Ramen, zupa z kuchni Japońskiej

Ramen, zupa z kuchni Japońskiej

Ramen, zupa z kuchni Japońskiej

Przepis na : obiad

Pomysł na tą zupkę podsunęła mi moja synowa. Dawno już o niej słyszałam i jadłam w Londynie, ale pierwszy raz robiłam. Smakowała nam bardzo. Grzyby mun pokroić na mniejsze kawałki i zalać wrzącą wodą. Zostawić na póżniej. Grzyby mocno napęcznieją. Do garnka wlać wodę, dodać mięso wołowe. Doprawić do smaku solą. Gotować na małym ogniu tak długo aż mięso będzie prawie miękkie. Teraz kolej na wszystkie pozostałe składniki oprócz makaronu i jajek. Zagotować i doprawić do smaku według uznania. Gotować na małym o... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia Pokoleń

Warto przeczytać

Dieta kapuściana

Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.

Czytaj dalej...

Autor

kuchniapokolen

Uwielbiam fotografowanie, gotować i piec a teraz jeszcze troszeczkę biegać 😉 Mam bloga kulinarnego na którego serdecznie zapraszam www.kuchniapokolen.pl

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

grzyby, kapustą, makarony, makaron, mięso, zupa, pomysł na obiad, tajska zupa, sosy, obiad, makaron po chińsku, makaron na obiad

Inne przepisy z Kuchnia Pokoleń

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.