wiejska tradycyjna Hańderek 300 g kiełbasy śląskiej 1 łyżeczka słodkiej papryki 2 łyżeczki przyprawy do bigosu i kapusty 2 łyżeczki suszonych pomidorów około 2 szkl bulionu 2 łyżki koncentratu pomidorowego 1 łyżka ketchupu Przygotowanie: Kapustę grubo poszatkować. Cebulę pokroić w kostkę, kiełbasy w półplasterki. Na patelni rozgrzać olej lekko podsmażyć cebulę dodać kiełbasy i podsmażać do momentu aż kiełbasa
Ala piecze i gotujeSkładniki: 1/2 kg mięsa zmielonego ( ja miałam szynkę) 3/4 szklanki ryżu ugotowanego na pół twardo 1/2 główki małej kapusty 1 cebula 1 jajko 500 ml bulionu 250 ml przecieru pomidorowego (ja miałam swojski, ale może być z kartonika) przyprawy (sól, pieprz, bazylia,majeranek, papryka słodka, czosnek granulowany) olej do smażenia Wykonanie: Mięso włożyć do miski, wymieszać z ryżem ugotowanym
Agusiowe smakołykismaczny obiad. Składniki: ziemniaki 1 cebula parówki ser Ilość ziemniaków i parówek zależy od tego jakie duże masz naczynie żaroodporne. Sos: 200 ml śmietany 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego przyprawy do smaku Wszystkie składniki mieszamy. Jeżeli masz w domu fix knorr np. do zapiekanki, czy lasagne - możesz go użyć również. Sos możesz zrobić według swojego uznania, ja za każdym razem
My World by Dagmara RekGotowanie na żywo w kuchni Dzień Dobry TVN . Trema mnie nie zjadła! Ugotowałam m.in. zupę pomidorową z pieczoną papryką, przygotowałam sałatkę z listkowanej brukselki z pesto bazyliowo-jabłkowym, zmiksowałam koktajl szpinakowo-jabłkowy z melisą oraz koktajl jagodowo-jabłkowy z limonką. Artykuł GOTOWANIE W STUDIO DZIEŃ DOBRY TVN pochodzi z serwisu
Looking for CookingBitki w sosie marchewkowym.. schab lub polędwica cebula marchewka susz warzywny koncentrat pomidorowy sól, pieprz listek, ziele, majeranek bulion Mięso pokroić w plastry , można lekko rozbić tłuczkiem.Mięso podsmażyć na patelni, dodać cebule, susz warzywny, starte na tarce marchewki oraz przyprawy.Zalać wszystko bulionem, dodać koncentrat .Dusić aż mięso będzie miękkie.W razie potrzeby dolać wody
Moje domowe kucharzenieziół polecam aromatyczny sos, również na bazie cukinii. Jego przygotowanie, choć wymaga nieco czasu, jest bardzo proste, a raz przygotowany sos będzie nam służył przez długi czas! Ziołowy sos pomidorowy z cukinii Dla tych, którzy cenią niebanalne połączenia, doskonale sprawdzi się czatnej z mango i cebuli. Te nietypowe smaki przypadną do gustu wszystkim miłośnikom grillowania! Czatnej z mango i cebuli
MarcinChefznikają ze stołu:) W zależności ile potrzebujecie zwiększcie składniki. Składniki: 2 placki tortilli kilka plastrów żółtego sera kilka plastrów dobrej wędliny tarty parmezan kilka łyżek passaty / opcjonalnie ketchupu, koncentratu pomidorowego przyprawy: pieprz, cząber, bazylia, słodka papryka Przygotowanie: Placki posmaruj passatą, posyp przyprawami, nałóż ser i szynkę, zwiń w rulony. Pokrój w skośne nieduże kawałki. Ułóż w naczyniu żaroodpornym i posyp
Zasmakuj Kuchnimięsa mielonego wieprzowego (u mnie z łopatki) 500 g małych pieczarek 200 g makaronu pełnoziarnistego świderki 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 puszka pomidorów krojonych 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego 1 łyżeczka tymianku 1 łyżeczka oregano 1/2 łyżeczki bazylii 2 łyżeczki majeranku 1 łyżeczka czosnku niedźwiedziego (opcjonalnie) 1/2 łyżeczki chili 2 łyżeczki pieprzu ziołowego 1 łyżeczka pieprzu naturalnego sól do smaku
Kuchcik gotujeNajszybsza moja surówka SKŁADNIKI 2 pomidory 1 czubata łyżka startego parmezanu świeża bazylia szczypiorek sól sok z cytryny oliwa orzechowa (lub inna ) Pomidory sparzyłam, obrałam ze
harrisaSkładniki: 1 filet z kurczaka 1 mała cukinia 2 cebule 1 szklanka kaszy bulgur 300 ml domowego przecieru pomidorowego sól, pieprz przyprawa do kurczaka Przygotowanie: Kurczaka pokroić w kostkę i … Czytaj dalej Bulgur duszony w pomidorach
czarrna od kuchnigrilla! Szisz kebab: wołowina na grilla! WIEPRZOWINA: Szaszłyki wieprzowe z polędwicy DODATKI: Czatnej z mango i cebuli Marynowana cebula – do mięs i na grilla Ketchup z cukinii Ziołowy sos pomidorowy z cukinii Szaszłyki caprese Pieczone ziemniaki: spiralki z ziemniaków
MarcinChefwołowego,2 listki laurowe, 2 ziarenka ziela angielskiego, 2 marchewki, 1 pietruszka, 1 cebula, 1/4 selera 600g wołowiny 2 marchewki 300g pieczarek 1 cebula 1 por 2 łyżki przecieru pomidorowego 250 ml wina burgundzkiego (np. hermitrage) 2 łyżki oleju słonecznikowego sól, pieprz cayenne 1 łyżka śmietany 18% Wykonanie: Składniki marynaty wymieszać ze sobą w naczyniu, wołowinę umyć, osuszyć, pokroić
Raj dla Podniebieniaszklanki wody mineralnej tłuszcz do smażenia nadzienie 1 duża cukinia 3 kolorowe papryki 1 cebula 250g mielonego mięsa wieprzowo-wołowego oregano suszone bazylia sól, pieprz 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego lub 1 duży pomidor świeży oliwa do smażenia 3-4 łyżki majonezu Wykonanie: naleśniki: składniki na ciasto naleśnikowe zmiksować na gładką masę. Na patelni rozpuścić tłuszcz, smażyć cienkie naleśniki na złoty
Raj dla Podniebienia200g. 1 duża cebula 3 ząbki czosnku 2 łyżki oleju 3 pomidory pokrojone w kosteczkę (bez miąższu) ½ szklanki soczewicy czerwonej 1 szklanka wody 5 pieczarek 3 łyżeczki koncentratu pomidorowego garść bazylii posiekanej ½ łyżeczki cukru 1 łyżeczka soli ¼ łyżeczki kozieradki (opcjonalnie) 1 łyżeczka sosu sojowego 1 łyżka majeranku suszonego PODAJEMY: oliwa tłoczona na zimno, pieprz mielony i bazylia
Apetyt na Zielonedziecięcy podziw dla słojów w spiżarni dziadków. To wspomnienia ulubionych smaków i silnych męskich dłoni otwierających słoik. To też codzienne półprodukty np.pomidory ze słoika, które skracają czas przygotowania zupy pomidorowej, gdy wracamy późno z pracy. To sposób na niemarnowanie żywności, jeśli mamy własne drzewo owocowe, które produkuje 200 kilo owoców, które dojrzewają wszystkie na raz. To przechowywanie smaków lata
Ugotowane pozamiatane