zupa pomidorowa - 17836 przepisów (strona:603/1190)

Drożdżowe z wołowiną i pieczarkami 251

drożdży świeżych 1/3 łyżeczki soli 1 łyżka oleju rzepakowego FARSZ MIĘSNY: 200 g pieczarek 300 g mięsa mielonego wołowego 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 marchewka 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego sól pieprz czarny papryka słodka mielona pieprz ziołowy Przygotować zaczyn rozcierając drożdże z 1/4 szklanki ciepłej, ale nie gorącej wody. Odstawić na 10 min, aby drożdże się spieniły. Zaczyn wlać

https:KKuchniaMniam
Roladki z cukinii faszerowane szpinakiem i serem ricotta 228

świeżego szpinaku - 100 g sera ricotta - 2 ząbki czosnku - ok. 150 g startego sera mozzarella - sól i pieprz do smaku - olej do smażenia Do przygotowania sosu pomidorowego będziemy potrzebować: - 2 puszki krojonych pomidorów - 1 ząbek czosnku - szczyptę chili - słodką paprykę oraz sól i pieprz do smaku 1. Pomidory przekładamy do rondelka, następnie doprowadzamy do wrzenia, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek

Bez Cebuli
Zdrowe koktajle na jesień. 4 najlepsze koktajle sezonowe. 180

banana 1 łyżeczka płynnego miodu, syropu żurawinowego lub syropu klonowego 200 ml zimnego mleka Całość miksujemy w blenderze przez około 1 minutę. Podajemy od razu po przygotowaniu. Koktajl pomidorowy z chili i bazylią. Przepis na 1 porcję: 3 średnie pomidory sól i szczypta chili 100 ml zimnej herbaty miętowej kilka listków świeżej bazylii Pomidory myjemy, usuwamy twarde części i kroimy

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Kawowa rozkosz - ciasto cappuccino. 238

ostudzeniu dodać Śnieżkę, miksować, na sam koniec dodać żelatynę rozpuszczoną w pół szklanki wody - dalej miksować. Zajrzyj również tu: 1.  Warstwowa sałatka gyros 2.  Rozgrzewający krem pomidorowy z bazylią 3.  Bardzo szybkie racuchy z jabłkami

My World by Dagmara Rek
Bigos z pieczarek - szybkie danie jednogarnkowe 223

kwaszonej kapusty 2 duże czerwone papryki 500 g białej cebuli 1 kg dobrej jakościowo kiełbasy sól, słodka czerwona papryka i pieprz ziołowy jako przyprawy liść laurowy 200 ml koncentratu pomidorowego rozrobiony ze 100 ml przegotowanej wody tłuszcz do podsmażania. Wykonanie: W dużym garnku (minimum 4 litry) z grubym dnem rozgrzać tłuszcz - tyle, by spód był natłuszczony. Do rozgrzanego wrzucić posiekaną

Poezja Smaków - blog kulinarny
Gulasz z polędwiczki z batatami 148

wersji lżejszej niż zwykle - z polędwiczki wieprzowej z dodatkiem lekko słodkich batatów i czerwonej papryki.  Składniki na 2 porcje: 500 g polędwiczki wieprzowej duża cebula 3 łyżki koncentratu pomidorowego duży batat papryka czerwona sól, pierz, mielona papryka słodka i chilli kilka ziaren ziela angielskiego, 2 liście laurowe natka pietruszki 2 łyżki oleju Polędwiczkę, batata i paprykę pokroić w grubą

wyzwania kuchenne
Gołąbki z ziemniakami 158

sosem powstałym podczas gotowania gołąbków połączonym ze śmietaną (lub jogurtem), dodatkiem chrzanu (nadaje charakteru daniu) oraz przyprawami, czasem koperkiem. Świetnie pasuje także sos śmietanowy z chili lub sos pomidorowy z koperkiem. Gołąbki (wyjątkowo wege!) dla mojego Męża Składniki: 1 główka kapusty (u mnie włoska) 1 kg ziemniaków 250 g twarogu półtłustego, może być tofu 3 cebule opcjonalnie: 4 pieczarki

Zasmakuj Kuchni
Gołąbki z kaszą gryczaną i grzybami – kuchnia podkarpacka 203

piekarniku. W przypadku kapusty włoskiej (tak, jak u mnie) wystarczy godzina w 180 stopniach C. Gołąbki podajemy duszone lub podsmażone Pasuje do nich zarówno sos grzybowy, jak i pomidorowy. Gołąbki z kaszą gryczaną i grzybami - kuchnia podkarpacka Gołąbki z kaszą gryczaną i grzybami - kuchnia podkarpacka Zapraszam również na inne dania KUCHNI PODKARPACKIEJ Przepis bierze udział w akcji „Kuchnia krajów słowiańskich

Trzeci talerz
PIZZA Z MIELONKĄ 218

dag.otrębów żytnich   1 szkl.wody 2 łyżki oleju 2 dag.drożdży tłuszcz do formy 1 łyżeczka cukru   Na wierzch: `~~``~~~~~~~~~~~~ 20 da.pieczarek 4 łyżki koncentratu  pomidorowego 2 łyżki oleju 10 dag.mielonki np.konserwę 15 dag.żółtego sera tymianek bazylia sól ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Drożdże rozkruszyć i wymieszać z mąką oraz z otrębami,dodać ciepłą wodę,olej i sól.Wyrobić ciasto

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Ryba w cieście z potrawką z warzyw i soi 160

zastąpić ciecierzycą) 2 średnie pomidory, najlepiej malinowe lub 2/3 pomidorów z puszki 1 łyżka słodkiej papryki lub suszonych płatków papryki 1 łyżeczka słodkiej wędzonej papryki 2 łyżki koncentratu pomidorowego natka pietruszki lub lubczyk (może być suszony) 1 spora łyżka masła najlepiej klarowanego sól i pieprz oraz olej do smażenia ryby Rybę jeśli jest mrożona, rozmrozić i odsączyć z wody

Czerwień i błękit
Pulpety indycze z ryżem 102

Duże i soczyste pulpety z dodatkiem ryżu, w kąpieli z sosu pomidorowego :-) Bardzo smaczny obiad dla całej rodziny. Czas przygotowywania: 30 minut Ilość porcji

AniaGotuje.pl
Zupa krem z pomidorów 233

Bardzo pomidorowa zupa krem o intensywnym słodko kwaśnym smaku. - bez mięsa - bez mleka - bez glutenu

AniaGotuje.pl
Pulpety z kurczaka w sosie pomidorowym 215

Pulpety z kurczaka i cukinii to pyszny obiad, który możesz podać z rożnymi dodatkami. Lekki, pomidorowy sos zachęca do serwowania pulpetów z ryżem, makaronem czy też z kromką świeżego pieczywa :-) Takie lekkie i mięciutkie pulpety polecam w szczególności dla Dzieci oraz osób na wymagającej diecie np. chorych

AniaGotuje.pl
Warstwowa sałatka gyros 126

majonez 6. ogórek kiszony oraz zwykły 7. pekinka 8. ketchup Układanie warstw według uznania, my zawsze układamy w podany wyżej sposób. Zajrzyj również tu: 1.  Rozgrzewający krem pomidorowy z bazylią 2.  Kieszonki z piersi z kurczaka z sosem kurkowym 3.  Szybka sałatka z makaronem i cebulką marynowaną

My World by Dagmara Rek
Sos cukinii i papryki 168

pracy, ale w zimę będzie co wyciągać. Składniki: 2 kg cukinii 5 papryk czerwonych 1/2 kg cebuli 2 szklanki cukru 1 szklanka octu 8 ząbków czosnku 2 słoiczki koncentratu pomidorowego po 190 g 250 g pikantnego keczupu 1 łyżeczka pieprzu 1 łyżeczka papryki słodkiej 1 łyżeczka papryki ostrej 2 łyżeczki suszonej bazylii Cukinię obrać, wydrążyć nasiona i pokroić na małe

Ewusiowe Smaki

Proponowane wyszukiwania