selera naciowego 2 puszki tuńczyka w sosie własnym 1 cebula 3 ząbki czosnku 3 gałązki natki pietruszki 3 gałązki koperku 1 łyżka koncentratu pomidorowego 1 łyżeczka oregano 1 łyżka majeranku 1 łyżeczka tymianku pieprz i sól do smaku 2 - 3 łyżki oleju do smażenia makaron pełnoziarnisty do podania
Kuchcik gotujemnie z suszonymi pomidorami) 1/2 cukinii 1 czerwona papryka 300-400 g mięsa mielonego z indyka fasolka szparagowa 1 mała puszka kukurydzy z chili pomidorki koktajlowe sól pieprz suszone pomidorowy z bazylią i chili oliwa 1. Gnocchi ugotowałam według przepisu na opakowaniu. Fasolkę umyłam, obcięłam końcówki również ugotowałam. Cukinię i paprykę pokroiłam. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni
kruche babeczkizachęcam do wypróbowania. Składniki: 1,5 kg cukinii 1/2 kg cebuli garść soli 2 szklanki cukru 1 szklanka octu 3 ząbki czosnku 1 łyżka suszonej bazylii 2 słoiczki koncentratu pomidorowego (400 g.) 1 płaska łyżeczka pieprzu 1 płaska łyżeczka papryki ostrej 1 łyżeczka papryki słodkiej Wykonanie: Cebulę i cukinie obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach (z cukinii wydrążyć
Agusiowe smakołykinasion ) 500 g czerwonej cebuli 1 łyżka soli(u mnie czubata) 1/2 łyżki słodkiej papryki w proszku 1 łyżka papryki słodkiej 1 łyżeczka mielonego pieprzu 2 małe słoiczki przecieru pomidorowego(najlepiej domowy) 2 duże pomidory Przygotowanie: cukinię oczyszczamy z nasion i kroimy na plasterki(ja kroiłam wzdłuż na 4 części cukinię i wtedy na plasterki ,żeby były mniejsze) cebule
Swojskie jedzonkocałości, wymieszaj. Dosmacz przyprawami jakie lubisz. Nadziewaj pozbawione gniazd nasiennych papryki dociskając palcami farsz. Papryki "zamknij" odkrojoną końcówką z "antenką". Przełóż do naczynia do zapiekania. W misce rozrób sos pomidorowy z oliwą z oliwek, oregano i bazylią. Zalej nim paprykę. Piecz najpierw pod przykryciem około pół godziny, następnie odkryj i zapiekaj około 15 minut . Podawaj na ciepło
Z Kuchni Do Kuchnimieszając, aż warzywa zmiękną i zrobią się szkliste. Nie rumienimy. Dodajemy kurki i pokrojonego pomidora. Doprawiamy solą, pieprzem, kurkumą i szczyptą chili. Smażymy około 5 minut, aż sos pomidorowy odparuje. Dodajemy kaszę gryczaną, starty na tarce ząbek czosnku i natkę pietruszki. Smażymy mieszając przez 1-2 minuty. Przed podaniem posypujemy posiekanym szczypiorkiem
cool and mintyDzisiaj tak na szybko zostawiam Wam prosty przepis na przecier pomidorowy z ziołami. Zapraszam :) 3 kg dojrzałych pomidorów 3 łyżki soli 2 łyżki suszonej bazylii 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka ziół prowansalskich 1 łyżka pieprzu Pomidory umyć i pokroić w ćwiartki.Następnie dodać przyprawy. Przełożyć wszystko do dużego garnka, gotować na małym ogniu co jakiś czas mieszając.Pomidory gotujemy
Sama słodycz i szczypta chilimakaronu spaghetti malma 1 kg mięsa mielonego wołowego 150-200 g oliwek całych zielonych bez pestek 2 puszki pomidorów krojonych 4 ząbki czosnku 1 cebula czerwona 1 kartonik przecieru pomidorowego 2 łyżki oleju rzepakowego sól i pieprz do smaku 1 płaska łyżka suszonego oregano i bazylii PRZYGOTOWANIE: Cebulę i czosnek obrać i bardzo drobno posiekać. Na patelni rozgrzać olej
ClauditteMissCookingdlatego, że po spróbowaniu pasty kupionej w markecie (bardzo drogiej jak na opakowanie 115g) zobaczyłam jak smakuje moim dzieciom! Nie trzeba chyba przekonywać, że dzieci lubią pomidory, zupę pomidorową, itp. Moje lubią też suszone pomidory, dlatego często je dodaję do różnych dań, głównie obiadowych, ale i sałatek. I ku mojemu zaskoczeniu, zajada się nią też mój mąż. Sklepowa pasta
Kolorowy Przepisownikdanie jest pyszne :) Przepis dodaję do akcji Błyskawiczny Piątek. Zapraszam :) 3 łyżki oliwy 2 średnie cukinie młode 2 cebule 500 g cienkich kiełbasek 2 łyżki przecieru pomidorowego 5 pieczarek 1 czerwona papryka 1 łyżka czerwonej papryki w proszku 1 łyżka suszonej bazylii 1 ząbek czosnku lub łyżeczka suszonego sól, pieprz do smaku szczypta chili do smaku
Sama słodycz i szczypta chilipewno nie ostatnie :) Składniki: 3 papryki czerwone 2 papryki żółte 2 papryki zielone 1 nie duża cukinia 4 pomidory 2 cebule 500 g. kiełbasy śląskiej 1/2 szklanki przecieru pomidorowego z kartonika sól, pieprz, papryka słodka trochę oleju do smażenia Wykonanie: Cebulę pokroić w dużą kostkę i podsmażyć na oleju, dodać pokrojoną w kostkę kiełbasę. Podsmażyć chwilę i dodać sparzone
Agusiowe smakołykidomu, w szczególności jako dodatek do dania głównego... Jestem ogromnym fanem zasmażanej kapusty i dzisiaj mam dla Was właśnie przepis na pyszną młodą zasmażaną kapustę z dodatkiem koncentratu pomidorowego. W przepisie nie mogło również zabraknąć świeżego koperku, który nadaje cudownego smaku i aromatu. Taki dodatek do obiadu będzie się świetnie komponował z młodymi ziemniaczkami i kotletami mielonymi. Smacznego
kulinarne odsłony patimnie szynka pokrojona w kostkę) 1 cukinia 1 papryka 1 duża cebula 2 ząbki czosnku sól, pieprz pieprz cayenne słodka mielona papryka majeranek listek laurowy ziele angielskie koncentrat pomidorowy olej do smażenia woda do uzupełnienia Sposób przygotowania: 1. Mięso obsmażyć na oleju z każdej strony. 2. W rondelku poddusić cebulę na niewielkiej ilości oleju. Dodać do miej mięso, podlać wodą
Kuchnia domowa Animarchewek 1 cukinia 600 g zielonej fasolki szparagowej Dodatkowo: 2 łyżki słodkiej papryki 2 łyżki ziół prowansalskich sok z połowy limonki 200 g śmietany 30% 2 czubate łyżki koncentratu pomidorowego 1/2 szkl. wody sól i świeżo mielony pieprz do smaku olej rzepakowy Sposób przygotowania: Podudzia z kurczaka myjemy i wrzucamy do zimnej, mocno osolonej wody na minimum trzy godziny
Kolorowy Przepisownikczasu czasami nam brakuje to w wersji błyskawicznej, korzystając z fasolki w puszce. Składniki: na dwie osoby puszka fasoli białej lub czerwonej puszka pomidorów 100 g koncentratu pomidorowego oliwa z oliwek 100 g chudej kiełbasy majeranek i tymianek Przygotowanie: na oliwie podsmażyć pokrojoną w kostkę kiełbasę dodać fasolę, pomidory i koncentrat i przyprawy - dusić pod przykryciem
Gotowanie z pasją