towarzystwie młodych ziemniaków z koperkiem. Młoda kapusta z boczkiem 1 główka młodej, białej kapusty 1 cebula 1 ząbek czosnku 5 plasterków wędzonego boczku sól, pieprz 2 łyżki przecieru pomidorowego łyżeczka sosu worcestershire listek laurowy 2 ziela angielskie garść posiekanego koperku Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w plasterki. Boczek kroimy w paseczki. Kapustę szatkujemy dość drobno. W rondlu podsmażamy
Dzieje kuchennej WiewióryDzisiaj mam dla Was prosty przepis na przepyszną sałatkę, która zachwyci niejedno podniebienie. Smażony w przyprawach kurczak, mieszanka meksykańska Bonduelle, ryż, ogórek, cebula i przepyszny słodko- pikantny sos pomidorowy, który powoduje, że całość jest jeszcze smaczniejsza i spójna. Polecam na każdą okazję, szczególnie na drobne przyjęcia ze względu na sposób podania. Składniki (na 2-4 porcje): 150 gram piersi
Mango Papajasmaczny i szczerze polecam wypróbować to danie! :) Składniki: 1/2 kg fasolki szparagowej 2 marchewki 1 duża cebula 1 - 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka świeżo startego imbiru 1 łyżka koncentratu pomidorowego 1 łyżka brązowego cukru 150 ml bulionu warzywnego 3 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżeczka ziaren kuminu 1 łyżeczka ziaren gorczycy 3 goździki 1 łyżeczka kurkumy chili wg uznania sól olej
zadanie-gotowaniesumie może być również dodatkiem do kawałka mięcha... (3 porcje) 100g kaszy bulgur (grubej) 1 cebula 2 pieczarki (duże) 3 suszone pomidory 1 łyżka przecieru pomidorowego 1/2-3/4 łyżeczki mieszanki przypraw Tajine (*) sól do smaku Dodatkowo: 3/4 szklanki wody 2łyżki masła Cebulę i pieczarki posiekać (nie na drobno) i podsmażyć na maśle. Pomidory zalać wrzątkiem
Di gotujełyżki marynowanych pieczarek ( ok. 30 g) garść startego sera (ok. 30 g) 1/2 łyżeczki oleju, a nawet mniej (ok. 3 g) Sos: 2 łyżki koncentratu pomidorowego (ok. 40 g) 2 łyżki wody sól, pieprz, chili, zioła prowansalskie Białka i żółtko mocno zmiksować, dodać mąkę, przyprawy i sodę, wymieszać. Cebulę posiekać, pieczarki drobno pokroić. Rozgrzać dużą patelnię z olejem
Vroblewska-fitlifedużej cebuli (ok. 75 g) 1/2 średniej cukinii (ok. 250 g) 1 łyżeczka natki pietruszki (ok. 5 g) 1 porządna łyżka koncentratu pomidorowego (ok. 25 g) 30 g kaszy jaglanej (waga przed ugotowaniem) wybrane przyprawy np. papryka słodka, ostra, chili, kurkuma, bazylia.. wedle upodobań :) Blachę wysmaruj delikatnie olejem. Cukinię pokrój w plastry
Vroblewska-fitlifemielone to moim zdaniem jedno z najbardziej wszechstronnych polskich dań. Można podać je z ziemniakami i mizerią, pysznymi buraczkami, a następnego dnia zrobić do nich sos pieczarkowy, koperkowy lub pomidorowy i cieszyć się pysznym daniem, które nie będzie "odgrzewanym kotletem". Robi się je naprawdę szybko i równie szybko znikają z talerza - są mięciutkie, soczyste i bardzo aromatyczne ze względu
Cooking Monsterprzysmaku czop-czop. Była w tym ryba, ryż i bardzo ostra przyprawa – pima . [źródło: Minist.Rolnictwa i Rozwoju Wsi ] Nazwa paprykarza jest podwójnym kłamstwem , gdyż czerwonego koloru nadaje mu koncentrat pomidorowy a nie papryka . Produkowany jest zaś aktualnie przez wiele różnych firm na terenie całego kraju, bynajmniej nie w Szczecinie . Na swoją obronę ma tylko to, że pewną jego część wyławia
Grunt to przepis!patelni rozgrzej oliwę z oliwek - gdy będzie bardziej płynna znaczy że jest nagrzana - wrzuć drobno posiekaną cebulkę i czosnek. Przesmaż aż się ładnie zeszklą. Na końcu dodaj sos pomidorowy, przypraw cukrem i innymi przyprawami według uznania. Duś 10 minut na średnim ogniu od czasu do czasu mieszając. Oliwki pokrój w talarki, tak by powstały kształtne kółeczka. Dodaj na końcu
Zasmakuj KuchniSkładniki: 1 cebula 1 czerwona papryka 1/2 szklanki (125 g) ciecierzycy 100 g ryżu parboiled ok. 1 l bulionu drobiowego/warzywnego sól, papryka ostra mielona, czosnek granulowany 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego Ryż płuczemy, wrzucamy na rozgrzaną patelnię z około 20 g masła i chwilę podsmażamy Następnie zalewamy 1 chochlą bulionu, kiedy ryż wypije cały bulion dolewamy następną porcję rosołu, za którymś
Moje-pitraszeniechwili miałam po ręką. Wyszła bardzo smaczna i jeszcze niejednokrotnie zagości w mojej kuchni. SKŁADNIKI: 2 cukinie, 1 udko z kurczaka, 2 pomidory, 1/2 cebuli, 1,5 łyżeczki koncentratu pomidorowego, oliwa, sól, pieprz, zioła prowansalskie, 50g masła. PRZYGOTOWANIE: 1. Udko gotuję do miękkości w osolonej wodzie. Ugotowane mięso obieram ze skóry i kości. Mięso kroję na mniejsze kawałki. Pomidory zaparzam
Tradycyjna kuchnia Kasikostkę 3 ząbki czosnku 20 dkg pieczarek 1 puszka krojonych pomidorów sól, pieprz, słodka papryka do smaku 1 kostka rosołowa rozmieszana w 1/2 szklance wrzątku 2 łyżeczki przecieru pomidorowego 20 dkg żółtego sera
Kulinarne Fantazje Mariolimakaronu spaghetti ugotowanego wg. przepisu 400 g mięsa mielonego 200 g pieczarek 2 ząbki czosnku 2 łyżki oleju 1 cebula 1 puszka pomidorów 1 łyżeczka przecieru pomidorowego sól, pieprz, bazylia, papryka w proszku do smaku 1 kostka rosołowa ( naturalna) 100 g żółtego sera parmezan do posypania
Kulinarne Fantazje MarioliSKŁADNIKI : 1 duża, wędzona makrela 250 g twarogu 1 łyżeczka przecieru pomidorowego 1 cebula, pokrojona w kostkę 4 suszone pomidory z zalewy olejowej 1 łyżka oleju z pomidorów sól, pieprz do smaku kilka pokrojonych oliwek natka pietruszki do posypania
Kulinarne Fantazje MarioliSKŁADNIKI : 1 kalafior romanesco 300 g mięsa mielonego 1 puszka pomidorów 2 młode marchewki, pokrojone w kostkę 1 cebula 2 ząbki czosnku 2 łyżeczki przecieru pomidorowego garść mrożonego groszku 3 łyżki oleju 150 g żółtego sera, tartego tarty parmezan do posypania sól, pieprz, słodka papryka w proszku do smaku 1 kostka rosołowa 4 łyżki oleju
Kulinarne Fantazje Marioli