Przepis na : kolacja
Składniki: 350 g mąki pszennej + do posypania stolnicy 60 g świeżych drożdży 3 cebule 2 łyżki oliwy z oliwek 4 łyżeczki maku 1 szklanka mleka sól, pieprz Sposób wykonania: Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę. Oprószamy solą i pieprzem a następnie smażymy na oliwie przez kilka minut aż się zeszkli. Odstawiamy do wystygnięcia. Drożdże kruszymy i mieszamy z letnim mlekiem. Wlewamy do przesianej mąki i solimy. Wyrabiamy gładkie ciasto (nie powinno kleić się do rąk). Odstawiamy na 1 godzinę. Ciasto przekła... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Jest to popularna potrawa szczególnie na Pomorzu i Kaszubach, co nie znaczy, że gości ona na stołach w całej Polsce.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...