zupa pomidorowa - 17938 przepisów (strona:640/1196)

Kofta indyjska 193

bułka tarta sól, pieprz, olej Wszystkie składniki wymieszać, ugnieść, uformować kuleczki. Kuleczki obtoczyć w jajku, mące i bułce tartej. Smażyć na głębokim oleju. Sos do kofty: 2 łyżki przecieru pomidorowego + 2 łyżki jogurtu - wymieszać. Podgrzać w garnuszku. Smacznego! Przepis, zdjęcia, wykonanie

Kuchnia smaków
Zawijańce z cukinią 230

cieniutkie paski. Uwaga! Paski muszą być w miarę cienkie, aby łatwiej się je zwijało. 500 gram mięsa mielonego 2 cebule 3 ząbki czosnku 1 pomidor 1 mały słoiczek koncentratu pomidorowego pieprz, pieprz ziołowy, sól, ziarenko smaku,  kolendra, majeranek Czosnek obieramy, kroimy w kosteczkę. Cebule obieramy, kroimy w kosteczkę, Pomidor obieramy, kroimy w kostkę. Na dno patelni wrzucamy ciut masła

Kuchnia smaków
Meksykańska tortilla czyli wege burrito 404

średni pomidor 1 mała cukinia 1 puszka czerwonej fasoli 1 puszka kukurydzy 1 łyżka papryki słodkiej ⅓ łyżeczki papryki ostrej 1 łyżeczka kurkumy szczypta kardamonu (opcjonalnie) 4 łyżeczki koncentratu pomidorowego ⅓ szklanki wody sól, pieprz do smaku pieprz cayenne (jak ktoś lubi ostro) 4 tortille ( najlepiej pełnoziarniste) Wykonanie ----- Farsz: Przygotowujemy warzywa - czosnek, cebulę, paprykę, pomidory i cukinię kroimy w kostkę

Apetyt na Zielone
Dorada pieczona w papilotach 266

zależności od tego ile mamy ryb) duże kawałki folii aluminiowej. Rozsmarowujemy na każdym kawałku łyżeczkę oliwy z oliwek i układamy jedną rybę. Na wierzch każdej ryby wykładamy farsz pomidorowy z patelni. Łączymy brzegi folii tworząc szczelną paczuszkę tzw. papilotkę. Przekładamy papilotki na blachę do pieczenia. Pieczemy 20-25 minut w 190°C (180°C z termoobiegiem). Ryby podajemy zapakowane

Poezja smaku
Cukinia faszerowana jarmużem i kaszą kuskus 156

drugą dłoń widelec i do roboty :)       Potrzebujemy: 4 cukinie okrągłe 3 liście jarmużu 1 szklanka kuskusu 5 łyżek oleju 300 g oczyszczonych pieczarek 5 łyżek przecieru pomidorowego (np. z TEGO przepisu) 2 łyżki posiekanego koperku 1 wyciśnięty ząbek czosnku 4 łyżki sera neufchatel (z TEGO przepisu)   lub miękkiego sera koziego sól, pieprz do smaku Wykonanie: Jarmuż

Marder&Marder Manufacture
Młoda kapusta duszona z soczewicą 310

Składniki: 1 główka młodej kapusty ok. 1/2 kg drobnych młodych ziemniaków 2 młode marchewki 1 pęczek kopru 3/4 szkl zielonej soczewicy 1 mały koncentrat pomidorowy sól, pieprz Przygotowanie: Kapustę poszatkować, … Czytaj dalej Młoda kapusta duszona z soczewicą

czarrna od kuchni
Gulasz cukiniowo-pomidorowy 311

mięsa gulaszowego 1/2 cukinii 5 dojrzałych pomidorów 1 cebula sól, pieprz słodka i ostra papryka zioła prowansalskie listek laurowy 2-3 ziela angielskie   … Czytaj dalej Gulasz cukiniowo-pomidorowy

czarrna od kuchni
Czerwcowy zestaw, czyli najprostszy obiad świata 183

pomidorach to chyba mogę pomarzyć ;) Nie wiem co to warzywo ma w sobie, ale ani jedno ani drugie nie tknie go nawet widelcem na wysięgniku. Za to zupę pomidorową wciągają, aż im się uszy trzęsą. Ale wracając do sałaty. Ten przepis to trochę jak podawanie proporcji na zrobienie herbaty z sokiem malinowym ;) Ale może komuś się przyda.... jak mnie

bistro mama
Gulasz cukiniowy 256

Sycący i wydajny pomysł na obiad Składniki: 0,5 kg szynki wieprzowej 2 cebule 1/2 dużej cukinii 1 czerwona papryka 2 łyżki koncentratu pomidorowego przyprawa do gulaszu sól, pieprz słodka papryka … Czytaj dalej Gulasz cukiniowy

czarrna od kuchni
Pizza ze szparagami na puszystym cieście 177

drożdży instant łyżeczka soli łyżeczka cukru jajko 1 szkl ciepłego mleka łyżka oliwy Dodatki: pęczek szparagów kulka mozzarelli 15 dag startego sera żółtego kilka pomidorków koktajlowych łyżka koncentratu pomidorowego oregano Ciasto: do miski przesiać mąkę, dodać pozostałe suche składniki i wymieszać. Wlać ciepłe mleko, oliwę i wbić jajko. Zagnieść gładkie i elastyczne ciasto. Ciasto przykryć ściereczką i odstawić

Smakołyki Asi
Musaka 172

mięsem wołowo-wieprzowym.  Składniki 1,5 kg niedużych bakłażanów 600 g mielonego mięsa wieprzowo-wołowego 2 duże cebule 2 ząbki czosnku 6 dużych dojrzałych pomidorów 2 łyżki koncentratu pomidorowego 1 łyżeczka oregano 1 łyżeczka bazylii pół szklanki oliwy sól pieprz Sos beszamelowy : 4 łyżki masła 4 łyżki mąki 3 szklanki mleka 3 żółtka 3 łyżki startego twardego sera

R'n'G Kitchen
Pizza hawajska 244

oleju 250 ml ciepłej wody Dodatki: 15 dag sera żółtego 3 -4 łyżki kukurydzy konserwowej 4 plastry ananasa z puszki 15 dag szynki, u mnie bracka 2 łyżki koncentratu pomidorowego oregano Ciasto: do większej miski przesiać mąkę, dodać sól, cukier i drożdże, wymieszać. Wlać olej i ciepłą wodę, wyrobić gładkie i elastyczne ciasto. Odstawić w ciepłe miejsce

Smakołyki Asi
Gofry pizzowe 179

jajka 2 łyżeczki koncentratu 250 ml mleka 10 dag polędwicy lub szynki 10 dag sera żółtego 1 pieczarka sól pieprz przyprawa do pizzy Mąkę, roztopioną margarynę, żółtka, koncentrat pomidorowy i mleko zmiksować. Odstawić na 15 minut. W tym samym czasie wędlinę drobno pokroić w kostkę. Ser żółty i pieczarkę zetrzeć na tarce o małych oczkach. Do ciasta dodać wędlinę

Ewusiowe Smaki
Tarta szpinakowo-serowa 203

wierzchu ułożyć ratkę z ciasta, między kratkę położyć pokrojone w plastry pomidory. Wstawić do piekarnika na 30-45 min. Podawać na gorąco lub na zimno Ps. Polecamy dip czosnkowo-pomidorowy, wtedy do szpinaku nie dodawać czosnku. Wówcza s kto lubi, polewa sobie dipem swój kawałek tarty, świetnie razem smakuje, zapewniamy! Smacznego

kgwjanczewo

Proponowane wyszukiwania