twarogowego 117lodówka i trzeba było ratować co się da bo niestety przechowanie jedzenia u kogoś innego nie wchodziło w grę dlatego np. przez trzy dni jedliśmy gulasz, dwa dni jedliśmy krokiety czy kiełbaski które miałam zamrożone, ale niestety część produktów nie udało się uratować, a trzymanie ich na balkonie kiedy za oknem było prawie 20 stopni też był bez sensu jednak
Gotowanie...to proste !
Naleśniki z cukinią i boczkiem 150Postępować w ten sposób do wyczerpania ciasta. Usmażone naleśniki przełożyć na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym w celu odsączenia nadmiaru tłuszczu. Na każdy naleśnik nakładać porcję farszu i zwijać jak krokiety. Zawinięte naleśniki ponownie ułożyć na patelni (miejscem zwinięcia do spodu). Chwilę podgrzać do zrumienienia. Z powyższej ilości składników uzyskałam 8 naleśników. Polecam wypróbować przepis na naleśniki z młodą kapustą
Danka Pichci
Gołąbki w kapuście pekińskiej 99passaty pomidorowej. Dodać po łyżeczce cukru, soli oraz suszonej bazylii i pół łyżeczki pieprzu. Zawartość garnka zagotować. 8. Do liścia kapusty nakładać porcję wcześniej przygotowanego farszu. Zawinąć tak jak krokiety: najpierw boki do środka, a następnie zawinąć ciasno do końca, otrzymując w ten sposób gołąbka. Spód naczynia żaroodpornego wyłożyć kilkoma liśćmi kapusty i ułożyć gołąbki. Na gołąbki wylać połowę sosu
Gotuj z Prezesem
Gołąbki z młodej kapusty 122kapusty zdejmować po 2-3 liście i zawijać gołąbki. Z każdego liścia usunąć grubsze zgrubienie po środku. 7. Do liścia kapusty nakładać porcję wcześniej przygotowanego farszu. Zawinąć tak jak krokiety: najpierw boki do środka, a następnie zawinąć ciasno do końca, otrzymując w ten sposób gołąbka. 8. Dno garnka wyścielić pozostawionymi liśćmi młodej kapusty i ułożyć dość ciasno gołąbki. Gołąbki zalać
Gotuj z Prezesem