zupa pomidorowa - 17836 przepisów (strona:636/1190)

Zupa krem z bobu 159

składniki mineralne wapń, żelazo, magnez, cynk. Dodatkowym plusem jest duża zawartość błonnika, który zapewni nam uczucie sytości. Spróbuj także: Krem z białych szparagów szparagi pietruszka ziemniaki Toskańska zupa pomidorowa pomidory bazylia Wegetariański krem z brokułów pełen zdrowia brokuły jajko

Fit&Fast Kitchen
Duszona cukinia z bazylią 199

Duszona cukinia z bazylią Proste dania , mają to do siebie ,że najlepiej smakują przyrządzone ze świeżych produktów z własnego ogrodu . Młodziutkie cukinie , których teraz już nie

Ogrodnik w podróży
Pszenno-orkiszowe bulki i pomidorowy hummus czyli Niedzielne Sniadanie odc.87 198

pomidorami suszonymi. Przepis na podstawowy hummus znajdziecie TU , wystarczy dorzucić 4 suszone pomidorki z zalewy, zmiksować i będzie miał jeszcze wspanialszy smak i kolor! Pszenno-orkiszowe bułki i pomidorowy hummus 250 g maki pszennej typ 650 120 g maki orkiszowej pełnoziarnistej 100 ml mleka (może być roślinne) 120 ml ciepłej wody 20 g świeżych drożdży po 1 łyżeczce soli

Dzieje kuchennej Wiewióry
Pasta orzechowo-pomidorowa do chleba, Bagels (Seinfeld) 187

diety (tylko 3 orzechy pokrywają zalecane dzienne zapotrzebowanie na kwasy omega 3). Składniki: 1 ½ szklanki orzechów włoskich ½ słoika suszonych pomidorów (+ opcjonalnie: kilka łyżek oleju z pomidorów) 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego po 2 łyżki: sosu sojowego, soku z cytryny sól, pieprz Podpraż orzechy na suchej patelni. Przełóż do miski, dodaj pozostałe składniki i zblenduj/zmiksuj na gładką pastę. Jeśli trzeba, dopraw jeszcze

Qlinarnie i Qlinarnie
Kurczak tandoori. 592

cebula  1 zmiażdżony ząbek czosnku  1 łyżeczka świeżo startego imbiru 2 łyżeczki garam masali 2 łyżeczki kurkumy 1 łyżka słodkiej papryki 1 łyżeczka chili 1 łyżka koncentratu pomidorowego (opcjonalnie) Wykonanie: Usunąć skórę z kurczaka i zrobić w mięsie głębokie nacięcia. Natrzeć solą wymieszaną z sokiem z cytryny i oliwą. Pozostawić w misce na 20 minut. Połączyć jogurt

zadanie-gotowanie
zdrowe zielone krokiety 206

kurczaka -opcjonalnie 3 marchewki 1/3 płatków jaglanych 1/3 szkl. bułki tartej 2 jajka 1/3 startego sera c heddar 1 cebula czerwona posiekana drobno 3 ząbki czosnku dodatkowo sos pomidorowy  tutaj wymieszany z kremówka Wykonanie Zagotować wodę i wrzucić na wrzątek obrane,umyte i pokrojone w paski marchewkę.Blanszować 3 minuty.Do tej samej wody wrzucić umyty i pokrojony na różyczki

w mojej kuchni
Obaid z piersi kurzych w 15 minut, pycha 177

minut. Wlać wywar warzywny lub rozmieszaną kostkę rosołową w niecałej szklance wody.Dodać pomidorki przekrojone na pół. Wymieszać i gotować 5 minut. W dużym kubku rozmieszać śmietanę, przecier pomidorowy, musztardę na gładką masę. Do śmietany dolać trochę gorącego sosu z patelni i wymieszać. Następnie powoli ciągle mieszając wlać wszystko na patelnię. Chwilkę jeszcze podgrzewać, mieszając. Na koniec dodać posiekany koperek

Kuchnia Pokoleń
Mloda kapusta z boczkiem 190

towarzystwie młodych ziemniaków z koperkiem. Młoda kapusta z boczkiem 1 główka młodej, białej kapusty 1 cebula 1 ząbek czosnku 5 plasterków wędzonego boczku sól, pieprz 2 łyżki przecieru pomidorowego łyżeczka sosu worcestershire listek laurowy 2 ziela angielskie garść posiekanego koperku Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w plasterki. Boczek kroimy w paseczki. Kapustę szatkujemy dość drobno. W rondlu podsmażamy

Dzieje kuchennej Wiewióry
Meksykańska sałatka z kurczakiem podana w łodeczkach z sałaty 260

Dzisiaj mam dla Was prosty przepis na przepyszną sałatkę, która zachwyci niejedno podniebienie. Smażony w przyprawach kurczak, mieszanka meksykańska Bonduelle, ryż, ogórek, cebula i przepyszny słodko-  pikantny sos pomidorowy, który powoduje, że całość jest jeszcze smaczniejsza i spójna. Polecam na każdą okazję, szczególnie na drobne przyjęcia ze względu na sposób podania. Składniki (na 2-4 porcje): 150 gram piersi

Mango Papaja
Fasolka szparagowa po indyjsku. 750

smaczny i szczerze polecam wypróbować to danie! :) Składniki: 1/2 kg fasolki szparagowej 2 marchewki 1 duża cebula 1 - 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka świeżo startego imbiru 1 łyżka koncentratu pomidorowego 1 łyżka brązowego cukru 150 ml bulionu warzywnego 3 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżeczka ziaren kuminu 1 łyżeczka ziaren gorczycy 3 goździki 1 łyżeczka kurkumy chili wg uznania sól olej

zadanie-gotowanie
Kasza bulgur z pieczarkami i suszonymi pomidorami (pilaw) 257

sumie może być również dodatkiem do kawałka mięcha... (3 porcje) 100g kaszy bulgur  (grubej) 1 cebula 2 pieczarki (duże)   3 suszone  pomidory 1 łyżka przecieru pomidorowego  1/2-3/4 łyżeczki mieszanki przypraw Tajine (*) sól do smaku Dodatkowo:  3/4 szklanki wody   2łyżki masła Cebulę i pieczarki posiekać (nie na drobno) i podsmażyć na maśle. Pomidory zalać wrzątkiem

Di gotuje
FIT PIZZA Z PATELNI 195

łyżki marynowanych pieczarek ( ok. 30 g) garść startego sera (ok. 30 g) 1/2 łyżeczki oleju, a nawet mniej (ok. 3 g) Sos: 2 łyżki koncentratu pomidorowego (ok. 40 g) 2 łyżki wody sól, pieprz, chili, zioła prowansalskie Białka i żółtko mocno zmiksować, dodać mąkę, przyprawy i sodę, wymieszać. Cebulę posiekać, pieczarki drobno pokroić. Rozgrzać dużą patelnię z olejem

Vroblewska-fitlife
LECZO Z MIĘSEM MIELONYM Z INDYKA 252

dużej cebuli (ok. 75 g) 1/2 średniej cukinii (ok. 250 g) 1 łyżeczka natki pietruszki (ok. 5 g)  1 porządna łyżka koncentratu pomidorowego (ok. 25 g) 30 g kaszy jaglanej (waga przed ugotowaniem) wybrane przyprawy np. papryka słodka, ostra, chili, kurkuma, bazylia.. wedle upodobań :) Blachę wysmaruj delikatnie olejem. Cukinię pokrój w plastry

Vroblewska-fitlife
Aromatyczne kotlety mielone 280

mielone to moim zdaniem jedno z najbardziej wszechstronnych polskich dań. Można podać je z ziemniakami i mizerią, pysznymi buraczkami, a następnego dnia zrobić do nich sos pieczarkowy, koperkowy lub pomidorowy i cieszyć się pysznym daniem, które nie będzie "odgrzewanym kotletem". Robi się je naprawdę szybko i równie szybko znikają z talerza - są mięciutkie, soczyste i bardzo aromatyczne ze względu

Cooking Monster
Sentymentalny chleb codzienny z paprykarzem 233

przysmaku czop-czop. Była w tym ryba, ryż i bardzo ostra przyprawa – pima . [źródło: Minist.Rolnictwa i Rozwoju Wsi ] Nazwa paprykarza jest podwójnym kłamstwem , gdyż czerwonego koloru nadaje mu koncentrat pomidorowy a nie papryka . Produkowany jest zaś aktualnie przez wiele różnych firm na terenie całego kraju, bynajmniej nie w Szczecinie . Na swoją obronę ma tylko to, że pewną jego część wyławia

Grunt to przepis!