syte, ale szczerze mówiąc to ja załapałam się tylko na jednego placka. Na drugie śniadanie zrobiłam sok z buraka, jabłka, cytryny i natki pietruszki. Zupa 13:00 Zupa pomidorowa z makaronem. II Danie 16:00 Pierwszy raz u nas takie danie! Łódki z cukinii. Cukinia faszerowana. Coś pysznego! Można nadziać czym się chce. Ja zrobiłam
lady-och-mistrzyni.blogspot.comDuś pod przykryciem. Po chwili dołóż puszkę pomidorów, bazylię. I uwaga, jeśli pomidory są zbyt kwaśne, dodajcie do nich kilka pokrojonych daktyli. Daktyl zawsze uratuje Wam zbyt kwaśną zupę pomidorową, czy sosy do makaronów. Przykryj pokrywką i na małych ogniu duś chwilę, aż wszystko sobą przejdzie. Dosmacz solą w razie czego. Pod koniec duszenia dodaj oliwę z oliwek. Odcedź
Z Kuchni Do Kuchnibiałej gotowanej -2 małe korniszony -2 plastry żółtego sera -szczypiorek -łyżeczka majonezu Odcinamy wierzch pomidorów, wydrążamy środek, który można przechować w lodówce i użyć np. do sosu lub zupy pomidorowej. Wszystkie składniki kroimy w drobną kostkę i mieszamy z majonezem. Napełniamy pomidory. Sposób drugi Składniki: -2 pomidory -mała puszka tuńczyka -1 cebula sałatkowa -1 łyżka groszku konserwowego -1 łyżeczka
Kulinarne przemysleniaJedni podają z ryżem, kaszą a ja najbardziej lubię z chlebem. SKŁADNIKI 1 cebula, 1 cukinia, 2 papryki czerwone, 2 pomidory, ½ kg kiełbasy śląskiej, 2 łyżki koncentratu pomidorowego, ½ łyżeczki ostrej papryki, sól, pieprz, majeranek, olej, 1 łyżka mąki WYKONANIE Cebulę kroimy w piórka. Papryki i cukinię myjemy, pozbawiamy nasion. Kroimy w kostkę. Pomidory sparzamy, zdejmujemy skórkę, kroimy
słodki bratekktóre znajdziesz tutaj: http://zasmakujkuchni.blox.pl/2016/07/Jak-zrobic-domowy-makaron-porady-i-ciasto-baza.html , następnie do ciasta po kolei dodawaj składniki, o których mowa poniżej, w zależności jaki kolor chcesz uzyskać. Makaron czerwony: - wymieszaj 3 łyżki koncentratu pomidorowego z jajami i całość dodaj do mąki, wyrób ciasto. Makaron zielony: - do ciasta bazy dodaj ugotowane 300 g posiekanego i przecedzonego szpinaku, następnie wyrabiaj dobrze z ciastem. Makaron żółty
Zasmakuj Kuchnijakiś szybki dziś ;-) Polecam makaron z takimi oto dodatkami: SKŁADNIKI 4 łodygi selera naciowego 1 duża marchewka 1 zielona papryka 1 cebula 2 ząbki czosnku 300 ml przecieru pomidorowego 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 50 ml zimnej wody 2 - 3 łyżki oleju kokosowego (lub innego) 1 łyżeczka słodkiej papryki mielonej 1/4 łyżeczki ostrej papryki mielonej sól, pieprz suszony majeranek mieszanka
Czary - gary w kuchnicebuli 2 łyżki soli 1-2 łyżki gorczycy Zalewa: 1 mały ostry ketchup - ja wykorzystałam ostry ketchup firmy Jamar 1 czubata łyżka czarnego ziarnistego pieprzu 1/2 koncentratu pomidorowego 3/4 szklanki cukru 1/2 szklanki oleju 1/2 szklanki octu 10% Wykonanie: Ogórki obieramy, kroimy wzdłuż na łódki i pozbywamy się nasion. Kroimy na mniejsze kawałki. Całość solimy i odstawiamy na około
W Moim Magicznym Domusiły na pisanie o jedzeniu :P Dzisiaj wstałam w dużo lepszej formie. Miałam siłę na zrobienie hummusu, upieczenie chleba a także przygotowanie mega smacznej zupy! Dzisiaj cieciorka rządzi!!! Zupa pomidorowa z ciecierzyca i ryżem 210 g ugotowanej ciecierzycy 60 ml ryżu basmati 1 łyżka oliwy 1 szalotka 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka majeranku po szczypcie utłuczonych w moździerzu
Dzieje kuchennej Wiewiórycoś dla mnie. Zachęcam, bo smakuje obłędnie! ;) Składniki: 2 średniej wielkości cukinie 100g kaszy gryczanej 100g pieczarek 2 nieduże czerwone buraki pół papryki mała cebula 5 łyżek przecieru pomidorowego 3 ząbki czosnku sól, pieprz opcjonalnie ser żółty do posypania Cukinie nacieramy solą i pieprzem. Odstawiamy na pół godziny, myjemy a następnie podpiekamy w 180 stopniach przez 20 minut. Kaszę
Czerwona Porzeczkazmodyfikowana wersja karkówki po cygański… Skład… 4 „solidne „plastry karkówki 4 ogórki małosolne 2 cebule 2 ząbki czosnu 1/2 szklanki ketchupu 1/2 szklanki soku pomidorowego przyprawy
Ugotujmy Cośpikantną). Uformować pulpety dowolnej wielkości. (Ja robię malutkie z połowy łyżeczki do herbaty). Pulpeciki ugotować w niewielkiej ilości wody. Na bazie tej wody można później przygotować sos (np. pomidorowy). Na zdjęciu pulpeciki indycze podane z curry szpinakowym z poniższego przepisu Skomentuj
MamaOskarkapuree ziemniaczanym pod krzewem bzu w ogródku mojej teściowej. 3 duże filety z kurczaka Marynata: 1/2 szklanki łagodnego keczupu 3-4 sosu balsamicznego (ew. octu balsamicznego) 1 łyżka koncentratu pomidorowego 2 łyżki płynnego miodu 1 łyżka ostrej musztardy 4 łyżki sosu sojowego 1 łyżka sosu Worcester 2 rozgniecione ząbki czosnku słodka papryka w proszku szczypta ostrej papryki szczypta curry
Czerwień i błękitpuszka cieciorki, którą wykorzystałam w 100%, ale o tym będzie wkrótce :D Kotleciki wyszły bardzo sycące i najlepiej smakują z sosem, u mnie akurat był to domowy sos pomidorowy. Do tego ziemniaki i bataty ugotowane w parowarze... Obiad prosty i dość szybki. Może kiedyś skuszę się jeszcze na zrobienie wersji wegańskiej :) Pieczone kotleciki z ciecierzycy u mnie 8 sztuk
FitKotkostkę 1 cebula, drobno posiekana 1 ząbek czosnku drobno posiekany 1 czerwona papryka, pokrojona w kostkę 1/2 papryczki chilli, drobno posiekanej (opcjonalnie) 50 ml czerwonego wina 2 łyżki koncentratu pomidorowego 1 ziarenko ziela angielskiego 1 listek laurowy 1 łyżeczka suszonego tymianku 1 łyżeczka suszonego rozmarynu 1-2 łyżeczki ostrej papryki sól, świeżo mielony pieprz Dodatkowo: śmietana 18% do podania olej
My Culinary Artporcje): - 2 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej - 1 cebula - 1 puszka czarnej fasoli - 1 puszka kukurydzy - 10 dag wędzonego boczku (opcjonalnie) - 3 łyżki masła klarowanego - 4 łyżki koncentratu pomidorowego - 1 łyżeczka oregano - 1 łyżka miodu - sól, pieprz do smaku Cebulę pokrojoną w kostkę (i ew. pokrojony w kostkę boczek) szklimy na patelni na maśle około 5-8 minut. Dodajemy odsączoną fasolę
Smakuje zdrowo