zupa pomidorowa - 17836 przepisów (strona:646/1190)

Zapiekanka z ziemniaków, mięsa i warzyw 130

polędwiczkę wieprzową (możecie oczywiście zastąpić kurczakiem czy np ulubioną kiełbaską) – 1 cebula – 1 słoik groszku – 1 słoik czerwonej fasoli – 1 słoik kukurydzy – koncentrat pomidorowy – przyprawy: sól, pieprz, tymianek, cząber, ostra papryka opcjonalnie: ser do zapieczenia (na wierzch) Ziemniaki obieramy, kroimy w cienkie plastry, myjemy i odsączamy z wody (możemy też osuszyć za pomocą papierowego

Szybko Tanio Smacznie
Papryka faszerowana kaszą jaglaną i pieczarkami 171

osób, które nie spożywają mięsa.   Do przygotowania 1 porcji potrzebujemy: – kaszę jaglaną (korzystałam z kaszy w woreczkach, wykorzystałam 1/3) – kilka pieczarek – świeże zioła – koncentrat pomidorowy – 1 czerwoną paprykę – opcjonalnie ser do posypania Przekrójcie paprykę na dwie połówki, oczyśćcie, opłuczcie, a następnie osuszcie. Z kolei kaszę jaglaną ugotujcie na sypko. W międzyczasie porządnie opłuczcie

Szybko Tanio Smacznie
Kurczak a'la cacciatore 164

filet z kurczaka 1 cebula 2 ząbki czosnku 3 plasterki szynki prosciutto (można zastąpić boczkiem) 2 gałązki rozmarynu kilka gałązek tymianku 1 puszka pomidorów bez skórki 1 łyżka koncentratu pomidorowego 5-6 pieczarek garść oliwek oliwa do smażenia Przygotowanie: Na oliwie podsmażamy prosciutto,aż będzie chrupiące. Szynkę zdejmujemy z patelni,odkładamy na ręcznik papierowy.  Na patelnię wrzucamy posiekaną cebulę

Bon appetit mon amie
LENIWE GOŁĄBKI-JAK JE ZROBIĆ 149

odwiedzają nas goście.   1/2KG.MIELONEGO 1KG.KAPUSTY BIAŁEJ 2CEBULE 1SZKL.KASZY MANNY 3SUROWE JAJKA 5-6PIECZAREK-KOSTKA SÓL,PIEPRZ,VEGETA SOS: ~~~~~~~~~~~~ 2 i1/2SZKL.WODY 2KOSTKI ROSOŁOWE 1/2ŚMIETANY KWAŚNEJ 1 PRZECIER POMIDOROWY SÓL,PIEPRZ. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Kapustę drobno poszatkowač,pieczarki pokroić w kostkę,cebulę drobno posiekač.Do kapusty dodać pieczarki, mięso mielone,cebulę ,jajka,sól,pieprz,kaszę mannę,dobrze wymieszać.Formować kotlety

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Fasolka szparagowa z mieszanką chińską 94

zasadzie od tego się zaczyna. Składniki 200 g fasolki szparagowej 2 łyżki oleju 50 g ryżu arborio 200 ml bulionu warzywnego 200 g mrożonej mieszanki chińskiej 1 łyżka koncentratu pomidorowego 2 g prażonych alg nori sól, pieprz     Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Fasolkę czyścimy, kroimy na mniejsze kawałki. Lekko podsmażamy na rozgrzanym tłuszczu, dodajemy

R'n'G Kitchen
KOTLECIKI ZIEMNIACZANE 357

Podaję je często z rybą lub z mięsem oraz surówką, ale smakują też wybornie jako samodzielne, szybkie danie wegetariańskie. Do kotletów można podać również inne sosy, np. pieczarkowy, bądź pomidorowy wg swoich upodobań ;)  Smacznego

Calzonella.com
Śledzie gotowane w pomidorowym sosie 194

łyżeczka majeranku 1 płaska łyżeczka pieprzu 1 łyżka cukru 2 łyżeczki vegety ½ łyżeczki soli 6 ziarenek ziela angielskiego 4 liście laurowe Mały słoiczek ketchupu pikantnego lub 4 łyżki koncentratu pomidorowego Wykonanie: Śledzie kroimy w dzwonka i lekko solimy. Z wszystkich podanych składników gotujemy zalewę, łącznie z pokrojoną cebulą. Całość gotujemy przez 2 minuty. Po tym czasie dodajemy śledzie. Układamy

Smaki Ewy
Sałatka ryżowa z grillowaną makrelą Rio Mare, mandarynką i papryką czyli Rybne propozycje dla zapracowanych 205

papryką 100 ml ugotowanego ryży brązowego 100 ml kukurydzy konserwowej pól czerwonej papryki pół malutkiej, białej cebulki puszka grillowanej makreli Rio Mare sól, pieprz sos: 2-3 łyżki przecieru pomidorowego lub ketchupu sok z połowy mandarynki łyżka lub dwie łyżki oliwy EV Do dużej miski wkładamy ryż, pokrojona w kosteczką paprykę, odcedzona kukurydzę, posiekaną cebulę oraz odsączona i rozdrobniona makrelę

Dzieje kuchennej Wiewióry
Czerwone śledzie 168

Moja ulubiona wersja śledzi. Nauczyła mnie je robić Mama. Składniki: 3 cebule 30 dkg filetów śledziowych a’la matias 3 łyżki przecieru pomidorowego 3 łyżki ketchupu sól, pieprz ziele angielskie, liść … Czytaj dalej Czerwone śledzie

czarrna od kuchni
Domowy makaron jak u włoskiej mammy 197

wbijamy jajka i dodajemy pomidory. Wyrabiamy ciasto, aż będzie elastyczne i jednolite.  Czerwony makaron  -  możemy przygotować dodając do niego koncentratu pomidorowego. Ż ó ł ty makaron  - możemy przygotować dodając do niego odrobinę szafranu.   Br ą zowy makaron  - możemy przygotować dodając

La grande e la piccola cuoca
MAKARON Z SZYNKĄ I PIECZARKAMI NA GORĄCO 211

podwajając porcje składników!. 0.5 szkl.ugotowanego makaronu (65 g.) 1 łyżeczka oliwy z oliwek ( 5 g.) kilkanaście małych pieczarek ( 120g.) 2 dymki (40g) 0.5 szkl.wywaru warzywnego (100ml.) 1 łyżka koncentratu pomidorowego ( 20g). sól,pieprz, 1 plasterek szynki wieprzowej ( 50 g.) 1 łyżka startego sera żółtego light(30g) Szczypta oregano  ************************************************* Pieczarki płuczemy,obieramy,kroimy lub ścieramy na tarce,smażymy na oliwie

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Bezglutenowe kluseczki gnocchi - przepis podstawowy 200

lokalnej tradycji . Gnocchi występują zwykle jako okrągłe kluseczki, które są gotowane w wodzie lub bulionie, a następnie podawane z różnymi sosami. Ja gnocchi najczęściej robię z dodatkiem sosu pomidorowego i mozzarelli, ale genialnie smakują także z pesto lub jako dodatek do dań mięsnych… Gorąco polecam   SKŁADNIKI: 1 kg mięsistych ziemniaków 1 duże jajko 250 g mąki ryżowej

Kuchnia bezglutenowa
domowa pizza ze szpinakiem i fetą 163

odstawiamy na ok. 60 min. do wyrośnięcia. Po tym czasie ciasto jeszcze raz zagniatamy, dzielimy na dwie części i rozciągamy równomiernie na natłuszczonych foremkach. składniki na wierzch: sos pomidorowy 2 garście świeżych liści szpinaku ok. 70 g sera feta ok. 70 g sera mozzarella 5 szt. czarnych oliwek suszone oregano oliwa z oliwek do podania wykonanie: Szpinak blanszujemy i dokładnie

Domowy Smak Jedzenia
Śledzie po kaszubsku z rodzynkami i żurawiną 108

szklanka wody 5 ziarenek pieprzu 5 ziarenek ziela angielskiego 1 łyżeczka gorczycy 1 liść laurowy 2 łyżki cukru kilka rodzynek i żurawiny Sos: 4 cebule 4 łyżeczki przecieru pomidorowego 1 łyżka cukru 4-6 łyżek oleju  1 garść żurawiny 1 garść rodzynek 3/4 szklanki wody sól, pieprz do smaku Dodatkowo: olej do smażenia Składniki na zalewę zagotować. Śledzie (wymoczone

Di gotuje
Grzyby jak ryby 103

jajka sól, pieprz bułka tarta olej do smażenia zalewa: 4 szklanki wody 4-5 łyżek cukru 0,5 szkl. keczupu pikantnego 0,5 szkl. octu 2-3 łyżki koncentratu pomidorowego 1 łyżeczka soli kilka ziaren pieprzu kilka ziaren ziela angielskiego 2-3 listki laurowe Wykonanie Z pieczarek odciąć ogonki, nie odrywać . Jajka roztrzepać z przyprawami. Cebulę pokroić w plasterki. Kapelusze

W garach u Gosi

Proponowane wyszukiwania