już coraz większa, w sam raz na przygotowanie gołąbków. Jeśli jesteście tradycjonalistami i farsz musi być mięsny to niech tak będzie. Zastąpmy jednak ryż kasza orkiszową, a sos zamiast pomidorowego przygotujmy śmietanowo koperkowy. Nasze gołąbki zyskają zupełnie nowy smak. Polecam! Składniki: główka młodej kapusty 600 g mięsa mielonego z indyka 200 g kaszy orkiszowej sól , pieprz, ostra papryka liść
Z Majeczką w kuchnijajka sól, pieprz do smaku olej do smażenia Sos: 250 g łopatki wieprzowej 1-1,5 papryki czerwonej 2 pomidory 1 średnia cebula pół szklanki bulionu 3 łyżki koncentratu pomidorowego 4 ziarnka ziela angielskiego 2-3 łyżki śmietany/jogurtu naturalnego 2 liście laurowe sól pieprz do smaku Wykonanie: Placki: Ziemniaki, marchewkę trzemy na tarce (lub jak ja miksujemy w blenderze
Justa próbuje gotowaćKochani sezon na szparagi jeszcze trwa, wiec szkoda byłoby z niego nie skorzystać! Oto przepis na trochę inną pizzę niż zazwyczaj. Zamiast sosu pomidorowego, jej bazą jest beszamel . Powiem Wam szczerze, ta wersja skradła moje serce! Pizza bianca ze szparagami 2 sztuki o średnicy około 30 cm Składniki: ciasto na pizzę z TEGO PRZEPISU sos beszamel z TEGO PRZEPISU
PatiGotujekapustę. Polecam, polecam, polecam! Można dodać do niego jeszcze posiekany koperek. 1 duża główka kapusty 400g dobrej jakości kiełbasy 3-4 łyżki masła vegeta, pieprz 2-3 łyżki koncentratu pomidorowego 1. Kapustę szatkujemy niezbyt drobno. Kiełbasę kroimy w kostkę. 2. W garnku (niekoniecznie z grubym dnem) rozpuszczamy masło. Przekładamy kapustę, od razu zalewamy szklanką wody. Posypujemy vegetą. Dodajemy kiełbasę
Szefowa kuchniSkładniki 2 papryki czerwone 2 papryki zielone 2 papryki żółte cukinia 4 ząbki czosnku 2-3 kawałki kiełbasy myśliwskiej 3 cebule 3-4 pomidory 90 g przecieru pomidorowego puszka pomidorów z puszki sól, pieprz słodka i ostra papryka kilka kropel sosu sojowego Przygotowanie Umyte warzywa pokroić w paski (wcześniej usunąć z papryk i pomidorów pestki). W większym garnku podsmażyć
Gaździnka warzypatelni z odrobiną oleju podsmażyć pokrojony drobno boczek wędzony, dodać cebulkę pokrojoną drobno. Smażyć tak długo aż cebulka zmięknie a skwarki zrobią się chrupiące. Dodać poszatkowaną kapustę, przecier pomidorowy i grzybki suszone. Smażyć aż kapusta zmięknie. Sprawdzić smak i w razie potrzeby doprawić solą i pieprzem. Odstawić na później. Jak mięso już jest prawie miękkie to włożyć zawartość patelni
Kuchnia Pokoleńżółta papryka 1 czerwona papryka 1 cebula biała 30 dag kiełbasy wiejskiej 2 duże dojrzałe pomidory 10 pieczarek olej pietruszka – natka słodka papryka mielona ostra papryka mielona koncentrat pomidorowy pieprz Do garnka wlewam olej. Wrzucam cebulkę pokrojoną w lostkę, chwilę duszę mieszając. Wrzucam obrane i pokrojone w plastry pieczarki. Dodaję obraną ze skórki i pokrojoną w kostkę kiełbasę
MojaQchnia.plwiejska tradycyjna Hańderek 300 g kiełbasy śląskiej 1 łyżeczka słodkiej papryki 2 łyżeczki przyprawy do bigosu i kapusty 2 łyżeczki suszonych pomidorów około 2 szkl bulionu 2 łyżki koncentratu pomidorowego 1 łyżka ketchupu Przygotowanie: Kapustę grubo poszatkować. Cebulę pokroić w kostkę, kiełbasy w półplasterki. Na patelni rozgrzać olej lekko podsmażyć cebulę dodać kiełbasy i podsmażać do momentu aż kiełbasa
Ala piecze i gotujeSkładniki: 1/2 kg mięsa zmielonego ( ja miałam szynkę) 3/4 szklanki ryżu ugotowanego na pół twardo 1/2 główki małej kapusty 1 cebula 1 jajko 500 ml bulionu 250 ml przecieru pomidorowego (ja miałam swojski, ale może być z kartonika) przyprawy (sól, pieprz, bazylia,majeranek, papryka słodka, czosnek granulowany) olej do smażenia Wykonanie: Mięso włożyć do miski, wymieszać z ryżem ugotowanym
Agusiowe smakołykismaczny obiad. Składniki: ziemniaki 1 cebula parówki ser Ilość ziemniaków i parówek zależy od tego jakie duże masz naczynie żaroodporne. Sos: 200 ml śmietany 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego przyprawy do smaku Wszystkie składniki mieszamy. Jeżeli masz w domu fix knorr np. do zapiekanki, czy lasagne - możesz go użyć również. Sos możesz zrobić według swojego uznania, ja za każdym razem
My World by Dagmara RekGotowanie na żywo w kuchni Dzień Dobry TVN . Trema mnie nie zjadła! Ugotowałam m.in. zupę pomidorową z pieczoną papryką, przygotowałam sałatkę z listkowanej brukselki z pesto bazyliowo-jabłkowym, zmiksowałam koktajl szpinakowo-jabłkowy z melisą oraz koktajl jagodowo-jabłkowy z limonką. Artykuł GOTOWANIE W STUDIO DZIEŃ DOBRY TVN pochodzi z serwisu
Looking for CookingBitki w sosie marchewkowym.. schab lub polędwica cebula marchewka susz warzywny koncentrat pomidorowy sól, pieprz listek, ziele, majeranek bulion Mięso pokroić w plastry , można lekko rozbić tłuczkiem.Mięso podsmażyć na patelni, dodać cebule, susz warzywny, starte na tarce marchewki oraz przyprawy.Zalać wszystko bulionem, dodać koncentrat .Dusić aż mięso będzie miękkie.W razie potrzeby dolać wody
Moje domowe kucharzenieziół polecam aromatyczny sos, również na bazie cukinii. Jego przygotowanie, choć wymaga nieco czasu, jest bardzo proste, a raz przygotowany sos będzie nam służył przez długi czas! Ziołowy sos pomidorowy z cukinii Dla tych, którzy cenią niebanalne połączenia, doskonale sprawdzi się czatnej z mango i cebuli. Te nietypowe smaki przypadną do gustu wszystkim miłośnikom grillowania! Czatnej z mango i cebuli
MarcinChefmięsa mielonego wieprzowego (u mnie z łopatki) 500 g małych pieczarek 200 g makaronu pełnoziarnistego świderki 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 puszka pomidorów krojonych 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego 1 łyżeczka tymianku 1 łyżeczka oregano 1/2 łyżeczki bazylii 2 łyżeczki majeranku 1 łyżeczka czosnku niedźwiedziego (opcjonalnie) 1/2 łyżeczki chili 2 łyżeczki pieprzu ziołowego 1 łyżeczka pieprzu naturalnego sól do smaku
Kuchcik gotujeSkładniki: 1 filet z kurczaka 1 mała cukinia 2 cebule 1 szklanka kaszy bulgur 300 ml domowego przecieru pomidorowego sól, pieprz przyprawa do kurczaka Przygotowanie: Kurczaka pokroić w kostkę i … Czytaj dalej Bulgur duszony w pomidorach
czarrna od kuchni