Jeśli makaron, to tylko z pysznym sosem! Znudził już Ci się sos pomidorowy? A może kupiłeś pora i myślisz w jaki sposób wykorzystać go na obiad? Świetnie trafiłeś – mam dla Ciebie propozycję na spaghetti z sosem porowo – orzechowym. Nie jesteś pewien tego połączenia? Gwarantuję Ci, że będziesz pozytywnie zaskoczony Składniki: 200 g makaronu spaghetti 100 g pora
Via Gustopracy ale jego smak jest tego wart. Polecam Składniki: 2,5 kg obranej i wydrążonej dyni 750 g cebuli 4 płaskie łyżki soli 1 szkl cukru 880 ml przecieru pomidorowego 2 łyżeczki pieprzu 2 łyżeczki papryki słodkiej 2 łyżeczki papryki ostrej 2 łyżeczki ziół prowansalskich 1 szkl octu jabłkowego Przygotowanie: Dynię wraz z obraną cebulą ścieramy na tarce o jarzynowych
słodkie i nie tylko historie kulinarnemarynacie Miękkie, soczyste i aromatyczne mięso to jest to, co lubię najbardziej Mam nadzieję, że i Wam będą smakować Składniki: 2,5 kg żeberek w paskach 400 ml przecieru pomidorowego 45 ml octu jabłkowego 45 ml miodu 25 g musztardy 4 ząbki czosnku 50 ml smalcu rozpuszczonego papryka ostra papryka słodka pieprz czarny mielony sól himalajska lub kłodawska Czosnek obrać
Ola la LCHFMakaron z pieczarkami i kurczakiem Przepis na makaron z białą kiełbasą i pomidorami Drukuj przepis Porcji: 3 Czas gotowania: 30 minut Składniki 400 g surowej białej kiełbasy kartonik przecieru pomidorowego średnia cebula 2 ząbki czosnku łyżeczka słodkiej papryki szczypta bazylii szczypta oregano szczypta tymianku sól oraz pieprz do smaku łyżka oleju do smażenia makaron świeży tymianek do ozdoby Przepis
Kuchnia Bazyliimakaronu orzo 450 g średnich krewetek pęczek dymki 200 g mrożonego groszku 1.5 l bulionu warzywnego sok z 1/2 cytryny lub limonki 3 łyżeczki koncentratu pomidorowego 1 łyżka oliwy sól, pieprz, chili w proszku 100 g parmezanu PRZYGOTOWANIE W woku rozgrzewamy oliwę i przesmażamy kilka minut krewetki doprawione pieprzem, solą i chili (według uznania). Gotowe zdejmujemy z patelni. Szklimy
Moje Kuchenne Rewelacjesiekamy. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą. Opcjonalnie dodajemy bułkę tartą. Całość doprawiamy. Formujemy kotleciki, obtaczamy je w mące i obsmażamy. składniki na sos: 250 ml bulionu 200 g przecieru pomidorowego sól, pieprz wykonanie: Przecier mieszamy z bulionem, doprawiamy do smaku. Trochę sosu wlewamy do naczynia żaroodpornego. Układamy podsmażone gołąbki i zalewamy je pozostałym sosem. Pieczemy w 190 st. C przez
Domowy Smak JedzeniaTym razem przepis na prostą w wykonaniu karkówkę. Pieczona karkówka jest inną niż wszystkie poprzednie, bo będzie zapiekana w winie. Samo przygotowanie zajmie nam niewiele czasu
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!łyżeczki oliwy z oliwek szczypta soli 250 ml letniej wody Sos: pomidory krojone 200 g 2 ząbki czosnku 3 łyżki oliwy z oliwek 2 łyżeczki przecieru pomidorowego bazylia oregano Reszta składników: ser żółty Tylżycki 100 g (najmniej kaloryczny spośród serów żółtych) szynka 5 plasterków (cienkie) 5 średniej wielkości pieczarek garść zielonych oliwek kilka słupków papryki żółtej (może być też czerwona
Karola gotujeopakowanie ostrych nachosów (ok. 300 g) 1 średnia puszka kukurydzy (425 ml), 1 średnia puszka fasoli czerwonej (425 ml), 1 duża cebula czerwona, 1 duża cebula biała, mały koncentrat pomidorowy (70 g), 2-3 łyżeczki oregano, 1- 2 łyżki oleju do smażenia, 1 ząbek czosnku, Składniki na sos: 2 jogurty greckie (2x 330 ml), 340 ml majonezu kieleckiego
rozgotowanaPIECZONY SER: 600 g sera żółtego gouda 3 jajka 2 łyżki majonezu MIĘSO MIELONE: 400 g mięsa mielonego 250 g pieczarek 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżka koncentratu pomidorowego 1 jajko 2 łyżki bułki tartej papryka słodka mielona pieprz czarny pieprz ziołowy sól Oczyszczone pieczarki drobno pokroić i usmażyć na patelni z niewielką ilością masła. Po przestudzeniu dodać
https:KKuchniaMniamsuszonego czosnku Sos romesco Garść orzechów laskowych Garść migdałów Duża upieczona czerwona papryka (upieczemy ją razem z kalafiorem – dwie pieczenie na jednym ogniu:) Ząbek czosnku 3 łyżki przecieru pomidorowego 2 łyżki natki pietruszki 2 łyżki octu jabłkowego 1 łyżeczka pieprzu kajeńskiego 5 łyżek oliwy Sól Pieprz Przygotowanie: Krok 1 W rondelku roztapiamy masło. Kalafiora myjemy, osuszamy, a następnie smarujemy
Niedzielny kucharzdanie brytyjskie a sam przepis powstał gdzieś między 1950 a 1970 najprawdopodobniej w Glasgow. Legenda głosi, że do zbyt suchego wg klienta kurczaka Tikka kucharz zaimprowizował sos z zupy pomidorowej i jogurtu. Danie to zostało nawet uznane z brytyjskie danie narodowe przez Robina Cooka. Niezależnie od swego pochodzenia chicken tikka masala jest podawany w restauracjach na całym świecie
Milion Smakówserem. Świetna propozycja na dobry obiad dla całej rodziny! Składniki: 1,5 kg ziemniaków, 800 g mięsa mielonego wieprzowo - wołowego, 3 małe pomidory, puszka pomidorów krojonych, 3 łyżeczki przecieru pomidorowego, 2 duże cebule, 3 ząbki czosnku, łyżka suszonej bazylii, łyżka oregano, szczypta soli i pieprzu ziołowego, łyżka masła, 200 g sera żółtego Przygotowanie: Pomidory należy sparzyć, obrać ze skórki, pokroić
Lena Gotujetheme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Składniki: 4-5 filety śledziowe a'la matjas 6 suszonych śliwek kalifornijskich 5 łyżek oleju roślinnego 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego 1 łyżeczka miodu płynnego 1 cebula 1/4 łyżeczki mielonego cynamonu 2 - 3 łyżki octu spirytusowego 10% pieprz mielony, papryka mielona słodka Śledzie moczymy w wodzie przez godzinę. Odsączyć
kulinarnyswiatdomicebule • 5 ogórków konserwowych • sól, pieprz • mąka do obtoczenia ryby Zalewa: • 1 szklanka wody • 1/2 szklanki cukru • 1/3 szklanki oleju • 2 łyżki octu • 1/2 szklanki pikantnego ketchupu • słoiczek przecieru pomidorowego (190 g) Przygotowanie: Filety dokładnie myjemy. W przypadku gdy zawierają większe ości, usuwamy je za pomocą pęsety. Rybę osuszamy ręcznikami papierowymi i oprószamy solą oraz pieprzem z każdej strony. Obtaczamy
KUCHNIA POLSKA