Najlepsze Śniadanie SZAKSZUKA (SHAKSHOUKA) Jajka w Pomidorach

Najlepsze Śniadanie SZAKSZUKA (SHAKSHOUKA) Jajka w Pomidorach

Najlepsze Śniadanie SZAKSZUKA (SHAKSHOUKA) Jajka w Pomidorach

Przepis na : śniadanie

Żeby zacząć dobrze dzień, trzeba zjeść porządne śniadanie - o tym wiedzą wszyscy, ale nie każdy stosuje się do tego zalecenia :) Dziś mam więc dla Was propozycję na wspaniałe, przepyszne śniadanie - Szakszukę - na które powinniście znaleźć 15 minut przed wyjściem do pracy czy szkoły, a zapewniam Was, że będziecie najedzeni i pełni energii przez cały poranek :)  Shakshouka to danie popularne w Tunezji, Izraelu, Egipcie czy Maroku i oznacza potocznie "wielki bałagan". I tak też prezentuje się na talerzu, a... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Słodko-Słony Świat Ilony

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.