zupa pomidorowa - 17836 przepisów (strona:627/1190)

Gulasz po meksykańsku 182

łopatki lub szynki wieprzowej 100 g boczku wędzonego 2 cebule 4 ząbki czosnku 2 marchewki 1 puszka kukurydzy 1 puszka czarnej lub czerwonej fasoli 2 łyżki koncentratu lub przecieru pomidorowego 1 łyżka alkoholu 1 łyżka kolendry 1 łyżeczka cząbru 1 łyżeczka oregano 1/2 łyżeczki ostrej papryki lub chili 2 łyżeczki papryki wędzonej 1 łyżeczka pieprzu naturalnego 2 łyżeczki pieprzu ziołowego

Kuchcik gotuje
Pomidorowa z czosnkiem i cebulką 242

Łatwe Tanie Rozgrzewająca zupa pomidorowa. Szybka w przygotowaniu i do tego pyszna! Składniki 1l bulionu warzywno – drobiowego 3-4 łyżki koncentratu pomidorowego 3 ząbki czosnku 1 cebula śmietanka 18%, sól, pieprz, papryka słodka, bazylia i oregano – do smaku 2,5 łyżki mąki i pół szklanki zimnej wody – do przygotowania zaklepki makaron […] Artykuł Pomidorowa

PysiaGotuje.pl
Jak przechowywać jedzenie – kilka podstawowych trików 141

prawidłowo przechowywać jedzenie. Zapas jajecznicy na rok? To możliwe! Jajka wystarczy wymieszać w misce, dodać niewielką ilość soli i pieprzu, przełożyć do woreczków hermetycznych i zamrozić. Przecier pomidorowy – jest to produkt, który stosunkowo szybko pokrywa się pleśnią, a często zdarza się, że nie zużywamy całego opakowania. By dłużej zachować świeżość koncentratu wystarczy przełożyć go do woreczków śniadaniowych i schować

PysiaGotuje.pl
Pasta fasolowa z quinoa 112

świetne zastępstwo – możemy tu przemycić tyle zdrowych rzeczy. Do przygotowania potrzebujemy: 400 g ugotowanej czerwonej fasoli ok 160 g quinoa (waga przed ugotowaniem) ok 3-4 łyżki koncentratu pomidorowego odrobinę oliwy z oliwek 1-2 szt czerwonej papryki ok 1/2 cebuli sól, pieprz W malaserze lub w pojemniku umieszczamy ugotowaną fasolę, koncentrat, oliwę, paprykę, cebulę oraz przyprawy. Wszystko blendujemy

Szybko Tanio Smacznie
Pikantna pizza z anchois, oliwkami z czosnkiem i kozim serem 176

dwie części, dwie kule i rozłóż na blachach (uprzednio posmarowanych delikatnie oliwą z oliwek, robię to pędzelkiem) rozcierając ciasto dłońmi na boki tworząc kształt pizzy. Na ciasto wykładaj: sos pomidorowy, tarty ser i resztę składników. Jak już ułożysz wszystkie składniki posyp jedną pizzę dodatkowo mieloną roztartą w dłoniach bazylią, a drugą oregano i ziołami prowansalskimi. Możesz upieczone posypać świeżymi liśćmi

Zasmakuj Kuchni
Pałki z kurczaka po persku 229

kurczaka, 2-3 na porcję 100 g suszonych śliwek, mirabelki 1 cebula 0,5 g szafranu 1 łyżeczka kurkumy szczypta kajeńskiego pieprzu 1 łyżeczka papryki w proszku 1 łyżka pomidorowego przecieru sól i czarny pieprz do smaku 1 łyżeczka cukru 1 l wrzątku posiekanej kolendra lub natka pietruszki do posypania Dodatkowo ryż basmati na sypko, tutaj przepis Pałki z kurczaka

codojedzenia
Kopytka z Gulaszem Węgierskim 155

więcej wody, gdyby za rzadki dodajemy ok. łyżeczkę mąki pszennej wymieszanej z niewielka ilością zimnej wody i gotujemy do zgęstnienia. Do gulaszu możemy również dodać ok. łyżkę koncentratu pomidorowego dla podkreślenia barwy, ale nie jest to koniecznie.  Kopytka:   Ziem niaki gotujemy w osol onej wodzie do miękkości - odcedzamy i studzimy. Następnie ziemniaki przeciskamy przez

Słodka Strona
Portugalska pasta z sardynek 175

zapas Nie mogłam zrobić z nich nic innego! Sardynki w oleju czy w pomidorach? Wszystko jedno – bo nie używamy płynu z puszki, tylko ryby. Moje sardynki miały lekko słodki pomidorowy posmak, więc dopełniłam go suszonymi pomidorami. Cebulka na zaostrzenie – szalotka sprawdzi się idealnie – jest delikatniejsza od żółtej cebuli, bardziej aromatyczna od czerwonej i o wiele trwalsza od białej. Choć

Karo in the Kitchen
Muffinki z pomidorami i kremem maślanym 239

cukru pudru 2 łyżki kakao dodatkowo wiśnie z soku lub świeże 1. Mąkę, proszek i kakao przesiewamy. 2. Jajka ubijamy z brązowym cukrem. 3. Stopniowo dolewamy olej, potem przecier pomidorowy. 4. Następnie dosypujemy pozostałe sypkie składniki. 5. Ciasto przelewamy do foremek na muffinki. Mnie wyszło 10 sztuk. 6. Pieczemy około 15-20 minut w 180 stopniach. Studzimy. 7. Miękkie masło

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Sałatka tortowa ze szpinakową roladką na pieczarkowym cieście 905

pieczenia 1 łyżeczka czosnku niedźwiedziego 1/3 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki pieprzu 1 łyżeczka octu winnego Sałatka serowa z papryką: 500 g serka wiejskiego 1 papryka czerwona 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego 1 łyżeczka słodkiej papryki 1/2 łyżeczki pieprzu ziołowego 1/2 łyżeczki estragonu 1/2 łyżeczki majeranku szczypta gałki muszkatołowej sól i pieprz do smaku Farsz do roladki: 200 g naturalnego serka homogenizowanego

Kolorowy Przepisownik
Papryka faszerowana mięsem mielonym 230

posyp serem i posiekaną pietruszką. Faszerowaną paprykę zajadamy na ciepło z grzanką czosnkową. PS. Paprykę możesz podać z sosem - Połowę bulionu z naczynia przelej do garnuszka, dodaj łyżkę koncentratu pomidorowego, łyżkę śmietanki 18%, 2 łyżki startego parmezanu i dopraw pieprzem - zagotuj i sosem polej papryki

Alutka-Gotuje
Gulasz wieprzowy z soczewicą i frytkami 163

Gulasz wieprzowy Składniki: na 6 porcji 600 g wieprzowej łopatki bez kości 1 łyżka kurkumy 2 łyżki olej 1 cebula 1 czosnek solo 3 suszone limonki 1 czubata łyżka pomidorowego przecieru 100 g żółtej soczewicy 1 łyżeczka czarnego pieprzu, grubo mielonego 1 łyżeczka garam masala ¼ łyżeczki sól do smaku 4 ziemniaki olej do smażenia 1 l bulionu z kurczaka Pozbaw

codojedzenia
Makaron z cukinią i białą fasolą 165

oleju 3 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka oleju z suszonych pomidorów przyprawy: vegeta natur, pieprz ziołowy, szczypta soli, lubczyk, majeranek, słodka i ostra papryka opcjonalnie: łyżka przecieru pomidorowego coś smacznego zielonego do posypania - u mnie obowiązkowo, natka, rukola, szpinak, liście rzodkiewki opcjonalnie: tarty drobno dowolny ulubiony ser Przygotowanie: Cukinię myjemy, przekrawamy wzdłuż i kroimy na nie za grube półksiężyce

Zasmakuj Kuchni
Makaron w pomidorowym sosie z kiełbaską 110

makaronu (u nas fusilli) 6 cienkich pętek białej kiełbasy 3 liście laurowe 2 szalotki 2 łyżki oleju 100 g fasoli mamuciej 600 ml bulionu warzywnego 1 łyżka koncentratu pomidorowego 1 łyżka majeranku cukier sól czosnkowa sól, pieprz     Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Makaron gotujemy al dente, odcedzamy. Kiełbaski gotujemy przez 10 min w wodzie

R'n'G Kitchen
Strogonov 2852

wołowego 2 łyżki masła klarowanego 2 ząbki czosnku 1 cebula 3-4 ogórki konserwowe 250 g pieczarek 0,5 papryki czerwonej 1 łyżka suszonych pomidorów  1 łyżka koncentratu pomidorowego 1 łyżka ketchupu 2 listki laurowe 5 kulek ziela angielskiego 1 łyżeczka papryki słodkiej 0,5 łyżeczki pieprzu ziołowego szczypta papryki ostrej  sól pieprz kolorowy 1 mała marchewka kawałek

Ala piecze i gotuje