zupa pomidorowa - 17836 przepisów (strona:666/1190)

PRZEKĄSKI Z TORTILLI / TORTILLA SNACKS 128

wymieszaj z serkiem, a pomidory zblenduj do uzyskania jednolitej masy. Zabieramy się za układanie. Na tortilli najpierw rozsmaruj sos, ja połączyłam sos chrzanowy z łososiem, musztardowy z salami, a pomidorowy z szynką i serem. Na sosie ułóż mięso/rybę/ser, dopiero na to warzywa, ja połączyłam łososia z sałatą, salami z papryką i rukolą, a szynkę

Martyna Cooks
Spaghetti z sosem pomidorowym i serem 141

makaron spaghetti - 40 dag koncentrat pomidorowy -1 mały słoiczek cebula - 2- 3 szt czosnek - 3 ząbki masło - 2 łyżki  mąki pszenna - 1 łyżka pieprz kolorowy sól cukier  oregano majeranek papryka ser żółty tarty Cebulę obrać i pokroić w kosteczkę i wrzucić na rozgrzany na patelni olej i zeszklić ją. Czosnek obrać i posiekać, dodać pod koniec smażenia cebulki

Camilla w kuchni
Makaron z kurczakiem w sosie serowo-pomidorowym posypany fetą 144

Składniki: 500 g przecieru pomidorowego 2 pomidory masło 1 pojedyncza pierś z kurczaka lubczyk, sól, pieprz papryka ostra i słodka 250 g makaronu świderki (ja użyłam bezglutenowego) 1 cebula ser pleśniowy, np. niebieski lazur - połowa curry kawałki fety Wykonanie: Umyte mięso pokrój w kostkę, przesmaż na maśle z drobną cebulką. Na oddzielnej patelni na maśle przesmaż pokrojone w większą kostkę

Zasmakuj Kuchni
Pomidorowe pałeczki z kurczaka 105

patelni. Tak przygotowane mięsko można upiec w piekarniku lub na grillu. Również taka wersja będzie bardzo smaczna, polecam. Składniki: 6 pałeczek z kurczaka 150 g koncentratu pomidorowego 6 łyżek wody olej słodka oraz ostra czerwona papryka oregano, bazylia czosnek granulowany sól, pieprz Wykonanie Mięso myjemy, osuszamy. Koncentrat mieszamy z wodą dodajemy sól, pieprz, czosnek, słodką i ostrą paprykę

magiczna kuchnia Kasi
RYŻOTTO Z KURCZAKIEM TIKKA 176

Męża.   SKŁADNIKI: 1 Szklanka Ryżu Brązowego 1 Filet pojedynczy z kurczaka 1 Cebula czerwona 2 ząbki czosnku  1 Opakowanie przyprawy do kurczaka Tikka 200 ml przecieru pomidorowego  sól,pieprz 1 Łyżka suszonej pietruszki i kopru oraz przyprawy kebab/gyros SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Kurczaka myję oraz kroje  w kostkę.  Na rozgrzany olej wrzucam posiekaną cebulę wraz

Gotowanie Patki
Makaron z sosem cukiniowym 140

pewno wyjdzie nam na zdrowie.   400g makaronu szpinakowego 500g mięsa mielonego 2 cebule 4 marchewki 3 średniej wielkości cukinie 2 puszki krojonych pomidorów 2 łyżki koncentratu pomidorowego sól, pieprz, ostra papryka olej ser żółty do posypania 1. Cebulę kroimy w drobną kostkę. Podsmażamy na rozgrzanej patelni. Dodajemy mięso mielone, które obsypujemy solą, pieprzem i papryką. Smażymy do zarumienienia

Szefowa kuchni
Sałatka z wędzonym pstrągiem 157

prosta, ale niezwykle smaczna.  Idealnie smakuje w wersji solo oraz sprawdzi się jako "pasta" - ze świeżym pieczywem. 1 wędzony pstrąg 2 jajka 1 cebula (średnia) 2 łyżki przecieru pomidorowego lub ketchupu olej pieprz   Rybę oczyścić ze skóry i ości. Jajka ugotować na twardo i pokroić w kostkę, a cebulę drobno posiekać. Wszystkie składniki ze sobą połączyć - dodając ketchup/przecier

Di gotuje
PIZZA WIEJSKA 186

papryka 2 pomidory malinowe pół czerwonej cebuli 2 łyżeczki ziół prowansalskich 40 dag żółtego sera 10 dag tartej mozzarelli 3 łyżki sosu do pizzy - może być keczup lub koncentrat pomidorowy Wykonanie: *Z kilku łyżek mąki, połowy ciepłej wody, pokruszonych drożdży oraz cukru robimy zaczyn. *Kiedy zaczyn podrośnie dodajemy go do mąki, wody, soli i oleju. Zagniatamy elastyczne ciasto. Rozwałkowujemy

Z Majeczką w kuchni
Bezglutenowa pizza z ziemniaków (dietetyczna) 142

rozprowadź równomiernie ciasto formując kształt pizzy. Włóż spód ziemniaczany do nagrzanego do 200 st C piekarnika na 30 min. Po tym czasie wyjmij ciasto, rozprowadź na nim sos pomidorowy i ułóż ulubione dodatki. Zwiększ temperaturę piekarnika do 220 st i włóż pizze na ok 10-12 minut.  Po pieczeniu zostawić do ostygnięcia, najlepiej smakuje na zimno :) Smacznego

wegujemy
grillowane żeberka wieprzowe 139

adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); składniki: 1000 g żeberek wieprzowych (pojedynczych kostek) składniki na marynatę: 125 ml przecieru pomidorowego 1 – 2 łyżeczki tabasco 2 – 3 ząbki czosnku, przeciśnięte przez praskę 2 łyżki czerwonego octu winnego 2 łyżki brązowego cukru 1/2 łyżeczki suszonego rozmarynu 1 łyżeczka suszonego tymianku sól, pieprz wykonanie: W dużym garnku zagotowujemy wodę. Wrzucamy do niej żeberka

Domowy Smak Jedzenia
Łatwy kurczak po indyjsku 443

czosnku, drobno posiekane 1 łyżeczka cynamonu 1 łyżeczka pieprzu cayenne 2 łyżki przyprawy curry 1 gwiazdka anyżu 2 goździki 2 łyżki octu z białego wina  100 g przecieru pomidorowego z kartonu 1 puszka krojonych pomidorów 1 kostka rosołowa 100 ml śmietanki 30% świeża kolendra sól Do podania: ryż basmati * CZAS PRZYGOTOWANIA: 45 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY

My Culinary Art
Młoda kapusta z kurczakiem 194

młoda kapusta, 1,5 łyżki soku z cytryny, 500g piersi z kurczaka, 2 łyżeczki cukru, 3 szklanki wody, 2 łyżeczki słodkiej papryki, 2 łyżki koncentratu pomidorowego, sól, pieprz, 1 pęczek koperku, olej do smażenia. Dzisiaj propozycja idealna na długi majowy weekend. Minimum poświęconego czasu w kuchni - maksimum efektu :) Danie jest naprawdę proste i szybkie w przygotowaniu, a zaserwowane

Świat Domowej Kuchni
Paje z wołowiną i pieczarkami. 160

samo jak klopsiki Marzeny łączą dwa nasze ostatnie zadania :) Składniki: Farsz: 100 g mielonej wołowiny 100 g pieczarek 1 marchewka 1 cebula 1 ząbek czosnku 3 łyżki przecieru pomidorowego 1 łyżeczka majeranku 1/2 łyżeczki mielonego kminku oliwa sól i pieprz Ciasto: 250 g mąki 125 g masła  1 jajko 1 łyżeczka cukru spora szczypta soli 1 łyżka wody Wykonanie

zadanie-gotowanie
Śledzie po kaszubsku. Najlepsze z rodzynkami. 425

bardzo smakowały. Polecam :) Składniki - 6-8 szt. dużych solonych filetów śledziowych a'la matjas - 1 duża cebula - garść rodzynek - 1 szklanka oleju - 0.5 szklanki octu jabłkowego - 195 gram koncentratu pomidorowego - 2 liście laurowe, 3 -4 kulki ziela angielskiego - 2 łyżki cukru - pieprz mielony do smaku Wykonanie Płaty śledziowe moczę w zimnej wodzie co najmniej dwie godziny, w trakcie moczenia kilka

Kuchnia z widokiem na ogród
Lasagne lazania z mięsem mielonym 144

lasagne pochodzi z języka greckiego i oznacza naczynie, w którym danie było początkowo przygotowywane. Prawdziwy przełom w przyrządzaniu dania nastąpił pod koniec XVII wieku. Wtedy to zaczęto stosować sos pomidorowy, który zrewolucjonizował całą kuchnię Półwyspu Apenińskiego, w tym także lasagne. ( źródło http://kuchnia.wp.pl /) Składniki: 6 płatków lasagne ½ kg mięsa wieprzowego mielonego 1 cebula 10 listków czosnku niedźwiedziego 6 plasterków

Tradycyjna Kuchnia

Proponowane wyszukiwania