został rozpracowany do cna i to migiem! Ale najpierw składniki... -udka kurze i podudzia -ziemniaczki -sól himalajska różowa -vinaigrette classico- ocet balsamiczny z Modeny+oliwa z oliwek -sos pomidorowy sambal Folwark -pieprz ziołowy ,Karahi Chicken Masala,Kuchmistrz od Skworcu Kurczak kupiony musi zostać przegryziony. Jak mawiała moja teściowa, w zamrażarce musi poleżakować całą noc. Będzie lepszy i ta skóra
Z Kuchni Do KuchniSkładniki na 1 pizzę (dla dwóch osób): 2 szkl. mąki pełnoziarnistej 1 łyżka oleju rzepakowego 1/2 łyżeczki cukru 1 łyżeczka soli himalajskiej 15 g drożdży Sos: 2 łyżki koncentratu pomidorowego 2 łyżki ketchupu 1/3 łyżeczki czosnku granulowanego 1 łyżeczka bazylii 1 łyżeczka oregano 1 łyżeczka papryki czerwonej 1 łyżeczka ziół prowansalskich Szczypta papryki ostrej Dodatki: 1/2 kulki mozzarelli (najlepiej light
Czarnawisienkadiecie SCD , choć nie na samym początku. Niestety kapusta jest niedozwolona na diecie FODMAP . Na protokole autoimmunologicznym trzeba uważać na przyprawy (np. pieprz) i nie można dodać koncentratu pomidorowego. Smacznego! Dieta paleo Dieta LCHF/ niskowęglo- wodanowa Dieta FODMAP Dieta SCD i GAPS Protokół autoimmu- nologiczny Smacznego! Smacznego! Niestety nie Smacznego! Smacznego! Zobacz też: Polskie forum paleo . Czytaj więcej
PaleoSMAKPieczarkowe gołąbki Gołąbki to potrawa którą lubią raczej wszyscy , te tradycyjne są mega pyszne . Ta wersja jest nieco odmienna , ale równie wyśmienita , nie ma sosu pomidorowego , za to jest pieczarkowy . Pyszne mięsko , mieszane z kaszą , pieczarkami i boczkiem , jest po prostu genialne . Wszystko wieńczy kapusta , ach czego chcieć więcej , no może jakiś pyszny deserek po obiedzie Składniki : 1 kg mięsa
Ogrodnik w podróżyśledzi ( wypatroszonych i bez głów) 2 jajka mąka do obtaczania olej do smażenia Zalewa: 2,5 szklanki wody 1/2 szklanki octu 10% (daję nie co mniej) 1 łyżka koncentratu pomidorowego (płaska) 3-4 łyżki cukru 1 marchew 2-3 cebule 2 ząbki czosnku 3 liście laurowe 3 ziarna ziela angielskiego 3 ziarna pieprzu 1 łyżeczka gorczycy Śledzie umyć
Di gotujegorąco bo jest naprawdę pyszna SKŁADNIKI: 500g mąki pszennej 250 ml gorącej wody(nie wrzątku!) 2 łyżki oliwy płaska łyżeczka soli pół łyżeczki cukru 40 g świeżych drożdży przecier pomidorowy oregano suszone i ulubione dodatki do pizzy-ja zawsze robię taką samą,czyli: salami,ser,oliwki(czasem jeszcze mozzarella) dobierzcie swoje składniki-bo każdy lubi inną pizze, ale nie przesadzajcie
Swojskie jedzonkobażant, 2 cebule, 1 łyżka czerwonej papryki, 2 pomidory lub 60 g przecieru pomidorowego, 50 ml czerwonego wytrawnego wina, tłuszcz do smażenia (u mnie gęsi), sól, pieprz, Bażanta oczyścić, odciąć kuper, pokroić na 4 części. Podczas dzielenia odcinam szyję ale jej nie wyrzucam, dodaję do duszenia, dla smaku. Cebule pokroić w sporą kostkę. Do garnka o grubym dnie włożyć
królestwo garówdodać posiekaną cebulkę i czosnek, smażyć chwilkę do momentu, aż cebulka straci kolor surowizny. Dodać mięso z marynatą i smażyć 1 minutkę, co chwilkę mieszając. Wrzucić cukinię, dodać przecier pomidorowy, podlać wodą w której gotowała się cukinia. Smażyć chwilkę, mieszając. W razie potrzeby doprawić do smaku. Obsypać dodatkowo odrobiną sezamu. Gotowe można jeść. Smacznego. Można to dnie podać z ryżem
Kuchnia Pokoleńzwykłym pieczywem. SKŁADNIKI: 60-70 dag schabu 2 czerwone papryki 250 g pieczarek 3 pomidory pokrojone w kostkę lub 1 puszka pomidorów w kawałkach 1/2 szkl przecieru pomidorowego typu passata 1/2 szkl bulionu 2 cebule 1-2 ząbki czosnku 2 ogórki kiszone 1 łyżka masła (najlepiej klarowanego) olej do smażenia sól, pieprz, ulubiona przyprawa do mięsa 1. Schab pokroić
Kto ugości moich gości?kiszone 5 jajek ugotowanych na twardo 2 papryki czerwone 1 mały słoik grzybów marynowanych 1 cebula cukrowa Sos: 1,5 łyżka musztardy 1,5 łyżka miodu 3 łyżki koncentratu pomidorowego 1 łyżeczka ostrej papryki sól,pieprz Sposób przygotowania: Śledzie moczymy w wodzie przez 1,5-2 godziny,odsączamy z nadmiaru wody i kroimy w kostkę.Paprykę,cebulę,ogórki ,grzyby
Bajeczna KuchniaSkładniki: 4 kilogramy ogórków 5 cebul 2 marchewki 2 łyżki soli Zalewa: 0,5 szklanki octu 0,5 szklanki oleju 1 szklanka cukru 2 łyżki Vegety 1 słoik koncentratu pomidorowego 1 łyżeczka pieprzu świeżo mielonego Sposób przygotowania: Ogórki obieramy i kroimy w cienkie plasterki. Obrane cebule kroimy w plasterki, obraną marchewkę ścieramy na tarce o grubych oczkach. Wszystkie składniki przekładamy
Bajeczna KuchniaPrzygotowanie tego dania nie wymaga dużo czasu, kilka minut i gotowe. To było pycha Na patelni roztopić masło, wrzucić posiekany czosnek i chilli. Smażyć chwilkę, aż
Kuchnia Pokoleńpapierze do pieczenia. Pulpety wegetariańskie z dyni, tofu i ciecierzycy Pieczemy 25 minut w 180 stopniach. Możemy podawać z makaronem, ryżem lub na sałacie. Możemy zrobić do nich sos pomidorowy i polewać je nim. Smacznego :) Pulpety wegetariańskie z dyni, tofu i ciecierzycy
Pyza i Surówkaśledziowych 2 łyżeczki cukru pudru świeżo zmielone przyprawy : goździki, cynamon, ziele angielskie, pieprz 4 rozkruszone liście laurowe korzeń imbiru, 2 cm , drobno posiekany 3 czerwone cebule 4 łyżki koncentratu pomidorowego 3 łyżki oleju sól pieprz cukier Przygotowanie Utarłem cukier puder z goździkami, cynamonem, pieprzem, zielem angielskim, liściem laurowym i imbirem. Natarłem tą mieszanką filety śledziowe. Ułożyłem
R'n'G Kitchen