marchewki 1 pietruszka kawałek pora kawałek selera 1 cebula 1 ząbek czosnku 3 łyżki oleju rzepakowego 1 listek laurowy 2-3 kulki ziela angielskiego 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego 1/4 łyżeczki słodkiej papryki szczypta chili pieprzu cayenne świeżo mielony pieprz sól 2 łyżeczki octu balsamicznego Kaszę uprażyć przez chwilę na gorącej patelni,wsypać na sito i przelać wrzątkiem,by pozbyć
Kolorowa kuchnia Elkigarnka o grubym dnie wlewam łyżkę oleju następnie dodaję szalotkę, czosnek, marchew i smażę ok 2-3 min następnie dodaję pieczarki. Duszę aż pieczarki będą miękkie. Dodaję przecier pomidorowy a na koniec przyprawy. Mieszam. Na naleśniki kładę farsz oraz ser żółty. Zawijam w sposób dowolny. Zapiekam ok 10 min w 180 stopniach. Smacznego
Gotowanie Patkimięsa mielonego wołowego 3 marchewki 4 pieczarki 1 cebula Sól i pieprz 3 łyżki przyprawy gyros 2 łyżki przecieru 2 lyzki pasty curry 1 łyżka koncentratu pomidorowego 10 dag sera żółtego 1 łyżeczka czosnku niedźwiedziego 1 łyżeczka czosnku granulowanego PRZYGOTOWANIE: Marchewki obieram i trę na grubych oczkach. Pieczarki myję i kroję w kostkę. Cebulę obieram i kroję drobno
Gotowanie Patkiróżowa (ja używam himalajskiej) Składniki do marynaty: 150 g jogurtu naturalnego 1 łyżeczka cynamonu, papryki chilli, kminu rzymskiego 1/2 łyżeczki przyprawy garam masala Ponadto do sosu: 500 ml przecieru pomidorowego (ja użyłam Sotille Gusto ), lub około 1 kg świeżych pomidorów (obranych ze skórki, bez nasion, pokrojonych w kostkę) 2 łyżki masła klarowanego 2 utarte ząbki czosnku 1 łyżeczka brązowego cukru
Moja Mama GotujeMięso wraz z sosem podawać z ugotowanym makaronem. Teraz kilka słów na temat pomidorów bez skóry Cirio. Ich skład zdecydowanie mnie zadowolił, bo znajdziemy tam tylko pomidory, sok pomidorowy i kwas cytrynowy. Waga całkowita 400g, po odsączeniu 250g, jednak ja zawsze wykorzystuję również zalewę, w której są pomidory:) Pomidory nie miały żadnej skórki (z czym niestety kiedyś już się
Z miłości do słodkościgodziny, co jakiś czas obracamy słoik, gdyż marynata będzie spływać na dno. Po tym czasie smażymy tofu na niewielkiej ilości oleju. To wspaniały pomysł na obiad z dodatkiem pomidorowego sosu lub jako składnik sałatki. Życzę smacznego! :) Przepis zaczerpnięty ze strony www.pelnalodowka.pl
Czerwona Porzeczkadzień wcześniej i odgrzany . Polecam Składniki : 0,5 kg mięsa mielonego mała marchewka 1 mała cebula 1 puszka pomidorów 1,5 łyżeczki bazylii 2 ząbki czosnku 1 szklanka soku pomidorowego 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka ostrej, mielonej papryki sol do smaku sos beszamelowy : przepis tutaj starty , żółty ser do posypania paczka makaronu rurki o bardzo dużym przekroju ( im większe
Ogrodnik w podróżybeczki 1 marchew kawałek selera 1 liść laurowy 3 ziela angielskie kilka kulek pieprzu 1 płaska łyżeczka kminku 2-3 łyżeczki przecieru pomidorowego 300 ml bulionu PRZYGOTOWANIE : Kapustę kiszoną dobrze płuczemy pod bieżącą wodą. Jak jest mocno kwaśna to kilkakrotnie. Mięso myjemy, osuszamy i nacinamy na centymetrów plastry
Kulinarne Fantazje MarioliSkładniki: ciasto: 1 3/4 szkl mąki 1/2 szklanka ciepłej wody 1/4 kostki drożdży 1/2 łyżeczka cukru /21 łyżeczka soli 1/3 szklanki oleju dodatkowo: sos pomidorowy 30 dag piersi z kurczaka przyprawa gyros 150 g sera żółtego w kawałku 1 kulka mozzarelli 1/2 brokuła kilka pomidorków koktajlowych pół czerwonej cebuli Wykonanie: *Z kilku łyżek
Z Majeczką w kuchnibarbecue to klasyczny dodatek do mięs, który natychmiast kojarzy się ze Stanami Zjednoczonymi. Ale ma też swoją australijską i azjatycką odmianę. Sos barbecue to przede wszystkim ketchup lub sos pomidorowy, z dodatkiem octu, brązowego cukru lub melasy i przypraw. Natomiast ma co najmniej kilkanaście odmian w samych USA: niektóre z nich bazują na musztardzie (sos barbecue z z Karoliny Południowej
Pociąg Do Kuchniwykorzystałam gotowy sos Naturalnie Smaczne! Knorra. Zazwyczaj wystrzegam się torebkowych dań, ale to jest inne. W składzie nie znajdziecie nic poza suszonymi warzywami, przyprawami i dodatkami (m.in. skrobia, przecier pomidorowy, maka ryżowa i olej kukurydziany). Nie ma glutaminianu ani żadnej innej chemii. Już nasze praprapra...babcie wiedziały jak zatrzymać świeżość. Wystarczy spojrzeć na stare ryciny czy zdjęcia kuchni. Cechą charakterystyczną
Codzienna kuchnia niecodziennaZapraszam! Składniki : 250g suchej fasoli typu "Jaś" 150g kiełbasy chorizo (pikantnej) 1 cebula 2 ząbki czosnku 2-3 marchewki 1 łodyga selera naciowego puszka krojonych pomidorów (400g) lub przecier pomidorowy 75ml czerwonego wina po około 0,5 łyżeczki ziół: oregano, bazylia, tymianek, majeranek 2 listki laurowe sól, pieprz Przygotowanie : Fasolkę zalać wodą dzień wcześniej i odstawić
Codzienne Gotowaniekrwi a dodatkowo ma mnóstwo błonnika, witamin i składników mineralnych. 800g szynki wieprzowej 3 różnokolorowe papryki 3 cebule 2 ząbki czosnku 300g pieczarek 3 marchewki 3 łyżki koncentratu pomidorowego 1 łyżeczka papryki ostrej 1 łyżeczka papryki słodkiej 3 liście laurowe 2 kulki ziela angielskiego szczypta: tymianku, kolendry, majeranku sól, pieprz olej 1. Szynkę kroimy w dużą kostkę. Podsmażamy
Szefowa kuchniczasu, można pozwolić sobie i na to :3 Składniki: *300g makaronu (świderki) *1 papryka *2 ząbki czosnku *1 cebula *1 puszka pomindorów bez skórki *500g mięsa wołowego *140g koncentratu pomidorowego *1 szklanka gorącego bulionu bulionu *szklanka białego wina *3 łyżki oliwy z oliwek *bazylia, oregano *sól, pieprz Przygotowanie: 1.Na oliwie w większym garnku zeszklić cebule i dodać posiekany drobno czosnek
FITBUuKgotowaniem przysmażamy na patelni, wówczas gołąbki będą solidnie się trzymać... ...w dużym garnku, a na spodzie układamy liście, które zdjęliśmy na początku... ...do gotującej wody wkładamy gołąbki, dodajemy przecier pomidorowy i pozostałą kapustę. Tak na średnim ogniu gotujemy 20-30 min pod przykryciem i już gotowe :) Smacznego
chleba naszego