Kolorowa tarta

Kolorowa tarta

Kolorowa tarta

Ostatnio w naszym domu z powodu braku czasu goszczą obiady pieczone w piekarniku. Coś co można przygotować na dwa dni, odgrzać lub zjeść na zimno. Tak właśnie powstała pyszna lekko pikantna tarta z dodatkiem mielonego indyczego mięsa i kolorowych serów. Tarta jest niezwykle efektowna w wyglądzie i równie zaskakująca w smaku, Spód zapiekanki to nic innego, jak klasyczne kruche ciasto, które bez problemu można wykorzystać również do pieczenia słodkich tart (przykład tutaj: zakochana tarta (klik) . Wystarczy po prostu ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia od dwojga

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Sałatka z kurczakiem - 15 najlepszych przepisów

Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.

Czytaj dalej...

Autor

kuchniaoddwojgakuchniaoddwojga

Przepisy krok po kroku, porady i wskazówki dotyczące produktów i ich wyboru. Ciekawe pomysły na szybki obiad. Dania z różnych zakątków świata.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

tarta, mielone, ciasto, sosy, fasola, mięso, mięso mielone, ryż, czerwona fasola, fasola czerwona, tarta na słodko, kruche ciasta, ciasto kruche, przepisy na kruche ciasto, zapiekanka, obiad, zapiekanki, kruche ciasto, zupa pomidorowa, szybkie ciasto, przekąski, kurczak, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, bez pieczenia, pieczeń z mięsa mielonego, ciasta z masa, mięsa pieczone, zapiekanka z serem, zapiekanka z mięsem

Inne przepisy z Kuchnia od dwojga

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.