Naleśniki razowe 137właściwych proporcji i zawsze wyjdą nam pyszne elastyczne naleśniki. Z razowej mąki nie tylko chleb upieczemy ale i zrobimy pyszne naleśniki, które można wykorzystać na słono w formie krokietów. Składniki: 1,5 szklanki mąki pszennej razowej 1 szklanka mleka 1 szklanka wody 2 jajka 2 łyżki oleju rzepakowego Przygotowanie: Wszystkie składniki wrzucamy do miski
zdrowo i aktywnie
Naleśniki razowe 147właściwych proporcji i zawsze wyjdą nam pyszne elastyczne naleśniki. Z razowej mąki nie tylko chleb upieczemy ale i zrobimy pyszne naleśniki, które można wykorzystać na słono w formie krokietów. Składniki: 1,5 szklanki mąki pszennej razowej 1 szklanka mleka 1 szklanka wody 2 jajka 2 łyżki oleju rzepakowego Przygotowanie: Wszystkie składniki wrzucamy do miski
Zdrowie i pysznie na talerzu
Meksykańskie Burrito 119patelnię i dusimy przez 8 minut, dosyć często mieszając. Ser żółty ścieramy na tarce o grubych oczkach. Gotowy farsz nakładamy na tortillę, posypujemy serem i zawijamy jak na krokiety. Gotowe burrito opiekamy w opiekaczu lub na suchej patelni. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Meksykańskie Burrito pochodzi z serwisu Przepiski.pl
Przepiski.pl
Błyskawiczne rollsy z sałaty i indyka w curry 144zdejmujemy z patelni i czekamy aż przestygnie. Z sałaty odrywamy liście, każdy z nich smarujemy hummusem, następnie układamy paseczek indyka, pokrojoną w paseczki paprykę i awokado. Całość zwijamy, jak krokieta (naleśnika). Smacznego! Artykuł Błyskawiczne rollsy z sałaty i indyka w curry pochodzi z serwisu Kulinarny Blog - wiesz jak gotować
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Domowe burrito 121fasolę, kukurydzę, doprawiamy solą, pieprzem oraz ostrą papryką. Gotujemy na średnim ogniu ok. 10 minut. Często mieszamy. 3. Gotowy farsz nakładamy na środek tortilli, posypujemy serem i zawijamy jak krokieta. Opiekamy ok. 3-5 min w opiekaczu lub na suchej patelni. Artykuł Domowe burrito pochodzi z serwisu Alle Dobre
Alle Dobre!
Za co kochamy naleśniki i najlepsze przepisy na naleśniki 143Warto wymienić tutaj gofry, które robi się z bardzo podobnego do naleśnikowego ciasta. Wymienić można też racuchy, czyli ciasto naleśnikowe z kawałkami owoców. Wspomnieć można też o naszych polskich krokietach, czyli naleśnikach obtoczonych w bułce tartej i usmażonych na patelni. Jaki farsz do naleśników? Naleśniki mogą być przygotowane na słodko albo na wytrawnie lub z mięsem. Najpopularniejszym nadzieniem naleśników jest
ProstePesto.pl
Krokiety z pieczarkami i serem 102Artykuł Krokiety z pieczarkami i serem pochodzi z serwisu emame kitchen
ememe kitchen
Placuszki twarogowe 115rozgrzany olej. Placuszki twarogowe smaż z obu stron na złoty kolor. Podawaj z dżemem owocowym lub cukrem pudrem. Zobacz też inne przepisy na naleśniki i placki Naleśniki na krokiety Serowe placki z cukinii Podpłomyki Racuchy ze smażonym twarogiem Żydowskie placki ziemniaczane Racuchy z jabłkami Zobacz też nowe przepisy Placuszki twarogowe Pasztet z jajkiem Różowe jajka Przepisy na faszerowane jajka
okolicepalnika.pl
Zapiekane Naleśniki z Parówkami i Pieczarkami 142objętość. Całość doprawiamy pieprzem i solą. Na dwa przeciwległe boki naleśnika układamy po jednej parówce (dwie na jednego naleśnika), górę i dół naleśnika zawijamy do środka, jak w przypadku krokietów, obie parówki zwijamy ku środkowi. Tak zwinięte naleśniki z parówkami umieszczamy w naczyniu żaroodpornym. Kiedy wszystkie naleśniki umieścimy w naczyniu żaroodpornym, powstałe wnęki między parówkami wypełniamy pieczarkami. Całość posypujemy startym
Przepiski.pl
Gołąbki z młodej kapusty 145solą i pieprzem. Na pojedyncze liście młodej kapusty posolone od wewnątrz kładziemy na środek porcję farszu ok. 2 łyżki. Składamy liść zawijając brzegi do środka, a potem rolujemy jak krokiety . Gołąbki układamy ciasno na dnie garnka z pokrywką wyłożonego kilkoma wierzchnimi liśćmi młodej kapusty i zalewamy je 500 ml wrzącego rosołu lub bulionu, (można też zrobić bulion z kostki jeśli
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Pasztet z mięsa z rosołu 948zupa mojej córki) i tak samo często pojawia się problem co zrobić z pozostałościami. Ja mam swój standardowy zestaw - z mięsa robię właśnie ten pasztet, pastę do kanapek albo krokiety, a z warzyw najczęściej sałatkę. Do pasztetu oprócz ugotowanego mięsa dodaję dużo podsmażonej cebulki dla smaku i trochę wątróbki, dzięki czemu jest delikatny i kremowy. Zajadam na kanapkach
Smaczny zeszyt
NALEŚNIKI ZAPIEKANE Z KURCZAKIEM I WARZYWAMI 120Dodatkowo: * 2-3 łyżki passaty pomidorowej * 250 g żółtego sera startego na tarce o dużych oczkach Na środku każdego naleśnika położyć farsz, naleśniki zawinąć w rulon jak na krokiety. Układać je ściśle jeden obok drugiego w naczyniu do zapiekania. Ułożone w naczyniu naleśniki posmarować z wierzchu passatą pomidorową, posypać startym żółtym serem. Piekarnik nagrzać do 160'C, zapiekać naleśniki
Zrób to smacznie
Barszcz czerwony na occie 114Prosty przepis na barszcz czerwony zakwaszany octem. Idealny do uszek, pierogów, krokietów i pasztecików. Barszcz ma bardzo intensywny kolor i wyrazisty smak. Czas wykonania: 2 h Ilość porcji: 1,5 – 2 l Składniki: 6 buraków 2 marchewki 1 pietruszka ½ selera mały por (150 g) 1 liść laurowy 2 ziarna ziela angielskiego 2 litry bulionu drobiowego 2 łyżki octu
KuchniaWeDwoje.pl
Młode ziemniaki w łupinach 161Młode ziemniaki gotowane w łupinach podawane z masłem i posiekanym koperkiem. Wypróbowany, pyszny przepis na ziemniaki w skórkach. Z przygotowanych w ten sposób ziemniaków przyrządza się również sałatki, kotlety, krokiety, ciasto ziemniaczane itp. Młode ziemniaki składniki: 1 kg młodych ziemniaków w łupinach sól masło posiekany koperek Przepis na młode ziemniaki w łupinach: Krok 1. Ziemniaki równej wielkości wyszorować starannie szczoteczką
Moja Książka Kucharska
Smażone kulki warzywne 193Tradycyjny rosół i tradycyjny problem, czyli co zrobić z mięsem i warzywami z rosołu. Najczęściej mamy sałatkę, pierogi i krokiety. No ale ile można, tak tydzień w tydzień, bo przecież rosół musi być co najmniej raz w tygodniu... Dlatego tym razem warzywa wykorzystałam do przygotowania smażonych kotlecików. Kulki warzywne smażone w głębokim oleju być może nie są fit, ale smakują
Na kulinarnym poligonie