zupa pomidorowa - 17836 przepisów (strona:608/1190)

Papryka z piekarnika, faszerowana kaszą i mięsem. 192

zalewamy wrzątkiem, żeby zmiękła,  potem odsączamy wyparzoną paprykę, wkładamy do naczynia i napełniamy farszem :) Gdy papryka się wyparza robimy sos tj. na 1 litr bulionu warzywnego dodajemy koncentrat pomidorowy,  ... przyprawiamy, doprowadzamy do wrzenia i odstawiamy. Jak papryki mamy w naczyniu dodajemy sos i wstawiamy na 220st.C / 30min. do piekarnika. Potem serwujemy na gorąco :) Smacznego

chleba naszego
Gulasz z dzika / Wild boar stew 284

ćwiartki 50 g suszonych grzybów 1 czerwona papryka, pokrojona w grubą kostkę 50 g suszonych śliwek, posiekanych 3 łyżki płynnego miodu 1 łyżka musztardy dijon 2 łyżki przecieru pomidorowego pęczek świeżej pietruszki, posiekany 4 liście laurowe 4 suszone owoce jałowca 3 ziela angielskie 1 łyżka suszonego tymianku 0,7 l czerwonego półsłodkiego wina sól, pieprz, papryka słodka, papryka ostra

karmelowy
Mięsko w pysznym sosie słodko-kwaśnym 204

jajka przyprawa do gyrosa Galeo około 6 łyżek mąki kukurydzianej 1 cebula 2-3 łyżki suszu warzywnego 1 szkl.octu białego winnego  około 20 dkg cukru 3 łyżki koncentratu pomidorowego około 1 -1,5 szkl.wody sól, pieprz listek laurowy, pieprz naturalny Mięsko pokroić w niedużą kostkę,Jajka wymieszać z przyprawą do gyrosą i 4 łyżkami mąki kukurydzianej.Odstawić, aby mięsko

Moje domowe kucharzenie
Kolorowa tarta 187

mielonego mięsa indyczego przyprawionego chilli, solą i pieprzem 1/2 puszki czerwonej fasoli 1/2 puszki kukurydzy 1 średnia cebula 1 średnia ostra papryczka ser żółty (u nas czerwony - pomidorowy i zielony - bazyliowy, ale może być też zwykły) CIASTO:  Na stolnicę lub blat przesiewamy mąkę i formujemy kopczyk. Masło kroimy na mniejsze kosteczki i wrzucamy wraz z resztą składników (bez wody

Kuchnia od dwojga
Pulpety drobiowe z kaszą jaglaną i sosem pomidorowym 156

Dłonie zwilżyć wodą i formować średniej wielkości pulpety. W garnku zagotować osoloną wodę i do wrzącej wrzucać partiami pulpety. Gotować 3-4 minuty aż pulpety wypłyną na powierzchnię. sos pomidorowy:  1 puszka pomidorów w kawałkach 1 cebula 1 marchew 1 pietruszka  kawałek selera sól świeżo mielony piep rz 2 łyżki śmietan y 18% 1 łyżka oleju Cebulę drobn

Kolorowa kuchnia Elki
Pałki z kurczaka z serkiem Apetina 175

minuty. Gdy cebula lekko się zeszkli dokładamy pokrojone papryki. Smażymy razem jeszcze kilka minut. Następnie dokładamy pomidory z puszki wraz z zalewą. Gotujemy na średnim ogniu, aż sos pomidorowy nieco się zredukuje. Na koniec dodajemy 1 łyżkę serka Apetina, mieszamy. Doprawiamy całość solą, pieprzem i dodajemy drobno posiekane liście bazylii. Podgrzewamy jeszcze około 2-3 minuty, po czym zdejmujemy

Smaki Na Talerzu
Gulasz w indyjskim stylu 177

Do trochę innego smaku chciałabym Was przekonać. Ja osobiście bardzo lubię indyjską kuchnię. Mięso wołowe pociąć na cienkie paski, odciąć wszystkie włókna. Imbir i ząbki czosnku

Kuchnia Pokoleń
Spaghetti w pomidorach z cukinią 209

będzie półtwarda dodajemy krojone pomidor. Dusimy na małym ogniu. Na koniec dodajemy suszone oregano i doprawiamy do smaku. Makaron gotujemy zgodnie z opisem na opakowaniu. Ugotowany przekładamy do sosu pomidorowego z cukinią. Starannie mieszamy. Podajemy zaraz po przygotowaniu. Posypujemy każdą porcję posiekaną natką z pietruszki

Moja smaczna kuchnia
Karkówka pieczona w keczupie z cebulą 2372

się praktycznie sama, bo wystarczy przygotować ją wcześniej i umieścić w piekarniku na 1,5h.  1 kg karkówki 3-4 cebule 1/2 szklanki keczupu  3 łyżeczki koncentratu pomidorowego 4 łyżeczki musztardy 2 łyżeczki papryki słodkiej 1/4 szklanka wody 1 łyżeczka czosnku granulowanego 2 łyżeczki majeranku 1 łyżeczka soli szczypta pieprzu  1. Karkówkę kroimy w grube plastry. Każdy

Szefowa kuchni
BIGOS JARSKI 173

większą ilość,wkładam do słoików i jedzonko gotowe. Składniki:   ok 1 kg kiszonej kapusty 1 cebula 1 pietruszka kawałek selera 2 marchewki 10-12 sztuk suszonych śliwek przecier pomidorowy ok 2 łyżki  pieprz ziołowy,majeranek,czosnek,kminek,chili bądź ostra papryka liść laurowy,ziele angielskie Kiszoną kapustę włożyć do większego garnka,podlać niewielką ilością wody i dusić

Niespełnione zdolności kulinarne
Polędwiczka w sosie Napoletana 175

określić dany produkt mianem BIO – powinien zawierać co najmniej 95 proc. składników ekologicznych" - czytamy w komunikacie Lidla. Sos Combino Bio Organic Napoletana niesamowicie pyszny, lekko słodki, gęsty i prawdziwie pomidorowy. po prostu WOW. Składniki: 350 g Bio Organic Pasta Sauce Napoletana 200 g  Bio Organic ryż brązowy 1 polędwiczka wieprzowa moja ważyła ok 500 g świeża bazylia sól, pieprz

Życie zaczyna się w kuchni
Pulpeciki z indyka z kaszą jaglaną i czarnuszką w sosie pomidorowym 232

Life , czarnuszkę i troszkę chrzanu z żurawiną. Wyszły bardzo smaczne, myślałam, że będę miała obiad na dwa dni, ale niestety - zostało 5 sztuk. Widocznie smakowały. Do tego sos pomidorowy. Miłego dzionka :-) Składniki: 500 g mięsa mielonego z indyka 1/2 szklanka kaszy jaglanej ugotowanej w 1 szklance wody 2 łyżeczki czarnuszki 2 kopiate łyżeczki chrzanu z żurawiną 2 łyżki ketchupu sól

kruche babeczki
Gulasz z dzika / Wild boar stew 237

ćwiartki 50 g suszonych grzybów 1 czerwona papryka, pokrojona w grubą kostkę 50 g suszonych śliwek, posiekanych 3 łyżki płynnego miodu 1 łyżka musztardy dijon 2 łyżki przecieru pomidorowego pęczek świeżej pietruszki, posiekany 4 liście laurowe 4 suszone owoce jałowca 3 ziela angielskie 1 łyżka suszonego tymianku 0,7 l czerwonego półsłodkiego wina sól, pieprz, papryka słodka, papryka ostra

karmelowy
Rybna zapiekanka (fit). Dorsz pieczony z ryżem, pod pomidorową kołderką. 208

zdrowa, wręcz dietetyczna, bo nie użyłam ani tłuszczu, ani innych tuczących składników, a okazała się naprawdę obłędna w smaku. Kluczem do sukcesu w tym przepisie jest odpowiednio doprawiony sos pomidorowy. Musi być słodkawy ale i pikantny - mocno wyrazisty. Ryż najlepiej ugotować na rosole, a już z pewnością musi być ugotowany w słonej wodzie, by nie był mdły. No i ryba

Poezja Smaków - blog kulinarny
Gulasz z łopatki z marchewką i papryką 262

TUTAJ . Gulasz z łopatki z marchewką i papryką – składniki 1 kg łopatki wieprzowej 3 marchewki 1 czerwona papryka 2 liście laurowe 5-7 ziarenek ziela angielskiego łyżeczka przecieru pomidorowego sól pieprz olej do smażenia cebula łyżka mąki Gulasz z łopatki z marchewką i papryką – przepis Łopatkę kroimy w większą kostkę. Przyprawiamy solą, pieprzem, a następnie podsmażamy na rozgrzanym

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!