prawidłowo przechowywać jedzenie. Zapas jajecznicy na rok? To możliwe! Jajka wystarczy wymieszać w misce, dodać niewielką ilość soli i pieprzu, przełożyć do woreczków hermetycznych i zamrozić. Przecier pomidorowy – jest to produkt, który stosunkowo szybko pokrywa się pleśnią, a często zdarza się, że nie zużywamy całego opakowania. By dłużej zachować świeżość koncentratu wystarczy przełożyć go do woreczków śniadaniowych i schować
PysiaGotuje.plświetne zastępstwo – możemy tu przemycić tyle zdrowych rzeczy. Do przygotowania potrzebujemy: 400 g ugotowanej czerwonej fasoli ok 160 g quinoa (waga przed ugotowaniem) ok 3-4 łyżki koncentratu pomidorowego odrobinę oliwy z oliwek 1-2 szt czerwonej papryki ok 1/2 cebuli sól, pieprz W malaserze lub w pojemniku umieszczamy ugotowaną fasolę, koncentrat, oliwę, paprykę, cebulę oraz przyprawy. Wszystko blendujemy
Szybko Tanio Smaczniekurczaka, 2-3 na porcję 100 g suszonych śliwek, mirabelki 1 cebula 0,5 g szafranu 1 łyżeczka kurkumy szczypta kajeńskiego pieprzu 1 łyżeczka papryki w proszku 1 łyżka pomidorowego przecieru sól i czarny pieprz do smaku 1 łyżeczka cukru 1 l wrzątku posiekanej kolendra lub natka pietruszki do posypania Dodatkowo ryż basmati na sypko, tutaj przepis Pałki z kurczaka
codojedzeniawięcej wody, gdyby za rzadki dodajemy ok. łyżeczkę mąki pszennej wymieszanej z niewielka ilością zimnej wody i gotujemy do zgęstnienia. Do gulaszu możemy również dodać ok. łyżkę koncentratu pomidorowego dla podkreślenia barwy, ale nie jest to koniecznie. Kopytka: Ziem niaki gotujemy w osol onej wodzie do miękkości - odcedzamy i studzimy. Następnie ziemniaki przeciskamy przez
Słodka Stronazapas Nie mogłam zrobić z nich nic innego! Sardynki w oleju czy w pomidorach? Wszystko jedno – bo nie używamy płynu z puszki, tylko ryby. Moje sardynki miały lekko słodki pomidorowy posmak, więc dopełniłam go suszonymi pomidorami. Cebulka na zaostrzenie – szalotka sprawdzi się idealnie – jest delikatniejsza od żółtej cebuli, bardziej aromatyczna od czerwonej i o wiele trwalsza od białej. Choć
Karo in the Kitchencukru pudru 2 łyżki kakao dodatkowo wiśnie z soku lub świeże 1. Mąkę, proszek i kakao przesiewamy. 2. Jajka ubijamy z brązowym cukrem. 3. Stopniowo dolewamy olej, potem przecier pomidorowy. 4. Następnie dosypujemy pozostałe sypkie składniki. 5. Ciasto przelewamy do foremek na muffinki. Mnie wyszło 10 sztuk. 6. Pieczemy około 15-20 minut w 180 stopniach. Studzimy. 7. Miękkie masło
Fiołkowa Kuchnia Małgorzatypieczenia 1 łyżeczka czosnku niedźwiedziego 1/3 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki pieprzu 1 łyżeczka octu winnego Sałatka serowa z papryką: 500 g serka wiejskiego 1 papryka czerwona 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego 1 łyżeczka słodkiej papryki 1/2 łyżeczki pieprzu ziołowego 1/2 łyżeczki estragonu 1/2 łyżeczki majeranku szczypta gałki muszkatołowej sól i pieprz do smaku Farsz do roladki: 200 g naturalnego serka homogenizowanego
Kolorowy Przepisownikposyp serem i posiekaną pietruszką. Faszerowaną paprykę zajadamy na ciepło z grzanką czosnkową. PS. Paprykę możesz podać z sosem - Połowę bulionu z naczynia przelej do garnuszka, dodaj łyżkę koncentratu pomidorowego, łyżkę śmietanki 18%, 2 łyżki startego parmezanu i dopraw pieprzem - zagotuj i sosem polej papryki
Alutka-GotujeGulasz wieprzowy Składniki: na 6 porcji 600 g wieprzowej łopatki bez kości 1 łyżka kurkumy 2 łyżki olej 1 cebula 1 czosnek solo 3 suszone limonki 1 czubata łyżka pomidorowego przecieru 100 g żółtej soczewicy 1 łyżeczka czarnego pieprzu, grubo mielonego 1 łyżeczka garam masala ¼ łyżeczki sól do smaku 4 ziemniaki olej do smażenia 1 l bulionu z kurczaka Pozbaw
codojedzeniamakaronu (u nas fusilli) 6 cienkich pętek białej kiełbasy 3 liście laurowe 2 szalotki 2 łyżki oleju 100 g fasoli mamuciej 600 ml bulionu warzywnego 1 łyżka koncentratu pomidorowego 1 łyżka majeranku cukier sól czosnkowa sól, pieprz Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Makaron gotujemy al dente, odcedzamy. Kiełbaski gotujemy przez 10 min w wodzie
R'n'G Kitchenwołowego 2 łyżki masła klarowanego 2 ząbki czosnku 1 cebula 3-4 ogórki konserwowe 250 g pieczarek 0,5 papryki czerwonej 1 łyżka suszonych pomidorów 1 łyżka koncentratu pomidorowego 1 łyżka ketchupu 2 listki laurowe 5 kulek ziela angielskiego 1 łyżeczka papryki słodkiej 0,5 łyżeczki pieprzu ziołowego szczypta papryki ostrej sól pieprz kolorowy 1 mała marchewka kawałek
Ala piecze i gotujewięcej wody, gdyby za rzadki dodajemy ok. łyżeczkę mąki pszennej wymieszanej z niewielka ilością zimnej wody i gotujemy do zgęstnienia. Do gulaszu możemy również dodać ok. łyżkę koncentratu pomidorowego dla podkreślenia barwy, ale nie jest to koniecznie. Placki Ziemniaczane: Ziemniaki i cebulę obieramy, a następnie ścieramy na tarce o małych oczkach. Następnie dodajemy jajko, mąkę pszenną, ziemniaczaną
Słodka Stronaokoło 4 porcje) łyżka oliwy ok 500-600 g. mielonej wołowiny 1 duża cebula 2-3 ząbki czosnku 2 duże pomidory lub puszka pomidorów lima 1 łyżka koncentratu pomidorowego (opcjonalnie) 1 puszka czerwonej fasoli 1 puszka kukurydzy (opcjonalnie) papryczki chili-według uznania (ja daję 2-3 ale można dać więcej) 1 czerwona papryka 1 łyżeczka kuminu (kmin rzymski
Kopystką po garachZamknij oczy i pomyśl o beztroskim dzieciństwie, domu, najlepszym obiedzie u mamy....o czym pomyśleliście? Ja,o zupie pomidorowej. Uwielbiałam ją, gdy byłam dzieckiem, uwielbiam ją i dziś. Jest to oryginalny przepis mojej mamy. Dziś, i ja. jestem mamą...a smak pomidorówki jest taki sam. PRODUKTY: kawałek żeberek do nagotowania(opcjonalnie) ! średnia marchew ! mały korzeń pietruszki kawałek pora
Kopystką po garachjest to,żeby najpierw dobrze ją utwardzić (czyli bez problemu kroić nożem)a następnie zmiękczyć. Polentę można podawać, jako zamiennik ziemniaków,ryżu, makaronu lub samodzielne danie. Całości dokona sos pomidorowy, lub, jak u mnie, sos boloński. Tradycyjny przepis składa się z mąki/kaszki kukurydzianej, wody, soli. Obecnie wzbogacana o masło, ser, zioła. Idealną cechą polenty jest to ,że można podawać
Kopystką po garach