Święta. 400 g mrożonego filetu z mintaja 1 papryka 1 cebula 200 g pieczarek 50 g rodzynek 1 mała puszka kukurydzy 3 łyżki pikantnego ketchupu 2 łyżki koncentratu pomidorowego sól świeżo mielony pieprz 1/4 łyżeczki ostrej mielonej papryki olej do smażenia panierka: 150 g mąki pszennej 150 g bułki tartej 2 jajka Filet rozmrozić,pokroić
Kolorowa kuchnia Elkimakaronu spaghetti 2 puszki krojonych pomidorów bez skórki 2 średnie pomidory 1 duża cebula 6 pieczarek 1/3 z dużego pora łyżka serka śmietankowego - użyłam puszystego serka Turek łyżka koncentratu pomidorowego przyprawy wedle uznania do smaku: sól, świeżo zmielony pieprz, lubczyk, majeranek, papryka słodka i ostra, przyprawa gyros kilka łyżek oliwy z oliwek natka pietruszki / rukola / bazylia do posypania
Zasmakuj Kuchnipolędwiczkę wieprzową (możecie oczywiście zastąpić kurczakiem czy np ulubioną kiełbaską) – 1 cebula – 1 słoik groszku – 1 słoik czerwonej fasoli – 1 słoik kukurydzy – koncentrat pomidorowy – przyprawy: sól, pieprz, tymianek, cząber, ostra papryka opcjonalnie: ser do zapieczenia (na wierzch) Ziemniaki obieramy, kroimy w cienkie plastry, myjemy i odsączamy z wody (możemy też osuszyć za pomocą papierowego
Szybko Tanio Smacznieosób, które nie spożywają mięsa. Do przygotowania 1 porcji potrzebujemy: – kaszę jaglaną (korzystałam z kaszy w woreczkach, wykorzystałam 1/3) – kilka pieczarek – świeże zioła – koncentrat pomidorowy – 1 czerwoną paprykę – opcjonalnie ser do posypania Przekrójcie paprykę na dwie połówki, oczyśćcie, opłuczcie, a następnie osuszcie. Z kolei kaszę jaglaną ugotujcie na sypko. W międzyczasie porządnie opłuczcie
Szybko Tanio Smaczniefilet z kurczaka 1 cebula 2 ząbki czosnku 3 plasterki szynki prosciutto (można zastąpić boczkiem) 2 gałązki rozmarynu kilka gałązek tymianku 1 puszka pomidorów bez skórki 1 łyżka koncentratu pomidorowego 5-6 pieczarek garść oliwek oliwa do smażenia Przygotowanie: Na oliwie podsmażamy prosciutto,aż będzie chrupiące. Szynkę zdejmujemy z patelni,odkładamy na ręcznik papierowy. Na patelnię wrzucamy posiekaną cebulę
Bon appetit mon amieodwiedzają nas goście. 1/2KG.MIELONEGO 1KG.KAPUSTY BIAŁEJ 2CEBULE 1SZKL.KASZY MANNY 3SUROWE JAJKA 5-6PIECZAREK-KOSTKA SÓL,PIEPRZ,VEGETA SOS: ~~~~~~~~~~~~ 2 i1/2SZKL.WODY 2KOSTKI ROSOŁOWE 1/2ŚMIETANY KWAŚNEJ 1 PRZECIER POMIDOROWY SÓL,PIEPRZ. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Kapustę drobno poszatkowač,pieczarki pokroić w kostkę,cebulę drobno posiekač.Do kapusty dodać pieczarki, mięso mielone,cebulę ,jajka,sól,pieprz,kaszę mannę,dobrze wymieszać.Formować kotlety
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkizasadzie od tego się zaczyna. Składniki 200 g fasolki szparagowej 2 łyżki oleju 50 g ryżu arborio 200 ml bulionu warzywnego 200 g mrożonej mieszanki chińskiej 1 łyżka koncentratu pomidorowego 2 g prażonych alg nori sól, pieprz Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Fasolkę czyścimy, kroimy na mniejsze kawałki. Lekko podsmażamy na rozgrzanym tłuszczu, dodajemy
R'n'G KitchenPodaję je często z rybą lub z mięsem oraz surówką, ale smakują też wybornie jako samodzielne, szybkie danie wegetariańskie. Do kotletów można podać również inne sosy, np. pieczarkowy, bądź pomidorowy wg swoich upodobań ;) Smacznego
Calzonella.comłyżeczka majeranku 1 płaska łyżeczka pieprzu 1 łyżka cukru 2 łyżeczki vegety ½ łyżeczki soli 6 ziarenek ziela angielskiego 4 liście laurowe Mały słoiczek ketchupu pikantnego lub 4 łyżki koncentratu pomidorowego Wykonanie: Śledzie kroimy w dzwonka i lekko solimy. Z wszystkich podanych składników gotujemy zalewę, łącznie z pokrojoną cebulą. Całość gotujemy przez 2 minuty. Po tym czasie dodajemy śledzie. Układamy
Smaki Ewypapryką 100 ml ugotowanego ryży brązowego 100 ml kukurydzy konserwowej pól czerwonej papryki pół malutkiej, białej cebulki puszka grillowanej makreli Rio Mare sól, pieprz sos: 2-3 łyżki przecieru pomidorowego lub ketchupu sok z połowy mandarynki łyżka lub dwie łyżki oliwy EV Do dużej miski wkładamy ryż, pokrojona w kosteczką paprykę, odcedzona kukurydzę, posiekaną cebulę oraz odsączona i rozdrobniona makrelę
Dzieje kuchennej WiewióryMoja ulubiona wersja śledzi. Nauczyła mnie je robić Mama. Składniki: 3 cebule 30 dkg filetów śledziowych a’la matias 3 łyżki przecieru pomidorowego 3 łyżki ketchupu sól, pieprz ziele angielskie, liść … Czytaj dalej Czerwone śledzie
czarrna od kuchniwbijamy jajka i dodajemy pomidory. Wyrabiamy ciasto, aż będzie elastyczne i jednolite. Czerwony makaron - możemy przygotować dodając do niego koncentratu pomidorowego. Ż ó ł ty makaron - możemy przygotować dodając do niego odrobinę szafranu. Br ą zowy makaron - możemy przygotować dodając
La grande e la piccola cuocapodwajając porcje składników!. 0.5 szkl.ugotowanego makaronu (65 g.) 1 łyżeczka oliwy z oliwek ( 5 g.) kilkanaście małych pieczarek ( 120g.) 2 dymki (40g) 0.5 szkl.wywaru warzywnego (100ml.) 1 łyżka koncentratu pomidorowego ( 20g). sól,pieprz, 1 plasterek szynki wieprzowej ( 50 g.) 1 łyżka startego sera żółtego light(30g) Szczypta oregano ************************************************* Pieczarki płuczemy,obieramy,kroimy lub ścieramy na tarce,smażymy na oliwie
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkilokalnej tradycji . Gnocchi występują zwykle jako okrągłe kluseczki, które są gotowane w wodzie lub bulionie, a następnie podawane z różnymi sosami. Ja gnocchi najczęściej robię z dodatkiem sosu pomidorowego i mozzarelli, ale genialnie smakują także z pesto lub jako dodatek do dań mięsnych… Gorąco polecam SKŁADNIKI: 1 kg mięsistych ziemniaków 1 duże jajko 250 g mąki ryżowej
Kuchnia bezglutenowaodstawiamy na ok. 60 min. do wyrośnięcia. Po tym czasie ciasto jeszcze raz zagniatamy, dzielimy na dwie części i rozciągamy równomiernie na natłuszczonych foremkach. składniki na wierzch: sos pomidorowy 2 garście świeżych liści szpinaku ok. 70 g sera feta ok. 70 g sera mozzarella 5 szt. czarnych oliwek suszone oregano oliwa z oliwek do podania wykonanie: Szpinak blanszujemy i dokładnie
Domowy Smak Jedzenia