pierwszy raz w życiu zjadł kalafior i to ze smakiem. Hurrra. Składniki: 1 większy kalafior 1 jajko szczypta oregano, ziół prowansalskich, papryki słodkiej, sól, pieprz, curry 3 łyżeczki koncentratu pomidorowego 10 dag startego żółtego sera np. mozzarelli kilka plasterków szynki 10 dag papryki konserwowej 10 oliwek pomidor mała puszka kukurydzy Wykonanie: 1.Kalafior kroimy (bez twardych części) i rozdrabniamy w blenderze
Mama z miastapapryka pokrojona w kostkę 2 ogórki kiszone (tak głosi oryginalny przepis ale ja następnym razem nie dodam bo już z wina i pomidorów jest odpowiedni smak) 3 łyżki koncentratu pomidorowego 3 łyżki keczupu ostrego sól, pieprz Wykonanie: Mięso z jelenia zalewamy winem i wstawiamy na noc do lodówki (ja dałam na balkon ze względu na zapach). Następnego dnia odsączmy
Mama z miastatego pajda świeżego chleba z masełkiem i śniadanie jak marzenie 😋😋😋😋😋😋😋. Składniki: papryka cebula ząbek czosnku łyżka oliwy pół łyżeczki cukru 2 łyżki koncentratu pomidorowego 1/3 pętka dobrej jakości kiełbasy pieprz, sól jajka (zależy od liczby osób) Cebulę kroimy w piórka, na patelnię wlewamy łyżkę oliwy i smażymy cebulę wraz z pokrojonym czosnkiem. Kiedy cebula zmięknie
Gotuj z Agnescebule 1 duża marchewka sól, pieprz 3-4 jajka mąka do panierowania olej do smażenia zalewa: 1 szklanka wody 8 łyżek keczupu, ja dałam z cukinii 3 łyżki koncentratu pomidorowego 6 łyżek octu 10 % 1/2 szklanki oleju rzepakowego 1 łyżka soli 8 łyżek cukru Składniki zalewy dokładnie wymieszać i odstawić. Oczywiście zalewę można sobie zmodyfikować pod swój smak, jak ktoś
Monia miesza i gotujeopakowanie ciasta francuskiego 400 g mielonego mięsa z kurczaka 300 g pieczarek 30 g suszonych grzybów 60 g szynki wędzonej typu speck 3 łyżki koncentratu pomidorowego 2 szalotki 2 ząbki czosnku 1 jajo tymianek natka pietruszki suszone oregano s ó l, pieprz oliwa z oliwek **** INGREDIENTI 1 rotolo di pasta sfoglia 400 g di carne
La grande e la piccola cuocatyle pracy mniej:) Składniki: 500 g filetów śledziowych a'la matias 4 łyżki oleju 3 cebule 1/2 szklanki rodzynek 1 łyżka octu 60 g ketchupu pikantnego 60 g koncentratu pomidorowego liście laurowe ziele angielskie gorczyca szczypta chilli Śledzie wymoczyć w zimnej wodzie wymieniając ją 2-3 razy aż nie będą bardzo słone. Odcedzić, pokroić w niewielkie kawałki. Cebulę pokroić
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaŚledzie z Ibizy Ten rok, pod koniec okazał się dla mnie niezbyt fartowny , mnóstwo kłopotów w pracy i niestety także w domu . Jeden z moich synów
Ogrodnik w podróżyŚniadanie 8:00 Dwa motylki czyli chleb z ogórkiem i papryką. II Śniadanie 10:30 Jogurt naturalny z bananem, pyłkiem pszczelim i kaszą jaglaną. Zupa 13:00 Zupa pomidorowa. II Danie 16:00 Pstrąg i frytki z marchewki, pietruszki, selera, ziemniaków, cukinii i batatów. Podwieczorek 17:30 Domowy budyń z wanilią. Tutaj>>> jest przepis
lady-och-mistrzyni.blogspot.comłyżka suszonego rozmarynu 3 duże liście laurowe 5 ziaren angielskiego ziela 6 nasion jałowca 2 łyżeczki czarnego pieprzu ½ łyżeczki kajeńskiego pieprzu 1 ½ łyżki soli lub wedle smaku 50 ml pomidorowego przecieru bulion z mięsa do rozrzedzenia 75 ml wytrawnej sherry Oba gatunki mięsa ugotuj w osobnych garnkach w lekko osolonej wodzie. Mięso powinno być mięciutkie, tak by można było rozrywać
codojedzeniadelikatną konsystencję, pachnie przyprawami i smakuje kapuściano. Można go podawać na obiad, kolację, eleganckie przyjęcie lub wigilię. Jako dodatek idealnie pasuje do niego sos pomidorowy. Składniki: – 1/2 kapusty białej, ok. 1,5 kg – 8 liści kapusty włoskiej – 200 g grochu żółtego – 100 g sera żółtego – 2 cebule – 2 ząbki czosnku
To co kochamświeżej użyłam filety z dorsza sok z połowy cytryny sól pieprz cytrynowy 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki masła skalowanego 2 łyżki oleju Składniki sosu: 6 łyżek przecieru pomidorowego (domowego) 300 ml gęstej śmietany (18%) kilka gałązek świeżej bazylii 2 łyżki masła klarowanego sól pieprz ½ łyżeczki cukru ½ łyżeczki zioła prowansalskich 1 - 2 ząbki czosnku Składniki na puree z selera
Kuchnia u Krysisosów. Starannie dobrana kompozycja warzyw sprawia, że jego zastosowanie jest bardzo uniwersalne – świetnie spisze się zarówno w przypadku Paelli, jak i risotto, gulaszu czy też ulubionej zupy pomidorowej. Nie zawiera konserwantów, dlatego może być używany bez obaw o nasze zdrowie i zdrowie dzieci. Wielkim plusem jest wygoda użycia – wystarczy rozcieńczyć go wodą i bulion gotowy! W przypadku
Ostra na Słodkoproporcjach, mięso, cebulę, suszone grzyby i suszone śliwki. Do lekkiego osłodzenia dania używa się powideł śliwkowych a drobnym odstępstwem od najstarszych wersji tego dania jest dodanie paru łyżek koncentratu pomidorowego (nie znanego w średniowieczu) do podkreślenia koloru dania. Jeśli wolicie klasyczną wersję bigosu to zrezygnujcie z tego składnika
Milion Smakówletniej wody 30 g świeżych drożdży 4,5 łyżki oliwy 750 g mąki pszennej typ 500 (np. Wrocławskiej) 2 łyżeczki soli Na farsz: 1 dojrzałe awokado 5 łyżek koncentratu pomidorowego 1 ząbek czosnku 225 g mrożonych krewetek koktajlowych 20 pomidorków koktajlowych 2 kulki mozzarelli 2-3 garście świeżej rukoli 1 cytryna sól, pieprz, oregano, zioła prowansalskie WYKONANIE Ciasto do pizzy
Passions hobbies lifekubki smakowe mojej rodziny ☺ (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: -4 ćwiartki z kurczaka -1/2 szklanki ryżu -2 cebule - puszka pomidorów bez skórki -2 papryki ( żółta, czerwona ) -1 łyżka przecieru pomidorowego -mix suszonych warzyw jak do rosołu (marchewka, pietruszka, seler, por ) -1 papryczka chili lub szczypta sproszkowanej -1 szklanka gorącej wody -olej rzepakowy -sól, pieprz Jeżeli mamy duże ćwiartki z kurczaka
Kulinarne przemyslenia