zupa pomidorowa - 17836 przepisów (strona:641/1190)

ZUPA CYGAŃSKA 150

cudowna chrupkość papryki. 30 dag.chudego boczku wędzonego 4 duże ziemniaki 1 papryka czerwona 1 cebula 1 puszka groszku 1 puszka czerwonej fasoli 4 ząbki czosnku 3 łyżki koncentratu pomidorowego sól pieprz ******************************************* Boczek,cebulę i paprykę pokroić w kostkę i podsmażyć na patelni.Przełożyć do garnka z wodą i gotować 10 minut.Dodać ziemniaki pokrojone w kostkę i posiekany czosnek.Zup

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Sałatka śledziowa i ziemniaki w mundurkach 144

puszka białej fasoli 2 łyżki śmietany 2 łyzki majonezu 2 ogórki kiszone. tłuszcz do smażenia natka pietruszki Cebulę siekamy drobno i przysmażamy na oleju, dodajemy rozdrobnione pomidory (ewent koncentrat pomidorowy) mieszamy aż płyn odparuje doprawiamy solą pieprzem, majerankiem i oregano, studzimy i kładziemy na dno salaterki. Śledzie kroimy w kostkę, układamy na cebulce, następnie ogórki pokrojone w kostkę. Fasolę odcedzamy

Gotowanie jest łatwe
Pulpety z kaszą jaglaną. 275

marchewkę , por, jajko i doprawiamy do smaku .Mieszamy do połączenia składników i formujemy małe kuleczki ,które układamy na patelni i obsmażamy je delikatnie z każdej strony. Następnie dodajemy sos pomidorowy i dusimy je kolejne 15 minut. Podajemy z kaszą jaglaną ,sosem z pulpetów i orzechami

Ladylaura.
Tarta pomidorowo-serowa 165

Można powiedzieć, że to mój „pierwszy raz”. Nigdy wcześniej nie przygotowywałem tarty. Miałem ochotę na coś w miarę prostego, ale za to bardzo smacznego

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Kurczak w sosie paprykowo-cebulowym 104

czerwona • 1 papryka żółta • 2 szklanki wody • 1 szklanka cukru • 1/2 szklanki oleju • 1/4 szklanki octu • 1 łyżeczka soli • 200 g keczupu – 1 mały słoiczek • 200 g koncentratu pomidorowego – 1 mały słoiczek Wykonanie: • Filety pokroić na małe kawałki, posypać solą i pieprzem. • Roztrzepać jajka z mąką i majonezem. • Kawałki kurczaka wrzucić do mokrej

To co kocham
Marynowany mintaj w sosie słodko-kwaśnym 134

czerwona • 1 papryka żółta • 2 szklanki wody • 1 szklanka cukru • 1/2 szklanki oleju • 1/4 szklanki octu • 1 łyżeczka soli • 200 g keczupu – 1 mały słoiczek • 200 g koncentratu pomidorowego – 1 mały słoiczek Wykonanie: • Rybę pokroić na małe kawałki, skropić sokiem z cytryny, posypać solą i pieprzem. • Roztrzepać jajka z mąką i majonezem. • Kawałki

To co kocham
Kalafior faszerowany kurczakiem 124

startym serem żółtym i zalane jajkiem. Zamiast małych kalafiorków można użyć jednego dużego i po zapieczeniu pokroić na porcje. Do faszerowanego kalafiora idealnie pasuje sos pomidorowy. Składniki: • 4 małe kalafiorki • 2 małe filety z kurczaka • 200 g sera żółtego • 4 jajka • sól, pieprz do smaku • 4 łyżki sosu sojowego • olej do smażenia • suszone

To co kocham
Gulasz z dyni 108

Polecam dla niedowiarków, że dynia może być dobra! Składniki: • 1 kg dyni • po 1 papryce czerwonej, zielonej i żółtej • 5 ziemniaków • 2 cebule • 1 łyżka koncentratu pomidorowego • 1 pęto kiełbsy cienkiej, u mnie toruńska • sól, pieprz, papryka słodka i ostra • 3 liście laurowe, kilka ziaren ziela angielskiego • pęczek natki pietruszki • kilka łyżek oleju

To co kocham
Mikołaj i Anioł 96

Bardzo udany duet powitalny dla gości. Pomidorowo-serowy Mikołaj i serowo-pomidorowy Aniołek jako starter imprezowy zadziwia, śmieszy i cieszy oko. Składniki na 8 sztuk: Mikołaj • 8 podłużnych małych pomidorków czerwonych • 1 serek Almette śmietankowy • 1 oliwka czarna Anioł • 1 okrągły ser pleśniowy • 8 podłużnych żółtych pomidorków • 8 oliwek zielonych Wykonanie: Mikołaj • Z pomidorków odciąć wierzch

To co kocham
Klops gryczano-pieczarkowy 113

zdrowie na talerzu, szczególnie dla kogoś, kto lubi kaszę gryczaną i pieczarki. Może być samodzielnym daniem obiadowym na gorąco z dodatkiem ulubionego sosu, np. pomidorowego. Może być również smaczną kolacją na zimno z ogórkiem konserwowym czy kiszonym, albo przekąską do pracy na drugie śniadanie lub podwieczorek. Ostatnio nasza kuchnia wyparła makarony

To co kocham
Kotlety mięsne z kapustą a’la gołąbki 133

kaszy jaglanej lekko zmielonej • 1 marchewka • 1 cebula • 1 łyżka płaska soli, pieprz • olej do smażenia Zalewa • 1,5 litra wody • 3 kostki bulionu warzywnego • 100 g koncentratu pomidorowego • 3 łyżki keczupu • 1 łyżeczka cukru Wykonanie: • Kapustę pokoić na mniejsze kawałki i zetrzeć na tarce z dużymi oczkami. • Wymieszać mięso mielone z kapustą, jajkami

To co kocham
Zapiekanka poniedziałkowa porosołowa 122

więc pełnowartościowym daniem obiadowym. Po wystygnięciu zapiekanka bardzo ładnie się kroi i odgrzewa. Najlepiej smakuje z… keczupem, można jednak przygotować jakiś inny ulubiony sos, np. pomidorowy lub pieczarkowy. Składniki: • mięso kurczaka z rosołu • 1 szklanka ryżu • 1 puszka fasoli czerwonej • 1 puszka zielonego groszku • 1 duża śmietana kwaśna 12% • 2 łyżeczki curry • 4 łyżki sosu

To co kocham
Roladki z kurczaka z pomidorami suszonymi i fetą 133

plastry, rozbić przez woreczek foliowy i ułożyć na folii spożywczej w prostokąt. • Delikatnie posypać solą i pieprzem. • Na mięso rozłożyć równomiernie farsz pomidorowy i zwijać roladę za pomocą folii spożywczej. • Na koniec zawinąć szczelnie roladę w folię spożywczą, a następnie w folię aluminiową. • Piec w temp. 200 st.C

To co kocham