niewątpliwą zaletę robi je się bardzo szybko, zwłaszcza jeśli użyje się np ciastek jako spód takiego ciacha. Ja tym razem wykorzystałam groszek ptysiowy, który do tej pory zjadałam głównie w zupach. Te lekkie kuleczki idealnie kontrastowały z dość słodką masą i nadały ciastu lekkości i oryginalnego wyglądu. Składniki: 400 ml śmietany 30% 200 g białej czekolady 200 g wiórek kokosowych
Cynamonowe szczęścieTroszeczkę inna wersja zupki pomidorowej. Polecam Do garnka wlać wodę, dodać obrane i pokrojone marchewki, pietruszkę, seler, grzybki suszone, pokrojone pieczarki, gałązki majeranku lub suszony majeranek
Kuchnia PokoleńDostałam bażanty, nie bardzo wiedziałam co z nimi zrobić. Postanowiłam że zrobię rosołek i wyszedł pyszny. Uważam że rosół z bażanta jest bardzo delikatny a mięsko
Kuchnia PokoleńTo była próba i wyszło super. Bardzo fajny smak. Nawet mój mąż który za dynią nie przepada był bardzo zadowolony. Dynię pokroić na kawałki mogą być
Kuchnia PokoleńPomysł na tą zupkę podsunęła mi moja synowa. Dawno już o niej słyszałam i jadłam w Londynie, ale pierwszy raz robiłam. Smakowała nam bardzo. Grzyby mun
Kuchnia PokoleńSkładniki: - 3 czarne rzepy - 1 korzeń pietruszki - 1 cebula - por - biała część - 2 ziemniaki - 1 łyżka oleju kokosowego nierafinowanego - 2 litry wody - 4
Szkrab Je Samjego ilość zależy od tego ile kotletów potrzebujesz na obiad, ja potrzebowałam 4 więc wystarczyło 250 g mięsa pieczarki – 250 g cebula 3 ząbki czosnku 1 pora śmietana 18% do zup i sosów – 330 ml sól, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy Przygotowanie: mięso pokrój na kotlety i lekko rozbij tłuczkiem posól je i popieprz obsmaż na rozgrzanym oleju
Oka w rosole czyli KaFka gotujeCategory: Product #: Regular price:$ (Sale ends ! ) Available from: Condition: Good ! Order now!
Eksplozja smakuUwielbiam kapuśniaki, mogłabym jeść codziennie. Dzisiejszy kapuśniaczek jest z dodatkiem kminku. Warto dodać kminek do potraw. Jest bardzo zdrowy Na dużą patelnię wlać odrobinę oleju i
Kuchnia PokoleńZostało mi jeszcze kilka pieczarek i dodałam je rosołku..pycha. skrzydełka, udka lub porcje rosołowe kilka pieczarek 2 marchewki 1 cebula (opalona w całości nad płomieniem
Moje domowe kucharzenieSkładniki: marchewka (1 szt.) pietruszka (1 szt.) ziemniak (1 duży) seler (1/2 szt.) cebula (1 szt.) por (1/4 szt.) natka pietruszki sok z cytryny (1 łyżka
Weganka gotujektórym odbywała się II Konferencja Łódź Bloguje - było przepyszne! DOMINIK PRZEKONAŁ SIĘ DO ZUPY POMIDOROWEJ! Przepraszam, że krzyczę, ale nie wierzę w to do tej pory. Dominik był zatwardziałym przeciwnikiem tej zupy, a okazało się, że nie lubi jej dlatego, że najczęściej podawana jest z.... makaronem. Dlatego swoją przyrządziłam z grzankami serowymi - zajadał aż miło :) Ponownie zrobiłam domowy dżem - bardzo
Cooking MonsterOprócz tego mamy wiele aromatycznych ziół do zup. Pomidory i papryka też sobie rosną. II Śniadanie 10:00 Truskawki z jogurtem naturalnym. Zupa 13:00 Zupa jarzynowa (seler, pietruszka, por, marchewka) z ryżem. Do tego koperek i masło. II Danie 16:00 Makaron pełnoziarnisty z warzywami. Mieszanka warzyw po włosku. Jeśli nie masz czasu
lady-och-mistrzyni.blogspot.comPor to bliski kuzyn czosnku i cebuli. Od tysięcy lat uprawiany... Artykuł NA PORA PRZYSZŁA PORA pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINE