zupa pomidorowa - 17836 przepisów (strona:654/1190)

Fasolka szparagowa w pomidorach – pikantna i śródziemnomorska 183

żaden sposób nie jest nowy temat. Moja fasolka to śródziemnomorska wariacja – zielona szparagowa fasolka, najlepsza w szczycie sezonu, rumiane czerwone papryki – soczyste, chrupiące i słodkie. Smak zamyka i wiąże pomidorowy sos, z czerwoną cebulą i czosnkiem. Z bazylią, oregano i z hiszpańskim pikantnym akcentem. Fasolkę bardzo dokładnie myjemy, przebieramy, odcinamy końce. Wrzucamy fasolkę na osolony i osłodzony wrzątek

Karo in the Kitchen
Calzone- czyli chlebek z farszem. 136

mąki razowej, która nadaje wyraźniejszego smaku i czyni ciasto bardziej wytrawnym. Farsz pozostawiam waszemu gustowi... U mnie papryka, czosnek, cebula, pieczarki ,zioła prowansalskie pieprz ziołowy,pieprz cyenne i koncentrat pomidorowy no i ser starty oczywiście.  Składniki :  300 g mąki żytniej razowej  150 g mąki pszennej chlebowej  1 płaska łyżeczka soli  8 g suszonych drożdży

vaniliowoczekoladowa
Pizza na kalafiorowym spodzie 237

Uformowany spód wstawić do nagrzanego na 190 stopni C. piekarnika (grzanie góra/dół) i piec przez ok. 15 minut. Wyjąć, ułożyć na wierzchu dodatki, u mnie: sos pomidorowy, liście szpinaku, czarne i zielone oliwki, kawałki sera feta, drobno starty ser cheddar wymieszany z parmezanem. Całość ponownie wstawić do piekarnika (190 stopni C.) i zapiekać ok. 10-15 minut

gutfut
FASOLKA PO BRETOŃSKU 178

Uwielbiam to danie.Łatwe i nie wymagające żadnych  umiejętności kulinarnych.   50 dag.fasoli jaś z puszki Po 25 dag.boczku wędzonego i kiełbasy 4 łyżki koncentratu pomidorowego 2 Cebule 2 ząbki czosnku 1 łyżka mąki  sól pieprz papryka ostra majeranek  liść laurowy cukier do smaku olej do smażenia *********************** Cebulę i czosnek obrać. Cebulę pokroić w kostkę

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Butter Chicken w Makowieckiej wersji 111

centymetra imbiru obieram, kroję w drobniutką kostkę i także dodaję by szybciutko podsmażyć i dodatkowo wydobyć jego smak. Po minucie zalewam wszystko 500 ml bulionu, dodaję solidną łyżkę przecieru pomidorowego i dość drobno pokrojoną czerwoną paprykę. Wszystko razem zagotowuję i dokładam kurczaka. Duszę pod przykryciem przez około pół godziny- lubię gdy kurczak się wręcz rozpada i gładko odchodzi od kości

Pichceniomania
FASZEROWANE MUSZLE 153

wodzie.  Pora kroimy w plastry, pieczarki na małe części. Podsmażamy mięso, następnie dodajemy pora i pieczarki, dusimy do miękkości, podlewamy wodą, gdy składniki będą już miękkie, dodajemy koncentrat pomidorowy oraz przyprawiamy czosnkiem i przyprawami. Tak przygotowanym farszem nadziewamy muszle. Składniki na sos oprócz sera miksujemy, polewamy nim muszle, a na wierzchu układamy ser. Zapiekamy 15 min.w 170 stopniach

słodki bratek
BAZYLIOWY HUMMUS / BASIL PESTO HUMMUS 135

Dzisiaj wersja z bazyliowym pesto. Wszystko domowej roboty w związku z czym przygotowanie zajmuje trochę czasu, ale efekt końcowy jest wart tego o oczekiwania. Przepis na klasyczny i pomidorowy hummus już jest jakiś czas na blogu, dzisiaj hummusowe wariacje. I love hummuses, all kinds, classic, with dried tomatoes, with pepper… Today I’m making basil pesto hummus. Everything

Martyna Cooks
Kasza bulgur z vermicelli ze szpinakiem i ricottą 161

Vermicelli to włoski makaron podobny do spaghetti, tutaj w mieszance z kaszą bulgur, cienki i pomidorowy. Połączenie kaszy, makaronu i szpinaku to połączenie idealne, delikatna ricotta dopełnia całości. Spróbujcie, posmakujcie i napiszcie jak smakowało? Szybkie i pożywne danie obiadowe a do tego bardzo smakowite. Mieszankę kaszy bulgur z makaronem vermicelli do nabycia w każdym dobrym sklepie. Kasza bulgur z vermicelli

Moje Małe Czarowanie
Domowy sos bolognese z makaronem 123

family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin;} Domowy sos bolognese z makaronem Składniki: 2 duże cebule 2 ząbki czosnku 1 marchewka 1 puszka pomidorów 2 łyżeczki   koncentratu pomidorowego 40dag mięsa mielonego wieprzowego Sól, pieprz Oregano Oliwa z oliwek Makaron Sposób wykonania: Na oliwie z oliwek podsmażamy drobno posiekaną cebulę, czosnek przeciśnięty przez praskę oraz marchewkę pokrojoną w kostkę

Smaki Natalii
Papryka faszerowana mięsem i ryżem 136

Papryka faszerowana mięsem i ryżem Składniki: 5 papryk 0,5 kg mięsa mielonego wieprzowego 1 woreczek ugotowanego ryżu 2 duże cebule 2 ząbki czosnku 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego 1 łyżka pikantnego ketchupu sól pieprz zioła prowansalskie papryka ostra/słodka mała kostka sera żółtego oliwa Sposób wykonania: Cebulę pokroić w kostkę, czosnek  przecisnąć przez praskę - podsmażyć na oliwie. Następnie dodać

Smaki Natalii
Pizza na grubym cieście z salami i serem 175

szklanki mąki + 2 łyżki dodatkowo 3 łyżeczki cukru 1/2 paczki drożdży szczypta soli szklanka letniej wody Dodatki: salami ser żółty papryka czerwona pieczarki Sos (na spód pizzy): 1 koncentrat pomidorowy sól,pieprz odrobina wody oregano Sposób wykonania: W dużej misce wymieszać: 3 łyżki mąki, 3 łyżeczki cukru, drożdże i szklankę letniej wody. Pozostawić do wyrośnięcia. Później dodać 2 szklanki mąki

Smaki Natalii
Domowy paprykarz z makreli 132

Domowy paprykarz bez zbędnych konserwantów i innych dodatków. Polecam! :)   Domowy paprykarz z makreli Składniki: 1 wędzona makrela 100 g ryżu 1 duża cebula 2 łyżki koncentratu pomidorowego 1 łyżeczka pikantnego ketchupu sól/pieprz Sposób wykonania: Rybę obieramy i czyścimy, wkładamy do dużej miski. Ryż gotujemy w osolonej wodzie, po ostudzeniu dodajemy do ryby.Cebule kroimy w bardzo drobną kostkę. Wszystko

Smaki Natalii
Śledzie po kaszubsku 124

życiu. Naprawdę smak jest rewelacyjny. Polecam! :) Śledzie po kaszubsku   Składniki:   5 śledzi 2 duże cebule 5 kuleczek ziela angielskiego 4 liście laurowe słoiczek (200 g) koncentratu pomidorowego 2 łyżeczki cukru(dałam miód) 1 łyżka octu 0,5 szklanki oleju 0,5 szklanki wody 2 ogórki kiszone łyżeczka majeranku sól i świeżo zmielony pieprz do smaku Sposób wykonania

Smaki Natalii
À la pizza z na cieście francuskim z kurczakiem 149

pizza z na cieście francuskim z kurczakiem Składniki: opakowanie ciasta francuskiego mały przecier pomidorowy 2-3 łyżki pikantnego ketchupu 500 g piersi z kurczaka 1 papryka czerwona 1 cebula 30 dag sera żółtego  oregano oliwa z oliwek przyprawa do kurczaka Sposób wykonania:  Ciasto rozłoży na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, zawinąć brzegi do wewnątrz. Przecier wymieszać z ketchupem

Smaki Natalii
Zupa krem z bobu 146

składniki mineralne wapń, żelazo, magnez, cynk. Dodatkowym plusem jest duża zawartość błonnika, który zapewni nam uczucie sytości. Spróbuj także: Krem z białych szparagów szparagi pietruszka ziemniaki Toskańska zupa pomidorowa pomidory bazylia Wegetariański krem z brokułów pełen zdrowia brokuły jajko

Fit&Fast Kitchen

Proponowane wyszukiwania