zupa pomidorowa - 17836 przepisów (strona:647/1190)

Szybki bigos z młodej kapusty 177

language:EN-US;} Duża główka młodej kapusty ok.500 g kiełbasy lub pół na pół z boczkiem wędzonym 3 duże cebule , 2 średnie marchewki opcjonalnie pieczarki ale nie koniecznie przecier pomidorowy sól,   pieprz 3-4 listki laurowe, 2 łyżeczki majeranku 4-5 ziarenek ziela angielskiego Kotanyi cukier do smaku olej   lub smalec do smażenia Wykonanie : Kapustę poszatkować, wrzucić

W garach u Gosi
Kurczak z curry i pieczarkami 122

Składniki:     2 pojedyncze filety z kurczaka 400g pieczarek w zalewie solnej 2 marchewki Kawałek selera 1 mała czerwona papryka Kawałek białej części pora 2 łyżki koncentratu pomidorowego, 2 łyżeczki musztardy Przyprawa curry w proszku 2-3 łyżeczki, kostka bulionowa, szczypta cayenne, odrobina cukru, soli i pieprzu czarnego Do zagęszczenia sosu kremowa śmietanka 30% Natka pietruszki Ryż biały długoziarnisty

W garach u Gosi
Gulasz wieprzowy z łopatki 137

Jeśli zaś nie lubimy możemy pominąć ale zapewniam, że odrobina czosnku oddaje bardzo dobrze smak sosu 2 liście laurowe, odrobina rozmarynu 3-4 kulki ziela angielskiego 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego 1 łyżeczka czerwonej papryki w proszku 3-4 łyżki oleju 2 łyżki mąki na 1/3szklanki zimnej wody- opcjonalnie Wykonanie: Mięso pokroić w średniej wielkości kostkę. Cebulę i paprykę pokroić

W garach u Gosi
Kurczak w kremowym sosie 148

Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin;} Składniki: 30dag piersi z kurczaka 250g serka mascarpone 1 mała cebula 2 ząbki czosnku 1 puszka pomidorów krojonych Dawtona 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego Dawtona 2 łyżeczki słodkiej papryki szczypta ostrej papryki lub pieprzu cayenne        wg uznania zioła prowansalskie, natka pietruszki sól pieprz olej do smażenia Ulubiony makaron

W garach u Gosi
Szybki kurczak w kremowym sosie 145

fareast-language:EN-US;} Składniki: 30dag piersi z kurczaka 250g serka mascarpone 1 mała cebula 2 ząbki czosnku 2-3 spore pomidory najlepiej malinowe opcjonalnie ; 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego pół łyżeczki słodkiej papryki szczypta ostrej papryki wg uznania zioła prowansalskie sól, pieprz do smaku natka pietruszki olej do smażenia Wykonanie; Filet z kurczaka pokroić w niewielką kosteczkę, oprószyć pieprzem

W garach u Gosi
Linguine z cukinią i krewetkami 102

też fettuccine) 1 mała cukinia 1 cebula 2 ząbki czosnku 6 łyżek oleju rzepakowego 3 łyżki mrożonych krewetek koktajlowych 1 łyżka sosu ostrygowego 1/4 łyżeczki chilli 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego natka pietruszki świeża bazylia tarty parmezan     Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Makaron gotujemy al’ dente. Odsączamy. Cukinię kroimy w kostkę, podsmażamy na oleju razem

R'n'G Kitchen
SYCĄCY KOCIOŁEK 856

serii szybkich i tanich dań SKŁADNIKI 5 ziemniaków, 4 kawałki kiełbasy, 1 cebula, 2 marchewki, 8 pieczarek, 1 czerwona i zielona papryka, 1 l bulionu, 2 łyżki koncentratu pomidorowego, 3 ziela angielskie, 2 liście laurowe, sól, pieprz, papryka słodka i ostra, pieprz ziołowy, majeranek 1 łyżka mąki pszennej WYKONANIE Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę. Marchewki kroimy w plasterki. Cebulę

słodki bratek
Pizza wiejska z jajkiem i kiełbasą 146

drożdży 1/2 łyżeczki cukru 1/2 łyżeczki soli 2 łyżki oleju  Dodatki: 150g mozzarelli 5 łyżek kukurydzy konserwowej 1 mała kiełbasa 2 jajka ugotowane na twardo 3 łyżki koncentratu pomidorowego 1/2 łyżeczki czosnku 1 łyżeczka słodkiej papryki 1/2 łyżeczki ostrej papryki szczypiorek do posypania 1. Drożdże rozpuszczamy w ciepłym mleku, łączymy z mąką, cukrem, solą i olejem. Wyrabiamy gładkie ciasto

Szefowa kuchni
Bucatini z dyniowym sosem 134

komponuje się z kwaśniejszymi od niej pomidorami. Bucatini z dynią Składniki: 2 porcje 300 g puree dyni, np. SweetDumplings 1 cebula 2 ząbki czosnku 2 listk szałwii 1 łyżka pomidorowego przecieru 2 pomidory kiściowe 200 ml śmietanki 200 ml bulionu z mięsa 1 łyżka masła 3 gałązki świeżej bazylii 300 g kiełbasy 100 wędzonego boczku sól i pieprz do smaku

codojedzenia
Grillowane krewetki z czosnkiem 118

mrożone) oliwa z oliwek 3 ząbki czosnku 3 łyżki posiekanej natki 1/2 papryczki chili odrobina soli morskiej Różowy sos: 2 łyżki majonezu 3 łyżki jogurtu naturalnego 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego sos Worcestershire sól sok z 1/2 cytryny Wykonanie: Czosnek obieramy i kroimy w cieniutkie plasterki, chili drobno siekamy. W pojemniku lub misce mieszamy oliwę, natkę, czosnek, sól i chili. Wkładamy

Kulinarne przygody Gatity
Spaghetti ze szpinakiem 189

Składniki: 1 opakowanie makaronu spaghetti Lubella 60-70 dkg szynki wieprzowej 1 czerwona cebula 2 papryki 1/2 cukinii 4 pomidory 100 g świeżego szpinaku 200 g koncentratu pomidorowego garść świeżych ziół, … Czytaj dalej Spaghetti ze szpinakiem

czarrna od kuchni
Pasta z makreli 155

jajek i ogórka kiszonego.. 2 makrele wędzone  3 jajka ugotowane na twardo  1 cebula 2 ogórki kiszone 1- 2 łyżki majonezu  1 -2 łyżeczki koncentratu pomidorowego lub ketchupu  sól,pieprz Jajka ugotować na twardo, obrać i pokroić w drobną kostkę. Ogórki i cebulkę pokroić w kosteczkę.Z makreli usunąć ości, rozdrobnić widelcem i połączyć

Moje domowe kucharzenie
ŚLEDŹ W SOSIE OLIWKOWYM 134

cebula 2 ząbki czosnku 1 szklanka bulionu 2 łyżki oleju 1-2 łyżki przecieru pomidorowego 1/2 szklanki oliwek zielonych, posiekanych 1 łyżka śmietany 18 %                                                                   SURÓWKA

Kulinarne Fantazje Marioli
Aromatyczny kurczak w carry z ryżem. Zdrowy i pożywny obiad. 193

wygląd. Składniki: 1 duża pierś z kurczaka 200 g ryżu długoziarnistego z dzikim sól świeżo mielony czarny pieprz 1/2 łyżeczki słodkiej papryki 3/4 łyżeczki curry 1 czubata łyżka przecieru pomidorowego 1 i 1/2 szklanki przegotowanej wody (jeśli wolicie gęstsze sosy należy zmniejszyć ilość wody) 1 mała cebula 1 ząbek czosnku 2 i 1/2 łyżki jogurtu naturalnego (u mnie kremowy) Przygotowanie

Słodkie okruszki
Millefoglie z bakłażana 121

sól i pieprz. Bakłażana wytrzyj ręcznikiem papierowym i smaż z obu stron do miękkości(ja smażyłam na patelni grillowej bez tłuszczu). Przełóż na półmisek. Na bakłażan połóż łyżkę sosu pomidorowego i znów bakłażana, następnie warstwę pomidorów, mozzarellę i znów bakłażana – aż do wyczerpania składników. Na górze powinna się znaleźć warstwa pomidorów. Posyp startym parmezanem

Kuchnia bezglutenowa

Proponowane wyszukiwania