Pyszny sposób na ogórki które są odrobinę za duże na kiszone lub korniszony-uwielbiam je !! Podjadam je jeszcze zanim trafią do słoików,bo sos w którym się marynują jest pyszny-idealne przetwory na zimę-Polecam gorąco!! Składniki: 2 kg ogórków(mogą być obrane lub nie jak wolicie) 6 cebuli 0,5 szkl.octu 0,5 szkl.cukru 0,5 szkl.oleju 2 łyżki vegety 6 łyżek przecieru pomidorowego ok pół łyżeczki soli Przygotowanie: ogórki kroimy jak na mizerię dajemy do miski,cebulkę kroimy w półplasterki-posypujemy solą i zgniatamy odrobinę,dodaj... czytaj dalej...
Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...lubię szybką prostą kuchnię,dla każdego,ale nie boje się również nowości z kuchni-u mnie na pewno znajdziesz coś dla siebie-zapraszam