zupa pomidorowa - 17836 przepisów (strona:598/1190)

Boeuf bourguignon 176

przygotowany gulasz podawaj z puree ziemniaczanym, pieczywem i sałatką. SMACZNEGO   Polecam Wam także pyszne przepisy na: – kotlet schabowy – schabowy inaczej – pulpety w sosie pomidorowymzupa ogórkowa – zupa pieczarkowa – zapiekanki z pieczarkami Artykuł Boeuf bourguignon pochodzi z serwisu nietylkopasta.pl - blog kulinaria, restauracje, podróże

nietylkopasta.pl
Makaron 108

część pokroiłam w cienkie krótkie paseczki, a część w dłuższe, ja robiłam to ręcznie .tzn.kroiłam nożem,ale można użyć także maszynki do makaronu..Mój makaron "wylądował " w zupie pomidorowej, mlecznej i spaghetti. 1 szkl. mąki 1 jajko szczypta soli  1- 2 łyżki wody Mąkę wysypać na blat, zrobić dołeczek i wlać roztrzepane jajko,wodę i szczyptę soli.Wyrobi

Moje domowe kucharzenie
Aksamitna zupa pomidorowa z mozzarellą. 115

Dziś dla odmiany mam dla Was zupę pomidorową. :) Dziękuję za wszystkie życzenia urodzinowe!  Składniki: 4 łyżki oliwy z oliwek 400 g pomidorów całych w puszce, firmy Łowicz  250 g przecieru pomidorowego, firmy Łowicz 1 nieduża cebulka 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka cukru pudru 1/2 łyżeczki suszonej bazylii 1/2 łyżeczki suszonego oregano 1/2 łyżeczki hiszpańskiej przyprawy do pomidorów

DominikaDolci
Zupa pomidorowa z karmelizowanym fenkułem i soczewica czyli Zupowy Wtorek odc.99 134

ostatnio siedząc u fryzjerki w Weranda Country nr.3/2017. Zaciekawiło mnie połączenie kopru włoskiego i pomidorów.  Okazało się być bardzo smacznym a całości dopełnił jeszcze pieczony czosnek. Zupa pomidorowa z karmelizowanym fenkułem i soczewica 1 fenkuł (koper włoski) 4 ząbki czosnku 3/4 szkl. przecieru pomidorowego litr bulionu warzywnego sok z połowy cytryny kwaśna smietana pół szklanki ugotowanej czarnej

Dzieje kuchennej Wiewióry
Roladki schabowe z suszonymi pomidorami i oliwkami w sosie czosnkowym 178

oliwki. Osobno przygotowałam do roladek sos na bazie pieczonego czosnku, który jest dużo bardziej aromatyczny niż świeży. Natomiast wywar, w którym dusiły się roladki wykorzystałam jako bazę kremowej zupy pomidorowej z ryżem . Składniki na 6 roladek: 6 grubszych plastrów schabu (ok. 1,5 cm) zielone oliwki, odsączonych (mogą być z nadzieniem) ok. 9 pomidorów suszonych (najlepiej twardych, bez oliwy

Czerwień i błękit
Domowy makaron orkiszowy 112

Makaron zrobiłam spontanicznie. Ugotowałam klasyczną zupę pomidorową. Była tak dobra, że pomyślałam, że tylko taki domowy, ręcznie krojony makaron będzie dla niej odpowiedni. Makaron wyszedł mięciutki, a w domu każdemu smakował. A z czy Ty zjesz swój makaron? 2 szklanki mąki orkiszowej użyłam (Bio Planet) duże jajo 150 ml zimnej wody 1/2łyżeczki soli himalajskiej mąka orkiszowa do podsypywania

AZgotuj!
Śledzie z rodzynkami. 113

przepyszne. Śledzie z rodzynkami składniki: 40 dag filetów śledziowych solonych, 1 cebula, 3 ogórki kiszone, 1/2 szklanki rodzynek, 1/2 szklanki oleju, 1 łyżka ketchupu,  3 łyżki przecieru pomidorowego, sól i pieprz. Śledzie z rodzynkami sposób przygotowania: Śledzie wymoczyć w wodzie przez około 2 godziny. Odsączyć i pokroić na skośne paseczki. Cebulę pokroić w krążki i przesmażyć na oleju. Dołożyć

Pani domowa
Najlepsza pizza pełnoziarnista z szynką, pieczarkami i kukurydzą 198

ciasto dzielimy na  części. Rozgrzewamy piekarnik do 200 stopni. Blaszkę (u mnie spód od tortownicy) smarujemy oliwą z oliwek. Nakładamy ciasto i ROZCIĄGAMY. Dodatkowo: Szynka Zioła prowansalskie Koncentrat pomidorowy 4 umyte i pokrojone pieczarki 150 g startej mozzarelli Kukurydza Nakładamy koncentrat i resztę składników. Posypujemy serem i ziołami. Pieczemy

Czarnawisienka
Gulasz z fasolą i serem na ostro 140

cebula 20 dkg pieczarek 1 puszka fasoli natka pietruszki 100 g sera z chili olej rzepakowy pieprz czarny, pieprz czerwony sól 2 łyżki mąki pszennej 1 łyżka koncentratu pomidorowego 1 bułka 1 papryczka chili mała Wołowinę kroję na małe kawałki i obtaczam w mące. Na oleju przesmażam pokrojoną cebulę, dodaję wołowinę i dalej smażę, dodaję chili pokrojone. Podlewam od czasu

wesoła kuchnia
Ryba w leczo 104

halibut  2 jajka 1 szklanka bułki tartej 1/2 szklanki mąki sól, pieprz olej Leczo: 4 papryki  2 cebule 2 marchewki 1 pietruszka kawałek selera 3 łyżki koncentratu pomidorowego 5 listków laurowych 10 kulek ziela angielskiego 3 łyżeczki słodkiej papryki 1 łyżeczka ostrej papryki sól, pieprz, vegeta olej 1. Filety kroimy na mniejsze kawałki, posypujemy obficie solą i pieprzem

Szefowa kuchni
139. Zapiekana pierś z indyka z warzywami pod śmietanową chmurką 176

ok.600g piersi z indyka (lub kurczaka - co kto lubi:)) 2 średnie marchewki  1 por 1 duża cebula czosnkowa 2 ząbki czosnku  pomidory w puszce lub domowy przecier pomidorowy - 400g  starty imbir świeży - ok.2cm oliwa z oliwek do smażenia  gałka muszkatołowa świeżo zmielona sól i pieprz odrobina cukru trzcinowego (lub białego) śmietanka 30% - 200ml  parmezan tarty

Symfonia Smaków
Sałatka śledziowa z cebulą, pomidorami i pieczarkami 160

filetów śledzia (marynowany) 1 duża cebula 2 łyżki keczupu 1 łyżka koncentratu pomidorowego 70-80 g pieczarek (malutkich) olej do smażenia sól pieprz szczypta cukru natka pietruszki Śledzie kroimy w kostkę. Cebulę kroimy w piórko i smażymy na 2 łyżkach oleju razem z pieczarkami w całości kilka minut po czym dodajemy koncentrat i keczup , doprawiamy do smaku solą i pieprzem

Gotowanie jest łatwe
LECZO z CUKINIĄ 177

średniej wielkości cukinie 2 średnie papryki różnego koloru 2 cebule 5 świeżych pomidorów 2 średniej wielkości kiełbasy kawałek boczku ok. 10 dkg 4-5 szt. pieczarek 1 łyżka koncentratu pomidorowego łyżka oleju roślinnego sól, pieprz, papryka słodka w proszku, zioła wedle uznania (u nas bazylia, oregano,rozmaryn z domowego ogródka) WYKONANIE:  Kiełbasę, boczek, cukinię, cebulę, pieczarki i paprykę kroimy

Fiołkowe Talerze
Szarpana wołowina - idealna do burgerów 162

czosnku 2 łyżki oliwy z oliwek 1,5-2 kg  mostka wołowego, zwinięty i zasznurowany* 1 cała gałka muszkatołowa 400 g krojonych pomidorów w puszce 2 łyżki koncentratu pomidorowego 250 ml czerwonego wina 2 liście laurowe 1 laska cynamonu Garść czarnych oliwek 1 łyżeczka suszonego oregano Kilka gałązek świeżego tymianku 2 łyżki octu winnego z czerwonego wina * nie bójcie

Słodki Kompromis
Pieróg z warzywami (calzone) 409

Składniki: Mąka pszenna 40 dag Olej rzepakowy 5 łyżek Drożdże 2 dag Mleka 1 szklanka Szczypta soli Składniki na farsz: Warzywa na patelnię z przyprawami 1 opakowanie Koncentrat pomidorowy 3 łyżki Wykonanie:  Z mąki, drożdży, oleju, soli i ciepłego mleka zarobić ciasto i odstawić w ciepłe miejsce pod przykryciem do podrośnięcia. Warzywa na patelnię przygotować według opisu na opakowaniu

Tradycyjna Kuchnia

Proponowane wyszukiwania