kopytka - 2368 przepisów (strona:69/158)

Klopsiki wieprzowe w sosie pieczarkowym 90

jedzenia dodatkowo zachęca do działania. Do podania dowolne dodatki – będzie pysznie z gniecionymi ziemniaki lub coś co często wybieram, czyli pójście na skróty i podanie sosu z gotowymi kopytkami. Tak prosto, i nie ważne na co się zdecydujecie, ten sos ze wszystkim będzie smakował wybornie. Składniki (na 4 duże porcje): 500g mielonego mięsa wieprzowego 500g pieczarek 400ml bulionu

Smaczna Strona
Pieczone udko z kaczki z sosem żurawinowym 100

kaczkę lub udka kaczki kojarzy się zwykle ze świątecznym daniem, ale nic nie stoi na przeszkodzie, żeby taki danie podać na niedzielny obiad. Moja propozycja podania z dodatkiem podsmażonych kopytek, sosem żurawinowym i surówką. PIECZONE UDKA KACZKI z SOSEM ŻURAWINOWYM     Składniki: kaczka:  2-3 udka 2 ząbki czosnku sól, pieprz 1 jabłko 10 kulek świeżej żurawiny

Bon appetit mon amie
Ziemniaczane kotlety z cebulką i szpinakiem 131

Takie kotleciki są doskonałym pomysłem gdy zostaną gotowane ziemniaczki z obiadu.   Wykorzystuję je albo na kopytka albo właśnie na takie kotlety. Nic się nie marnuje. Dodałam do nich świeży   mielony szpinak, dzięki temu zyskały na kolorze i delikatnym smaku. Podaję je z jogurtowo-czosnkowym dipem na zimno. Świetnie smakują i fajnie wyglądają, szybko się je robi

Wanilia i Kardamon
Bryzol 104

kilkakrotnie w roku, wybieram mięso wołowe, najczęściej z łopatki lub antrykotu, jednocześnie rezygnując z polędwicy wołowej ze względu na cenę. Bryzol polecam z potrawami z ziemniaków, najbardziej puree ziemniaczanym, kopytkami lub pieczonymi ziemniakami. Bryzol SKŁADNIKI: 600 g polędwicy wołowej 1 duże jajko płaska łyżeczka soli, ½ płaskiej łyżeczki czarnego pieprzu 4 czubate łyżeczki mąki pszennej olej lub masło klarowane

Zasmakuj Kuchni
Polędwiczka w sosie borowikowym 102

borowików i polędwicy wieprzowej. Ten sos to prawdziwa bomba smakowa. Jest intensywnie grzybowy i kremowy z lekko wyczuwalną nutą rozmarynu i whisky. Idealnym dodatkiem do niego będą kluski lub kopytka . Polędwiczka w sosie borowikowym Składniki: polędwiczka wieprzowa 150 – 200 g borowików (mogą być mrożone) 2 łyżki oleju 2 łyżki masła klarowanego 1 łyżka sosu sojowego 2 ząbki czosnku

PatiGotuje
Smażony Schab Z Pastą Serową 96

plaster nakładamy pastę serową, następnie znów stawiamy na najmniejszy ogień i smażymy powolutku pod przykryciem przez około 10-15 minut. Wierzch musi być ścięty. Tak usmażony podajemy z ziemniaczkami, kopytkami itp, smacznego

Gotowanie...to proste !
Zupa fasolowa jak z wojskowego kotła 185

uwagi. Zachęcamy Was również do sprawdzenia innych naszych przepisów na pyszne, pożywne obiady jednogarnkowe. Zapraszamy min. na kapustnicę czyli kapuśniak po słowacku , doskonałą tradycyjną kapustę „bidulę” , oraz kopytka w pysznym, mięsnym sosie . Polecamy też pyszną tradycyjną zalewajkę! Zupa fasolowa jak z wojskowego kotła Składniki: fasola Jaś: 200 g żeberka wędzone: ok. 0,5 kg swojska kiełbasa wędzona

Kuchnia Na Wypasie
BURRITO Z KURCZAKIEM Z AWOKADO I SOSEM CZOSNKOWYM 92

WINIE Z GROSZKIEM I ZIEMNIAKAMI NA MAŚLE     ŁOSOŚ W SOSIE ŚMIETANOWO SZPINAKOWYM Z GORGONZOLĄ I SUSZONYMI POMIDORAMI     CURRY WARZYWNE Z PLACKIEM Z PATELNI     KOPYTKA Z FASOLKĄ LIMONKĄ I MIĘTĄ     CHILI CON CARNE INACZEJ     SAŁATKA Z MAKARONEM RYŻOWYM ARBUZEM I KURCZAKIEM INACZEJ     CYTRYNOWE TAGLIATELLE Z PARMEZANEM

globuskulinarny
Grzyby po cygańsku 128

przede wszystkim świetnie smakuje 😋 To danie z gatunku "może nie wygląda, ale za to zajada się ze smakiem!" 😉 Jest idealne na jesienny obiad z dodatkiem ryżu brązowego, kopytek lub klusek śląskich . Składniki (3 porcje): ok. 0,75 litra grzybów cebula 2 liście laurowe 5 ziaren ziela angielskiego chili pieprz sól 250 ml przecieru pomidorowego olej do smażenia

Weekendy w domu i ogrodzie
Dyniowe gnocchi 81

ugniatanie ciasta zrób już za pomocą dłoni, będzie to wygodniejsze. Ciasto podziel na mniejsze porcje, na blacie podsypanym mąką roluj ciasto a następnie pokrój na kluseczki, podobnie jak kopytka. Każdą z kluseczek lekko ugnieć aby stała się okrągła, a następnie za pomocą widelca lub specjalnej deseczki do gnocchi roluj delikatnie przyciskając, tak aby kluseczka lekko się wydłużyła i były

nietylkopasta.pl
Słodkie polędwiczki 107

Słodkie polędwiczki Święta tuż, tuż, a na Święta no cóż, pyszne słodkie polędwiczki z pieczarkami, marchewkami, ananasami, podane z kopytkami lub ziemniakami. Składniki: ·        2 polędwiczki wieprzowe ·        Olej do smażenia ·        Sól ·        Pieprz

Kulinarna Chwila
Piernik dojrzewający 98

wigilijne Schab ze śliwką Lukier do pierników Śledzie w śmietanie Makowa fantazja Ryba po grecku Zobacz też nowe przepisy Piernik dojrzewający Pieczone jabłka w sosie karmelowym Parmigiana z bakłażana Kopytka dyniowe Tarta z porami, boczkiem i groszkiem Artykuł Piernik dojrzewający pochodzi z serwisu Okolice Palnika - blog kulinarny

okolicepalnika.pl
Dyniowy chleb na zakwasie z dodatkiem sepii z mątwy 71

barwienia potraw. Barwi na czarno, aromatyzuje oraz nadaje oryginalnego “morskiego smaku”. Z pomocą sepii z mątwy  przyrządzimy makaron po wenecku ( pasta al nero di seppia ), polentę, kopytka ( gnocchi ), risotto, hiszpański czarny ryż ( arroz negro ), paellę, kalmary w sosie atramentowym, czarne zupy, dipy atramentowe itp. Sepii używa się również do barwienia ciasta na pizzę, bułki lub chleb

Tajemnice Smaku
KLUSKI Z CIASTA NA PIEROGI 88

stopniowo), zagnieść ciasto, przykryć je ścierką i odłożyć na około 15 minut, by odpoczęło. Po tym czasie z wyrobionego ciasta oderwać kawałek i dalej postępować tak jak w przypadku kopytek. Na podsypanej mąką stolnicy rozciągać ciasto na kształt długiego wałka, lekko spłaszczać. Nożem odcinać około 1cm szerokie kawałki. W garnku zagotować wodę z odrobiną soli. Kluski gotować około

Zrób to smacznie