takie jesienne obiady. Do klopsików dodałam suszone grzyby które nazbierałam sama. Jesień kojarzy mi się z grzybami i warzywami psiankowatymi. sos: 3 papryki czerwone 2 bakłażany 70 g koncentrat pomidorowy sól, pieprz 1 główka czosnku 1 cebula papryka czerwona 50 g sera śmietankowego puszystego 250 g makaronu pappardelle kotleciki: 1/2 kg cielęciny 1 jajko 1 cebula 2 ząbki czosnku
wesoła kuchniawsypać kucharka, papryke ostrą, podsmażać z 10 minut co jakiś cza mieszając wlać zmiksowane pomidory (po dodaniu zmiksowanych pomidorów nie trzeba zagęszczać mąką)-(można użyć zamiast świeżych pomidorów sok pomidorowy w kartonie, wymieszać, gotować z 30 minut pod przykryciem gulaszowe indyka pokroić drobniej, na oleju smażyć do miękkości, dodać do smaku przyprawę do indyka usmażone mięso połączyć z warzywami, wymieszać
W Mojej Kuchni Lubięczerwona papryka duża 1 cebula duża kawałek pora 8 pieczarek 2 marchewki duże 2 pałki selera naciowego 2 piersi z kurczaka 1/2 szklanki dobrego oleju może być smakowy np: pomidorowy czy czosnkowy 1 łyżka ziół prowansalskich 1 łyżka czerwonej papryki szczypta chili 1 łyżeczka pieprzu 2 łyżki domowej vegety 1łyżeczka granulowanego czosnku lub 2 ząbki kilka posiekanych igiełek rozmarynu
Sama słodycz i szczypta chiliziemniaków, marchwi, pietruszki, cebuli, papryki, kalafiora i cukinii. Podana na ciepło rozgrzeje w chłodne jesienne dni. SKŁADNIKI 5 dużych ziemniaków, 30 dag mięsa mielonego, 1 szkl. przecieru pomidorowego, 1 marchew, 1 pietruszka, 1 mała papryka, sól, pieprz, 2 ząbki czosnku, słodka papryka, majeranek, 1 cebula, kilka różyczek ugotowanego kalafiora, 1 mała cukinia, 1 kulka mozarelli, olej WYKONANIE Garnek
słodki bratekpokrojonego w cienkie paski 400 g pieczarek (lub innych ulubionych grzybów), pokrojonych w plasterki 1 cebula, pokrojona w kostkę 2 duże ząbki czosnku, pokrojone w kostkę 3 łyżki koncentratu pomidorowego 3 łyżki ketchupu 3 łyżki sosu Worcestershire (opcjonalnie) 3 łyżki koniaku / brandy 2 szklanki śmietanki 36 % listki z kilku gałązek tymianku sól i pieprz Przygotowanie: Oprósz mięso solą i pieprzem
karmelowyKurczak w sosie jabłkowym to wykwintne danie, którym można się pochwalić nie tylko przed rodziną ale i znajomym. Jest proste i nie wymaga od nas dużego
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!cebule - 4 ząbki czosnku - czarny pieprz - majeranek około 2-3 łyżek - 1 łyżeczka pasty z kurkumy przepis na pastę znajdziesz tu - 2 łyżki masła - opcjonalnie 2 łyżki koncentratu pomidorowego Przygotowanie: Ciecierzycę namoczoną przez noc w wodzie płuczemy, zalewamy wodą i gotujemy do miękkości. Kapustę kiszoną zalewamy wodą i gotujemy, ma być ugotowana ale nie rozgotowana. Pomidory nacinamy na krzyż
Szkrab Je Samszklanki wody gazowanej 2 łyżki oleju farsz: 1 pierś z kurczaka 1 cebula 1 ząbek czosnku 1 por biała część sól, pieprz przyprawa do kurczaka sos: 500 ml przecieru pomidorowego 80 g serka fromage czosnkowy pieprz bazylia świeża ser żółty do posypania Do wysokiego pojemnika przekładam składniki na naleśniki i miksuję blenderem. Naleśniki smażę na odrobinie oleju. Pierś z kurczaka
wesoła kuchniapatelnię i woka. Przygotuj składniki: 1 marchewkę, 1-2 cebule, 1 czerwoną paprykę, ½ pomarańczy, pół garści pędów bambusa, kilka plastrów ananasa z puszki, 1 pierś z kurczaka, 1 koncentrat pomidorowy, ½ szklanki soku pomarańczowego, 2-3 łyżki cukru, 1 łyżkę octu winnego, 1 łyżkę mąki ziemniaczanej, 1 łyżkę mąki pszennej, oliwę lub olej, sól, pieprz, zioła prowansalskie, imbir, słodką paprykę
blog.moje-pasje.infokarkówki wieprzowej, sól, pieprz, mąka do obtaczania mięsa. Sos: 0,6 litra wody, 1 kostka rosołowa, 3 łyżki koncentratu pomidorowego, 1 kopiasta łyżka kwaśnej śmietany 18%, 1 łyżka mąki pszennej, 3 ząbki czosnku, 1 łyżeczka cukru, ostra i słodka papryka, pieprz cayenne lub czarny, ulubione zioła. Dodatkowo: 2 cebule do obłożenia mięsa. Takie przepisy uwielbiam. Przygotowuję składniki, układam wszystko
Świat Domowej KuchniJest to pyszny i szybki obiad dla całej rodziny. Shepherd`s pie Składniki: Sos z mielonego mięsa 500 g mielonego mięsa 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżka przecieru pomidorowego 1 puszka krojonych pomidorów 150 ml bulionu z mięsa lub warzyw 1 łyżeczka oregano ½ łyżeczki rozmarynu sól i pieprz do smaku 1 marchewka 200 g zielonego groszku, mrożonego 1 łyżka
codojedzeniaciasto do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz w temp. 180 C przez 50-60 minut (do suchego patyczka). Ciasto smakuje samo, z łyżką dżemu (u mnie był to pomidorowy, tu znajdzecie przepis ) lub polane syropem klonowym. Smacznego! Artykuł Ciasto imbirowe pochodzi z serwisu %%http://www.greenscarf.pl/%%.
greenscarfwięcej wody, gdyby za rzadki dodajemy ok. łyżeczkę mąki pszennej wymieszanej z niewielka ilością zimnej wody i gotujemy do zgęstnienia. Do gulaszu możemy również dodać ok. łyżkę koncentratu pomidorowego dla podkreślenia barwy, ale nie jest to koniecznie. Kluski śląskie: Ziemniaki obieramy, a następnie gotujemy do miękkości w osolonym wrzątku. Ugotowane ziemniaki ubijamy na puree i odstawiamy do przestudzenia
Słodka Stronamały kawałek imbiru. sos: ½ szklanki orzechów nerkowca, namoczonych w wodzie 2 cebule drobno pokrojone 4 pomidory drobno pokrojone 1 cebula pokrojona w paski 1 papryka 3 łyżki przecieru pomidorowego dużo świeżej kolendry 1 mała papryczka chili 2 łyżeczki oleju kokosowego 1 łyżeczka garam masala 1 łyżeczka kminku 1 łyżeczka cynamonu 1 łyżeczka mielonej kolendry ½ łyżeczki kurkumy ½ lyżeczki chilli ½ łyżeczki goździków
PaleoLifeBardzo aromatyczne i ziołowe spaghetti, tym razem przesmażone na maśle (zazwyczaj przygotowuję na oliwie z oliwek). Kilka rozwiązań – makaron możecie zastąpić dowolnym innym, także krótkim
Zasmakuj Kuchni