kopytka - 2368 przepisów (strona:65/158)

KARKÓWKA W SOSIE WŁASNYM Z SUSZONYMI GRZYBAMI 73

sosie własnym z suszonymi grzybami to przepyszny, aromatyczny sos pełny grzybów, a w nim zanurzone kruche plastry karkówki . Doskonały obiad dla całej rodziny, który idealnie pasuje podany z ziemniakami, kopytkami, kluskami śląskimi czy ulubioną kaszą. Pyszne danie obiadowe , które z pewnością mile zaskoczy rodzinę lub zaproszonych na obiad gości. Składniki na karkówkę w sosie własnym z suszonymi grzybami : * około

Zrób to smacznie
Placuszki ziemniaczane z młodą kapustą 135

ziemniaczane z młodą kapustą Znudziły się Wam ciągle gotowane ziemniaki. Proponuje placuszki z ziemniaków młodych z młodą kapustką. Takie placuszki z ziemniaków możemy polać sosem oraz mięsem. Smakują jak kopytka, ale są dużo lepsze.   12 porcji 50 minut czas przygotowania Składnik: ·        ½ kg ziemniaków młodych ·        ½ główki kapusty

Kulinarna Chwila
Kopytka - pyszny dodatek do obiadu 54

zależności od ziemniaków mąki można podsypać więcej jeśli ziemniaki będą wodniste. Ciasto podzielić na mniejsze kawałki. Każdy kawałek rozwałkować w rulon grubości ok 2 cm. Pociąć na mniejsze kluski. Kopytka gotować we wrzącej osolonej wodzie na wolnym ogniu przez ok. 2 minuty od wypłynięcia. Podawać z ulubionymi dodatkami. Smacznego! Zapraszam was również do odwiedzania  mojego Facebooku gdzie dodaje

Kulinarne przygody
Podagrycznik – przepisy na dania z podagrycznikiem 101

Podagrycznik – przepis na dania z podagrycznikiem Zupa meksykańska z podagrycznikiem i grzankami Wątróbka z cebulą i podagrycznikiem Kopytka z fasoli z pokrzywą i podagrycznikiem Cebula duszona z podagrycznikiem Zupa z podagrycznikiem Kanapka na ciepło z boczkiem i podagrycznikiem Risotto z dzikimi roślinami Podagrycznik duszony Artykuł Podagrycznik – przepisy na dania z podagrycznikiem pochodzi z serwisu Dorota Smakuje

Dorota Smakuje
Schab w sosie pieczarkowym 81

niego świetne danie również na co dzień. To też doskonała alternatywa dla tradycyjnego schabowego i odskocznia od klasycznego kotleta w panierce. Polecamy podać go z kluskami śląskimi lub kopytkami. Rewelacja! U nas schab w plastrach w sosie gości bardzo często. Doskonale smakuje również w sosie grzybowym, musztardowym oraz w sosie własnym. Taki schab w plastrach duszony warto przygotować

Kuchnia Na Wypasie
Zielone kopytka ze szpinakiem 96

zależności od ziemniaków mąki można podsypać więcej jeśli ziemniaki będą wodniste. Ciasto podzielić na mniejsze kawałki. Każdy kawałek rozwałkować w rulon grubości ok 2 cm. Pociąć na mniejsze kluski. Kopytka gotować we wrzącej osolonej wodzie na wolnym ogniu przez ok. 2 minuty od wypłynięcia. Podawać z ulubionymi dodatkami. Smacznego! Zapraszam was również do odwiedzania  mojego Facebooku gdzie dodaje

Kulinarne przygody
Klopsiki Pankracego 113

Klopsiki Pankracego Małe klopsiki z mięsa mielonego w aromatycznym sosie z dodatkiem różnych warzyw. Danie można podać z kluskami śląskimi, kopytkami, makaronem lub ryżem. 6 porcji 40 minut czas przygotowania Składniki na klopsy: ·        ½ kg mięsa mielonego ·        1 całe jajko ·        Szczyptę czosnku

Kulinarna Chwila
Rolada ziemniaczana z młodą kapustą 95

Rolada ziemniaczana z młodą kapustą Takiej rolady jeszcze nie jedliście. Rolada smakuje jak kopytka, ale dzięki młodej kapusty jest pyszna, można ją podać jako danie samodzielne lub jako dodatek do mięsa. 60 minut czas przygotowania 10 porcji Składniki: ·        ½ kg ziemniaków ·        1/3 główki kapusty młodej

Kulinarna Chwila
Schab pieczony w sosie słodko kwaśnym 217

minut piekę bez przykrycia. Porcje schabu zaraz po upieczeniu podaję na talerzu, polane oczywiście sosem słodko kwaśnym, w którym się piekły . Do dania pasują ziemniaki, ryż, kluski śląskie lub kopytka. Oczywiście nie można zapomnieć o ulubionej surówce np. surówka z pora marchewki i jabłka . Zobacz także: Żeberka pieczone w sosie słodko kwaśnym Artykuł Schab pieczony w sosie słodko kwaśnym

Ania gotuje
Ciasteczka miodowo-kokosowe 143

zagnieść   aż ciasto będzie wyrobione i miękkie. Gotowe ciasto podzielić na dwie części. Każdą część rolować     na stolnicy na cienki wałek,   tak jak na kopytka, docisnąć  każdy rulon ręką i lekko rozpłaszczyć,  nożem pokroić  na małe ciasteczka widelcem zrobić lekkie  wgłębienia. Ułożyć  na blasze wyłożonej pergaminem zachowując kilkucentymetrowy odstęp

Wanilia i Kardamon
Cebula duszona z podagrycznikiem 94

zapiekanek itd. Dzisiaj zapraszam was do wypróbowania bardzo prostego przepisu na cebulę duszoną z podagrycznikiem – świetny dodatek do obiadu. Może też posłużyć jako okrasa do kasz, ryżu, pierogów, kopytek, klusek, kiełbasy. PRZEPIS CEBULA DUSZONA Z PODAGRYCZNIKIEM Składniki: 3-4 cebule kilka garści młodych liści podagrycznika 5-6 łyżek oliwy 1 łyżka masła klarowanego sól pieprz przyprawa do sałatek domowa

Dorota Smakuje
Faszerowane kule ziemniaczane 91

Dziś mam dla Was super propozycję na obiad bez mięsa. Ugotowałam sporo ziemniaków i miały być znowu kopytka ale wpadłam na pomysł aby zrobić coś innego. I wiecie co ? Danie wyszło super. Do kul zrobiłam surówkę z młodej kapusty. I jak widać dobry obiad wcale nie musi być z mięsem. Przepis powstał przy współpracy z serami korycińskimi . Dziś padło

Ewa w kuchni
Chleb kakaowy wyrabiany metodą Yudane 91

dwie równe porcje.  Uformować każdą porcję w kulkę. Spłaszczyć wałkiem do ciasta, wałkując w pionie. Zwinąć ciasto w wałek, a potem jeszcze powałkować ręką jak przy robieniu kopytek. Oba wałki rozwałkować na szerokość keksówki w długi prostokąt.  Zwinąć prostokąt w rulon o szerokości keksówki i jeszcze chwilę powałkować na blacie, by się skleiło. Umieścić uformowane rulony

Weekendy w domu i ogrodzie
domowe kopytka + film krok po kroku 95

składniki: 500 g ugotowanych ziemniaków (ugotowanych w posolonej wodzie) 1 jajko *ok. 100 g mąki pszennej 50 g mąki ziemniaczanej wykonanie : Ugotowane ziemniaki odstawiamy do przestudzenia

Domowy Smak Jedzenia

Proponowane wyszukiwania