pasowało. Zupę przygotowałam jako zgłoszenie na konkurs kreatywny, dzięki czemu mam kolejną super smaczną propozycję w naszym menu :) uwielbiam tego typu konkursy :))) jeszcze gdyby udało się wygrać zestaw garnków lub zastawę obiadową... ;) ahhh.... ;) Składniki: 500g mielonego mięsa wołowego 1 puszka kukurydzy konserwowej 3 małe pieczarki 5 łyżek czerwonej soczewicy 2 małe marchewki 1 mała pietruszka kawałek pora(...)ziołową i wyrabiamy jednolitą masę. Formujemy malutkie pulpeciki i ostrożnie wrzucamy na gotującą się zupę. Gotujemy razem około 20 minut, po czym wyjmujemy pulpeciki na talerz. Z zupy wyławiamy też liście laurowe, por i ziele angielskie i dodajemy kukurydzę odsączoną z zalewy. Doprawiamy solą ziołową, pieprzem, słodką papryką i dodajemy koncentrat. Wrzucamy pokrojone w plasterki pieczarki i soczewicę i gotujemy
Kolorowy Przepisownikwszelki wypadek więc go zapasteryzowałam. Normalną metodą – w garnku z wodą. Wszystkie słoiki pięknie mi się pozamykały. To chyba najbezpieczniejsza metoda. Na dziś tyle, idę kończyć zupę z kalarepy i pora. Jak dobrze pójdzie, może przepis wyląduje na kardamonie w ciągu najbliższych paru dni. Składniki: 3 kg jabłek pół szklanki wody 1 laska cynamonu lub ćwierć łyżeczki
KardamonovyPrzepis ten mam od babuni, polecała go bardzo. Niezwykle prosta i smaczna. Wykonanie – masło roztopić i obsmażyć na nim pora pokrojonego drobno. Por
Kuchnia Pokoleńtrasę. Są one szybkie w przygotowaniu jeśli mamy mało czasu i proste. Autorka przygotowując posiłki zwraca uwagę na składniki i jakość produktów, wybiera składniki zgodne z aktualną porą roku, unika importowanych owoców czy warzyw, bo truskawki w grudniu czy świeże sałaty nie są niczym naturalnym, a zawierają mnóstwo chemii. W lecie autorka unika ciężkiego tłustego pożywienia. Planując menu zwraca(...)infekcje. Dba też o estetykę posiłków, pije dużo wody między posiłkami, nie je pod wpływem silnych emocji, unika alkoholu, cukru i nabiału. Książka została podzielona na pory roku. Zaczynamy od zup błyskawicznych i sałatek dla zabieganych, następnie przechodzimy do wiosny - przebudzenie mocy, później lato - pełnia życia, babie lato i jesienny zmierzch, zima - wyciszenie i regeneracja, bonus, sosy
kruche babeczkiZostało mi jeszcze kilka pieczarek i dodałam je rosołku..pycha. skrzydełka, udka lub porcje rosołowe kilka pieczarek 2 marchewki 1 cebula (opalona w całości nad płomieniem
Moje domowe kucharzenieBardzo smaczna i sycąca zupa, idealna na tę porę roku. Składniki: 2 szklanki dużej białej fasoli (piękny Jaś) 3 kulki ziela angielskiego 3 liście laurowe 3 kulki jałowca 0,5 kg pieczarek kilka łyżek oleju 3-4 ząbki czosnku tymianek, majeranek sól, czarny pieprz opcjonalnie: 1 duża garść pokruszonych suszonych grzybów opcjonalnie: 3 łyżki śmietany zwykłej lub roślinnej Namocz fasolę
Qlinarnie i Qlinarniesłońcu śniegu mamy kombinacje: intensywne opady śniegu lub śnieg z deszczem, albo combo śnieg z deszczem i wiatrem, co sprawia, że pada poziomo. Mimo wszystko kocham tę porę roku. Lubię rozgrzewające zupy, herbatę z cytryną, ogień w kominku, zapach pierników, imbiru, miodu, lubię ciepły koc i grube książki. Najcierpliwszy co prawda twierdzi, że nienawidzi zimna i ogólnie żąda mieszkania gdzieś
ladykitchenSkładniki: marchewka (1 szt.) pietruszka (1 szt.) ziemniak (1 duży) seler (1/2 szt.) cebula (1 szt.) por (1/4 szt.) natka pietruszki sok z cytryny (1 łyżka
Weganka gotujektórym odbywała się II Konferencja Łódź Bloguje - było przepyszne! DOMINIK PRZEKONAŁ SIĘ DO ZUPY POMIDOROWEJ! Przepraszam, że krzyczę, ale nie wierzę w to do tej pory. Dominik był zatwardziałym przeciwnikiem tej zupy, a okazało się, że nie lubi jej dlatego, że najczęściej podawana jest z.... makaronem. Dlatego swoją przyrządziłam z grzankami serowymi - zajadał aż miło :) Ponownie zrobiłam domowy dżem
Cooking MonsterOprócz tego mamy wiele aromatycznych ziół do zup. Pomidory i papryka też sobie rosną. II Śniadanie 10:00 Truskawki z jogurtem naturalnym. Zupa 13:00 Zupa jarzynowa (seler, pietruszka, por, marchewka) z ryżem. Do tego koperek i masło. II Danie 16:00 Makaron pełnoziarnisty z warzywami. Mieszanka warzyw po włosku. Jeśli nie masz czasu
lady-och-mistrzyni.blogspot.comPor to bliski kuzyn czosnku i cebuli. Od tysięcy lat uprawiany... Artykuł NA PORA PRZYSZŁA PORA pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINEOd kiedy zostałam mamą, moja kuchnia zmieniła się. Mam na myśli gotowanie a nie wystrój wnętrza :) Zaczęłam gotować świadomiej i do repertuaru typowych dań doszły mi
Pyza i SurówkaSkładniki: włoszczyzna (por, marchewka, pietruszka, seler) 4 ziemniaki garść fasolki zielonej 1 ząbek czosnku 2 cebule dymki 2 ziela angielskie 2 listki laurowe 1 łyżka masła
Moja Galeria SmakuCategory: Product #: Regular price:$ (Sale ends ! ) Available from: Condition: Good ! Order now!
Eksplozja smaku