zupa pomidorowa - 17836 przepisów (strona:657/1190)

Tarta na kruchym spodzie z pomidorkami suszonymi i koktajlowymi 141

garść zielonych oliwek 6 pomidorków suszonych z zalewy 10 pomidorków koktajlowych 1 kulka mozzarella 5 dag sera żółtego tartego  przyprawy: majeranek, pieprz, sól 3 łyżki koncentratu pomidorowego  SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:  PIEKĘ PRZEZ 30 MIN W 180 STOPNIACH GÓRA- DÓŁ

Gotowanie Patki
Faszerowane pieczarki portobello 155

Takie pieczarki możecie faszerować czym chcecie, moja propozycja na dzisiaj:  Składniki:   8 pieczarek portobello 100 g mięsa wołowego 1 dymka pęczek szczypiorki 1 chilli 2 łyżeczki przecieru pomidorowego 1 ząbek czosnku  150 g sera cheddar 1 łyżka masła Ciekawe rozwiązania znajdziecie   tutaj  Przygotowanie: Pieczarki myjemy i osuszamy. Na patelni podsmażamy na maśle mięso, dodajemy posiekany

Niezły Młynek
Kurczak pieczony na ryżu 1228

dowolne części) przyprawa do kurczaka 1 cebula 1 pomidor Zalewa (*): 4 szklanki wody 1 kostka bulionowa 3/4 łyżeczki czosnku granulowanego 3/4 łyżeczki papryki w proszku 1-2 łyżki przecieru pomidorowego 1-2 łyżki masła sól (opcjonalnie do smaku)   Umytego i osuszonego kurczaka dokładnie natrzeć przyprawami. (Można to zrobić na własny smak dowolnymi przyprawami.) Składniki zalewy zagotować, cebulę pokroić

Di gotuje
Bigos 171

kurczaka , wędlin..gotowanych, pieczonych ..no i trza coś było z tym zrobić..no i zrobiłam bigos.. główka kapusty różne rodzaje mięs pieczonych, gotowanych, kiełbasa przyprawy wedle gustu koncentrat pomidorowy Kapustę pokroić.Pokrojone mięsa wymieszać z kapustą, dodać przyprawy i koncentrat .Wymieszać , przełożyć do wolnowaru, wlać trochę wody , zamknąć ustawić wolnowar i gotować około 8 godzin

Moje domowe kucharzenie
Ceglasta pasta do chleba, Fargo 196

Idealna zimowa pasta do chleba. Smacznego! Składniki: 1 opakowanie półtłustego twarogu (ok. 250-300 g) 3-4 łyżki jogurtu naturalnego 4-5 łyżeczek koncentratu pomidorowego suszone: lubczyk i mięta słodka papryka w proszku, wędzona papryka w proszku sól, pieprz, pieprz cayenne Wymieszaj wszystkie składniki np. za pomocą blendera. Gotowe. Fargo (2014) - rok 2006, Minnesota. Do prowincjonalnego Bemidji przybywa tajemniczy mężczyzna

Qlinarnie i Qlinarnie
Wytrawne ślimaczki z ciasta francuskiego 204

tegoroczny tydzień mija Wam świetnie. Tymczasem zabieram się do pichcenia, a Wam szybko przedstawiam kolejną propozycję na imprezową przekąskę! Składniki: - 1 arkusz ciasta francuskiego lub 300g domowego - 200g koncentratu pomidorowego - 150g mozzarelli (wiórki) - 100g szynki parmeńskiej (lub Serrano, szwarcwaldzkiej) Piekarnik nastawiamy na 210 stopni. Arkusz rozwijamy i na całości rozprowadzamy koncentrat. Następnie kładziemy plastry szynki obok siebie, by na siebie

Be Fit Be Strong
SKRZYDEŁKA W ZALEWIE OCTOWO-POMIDOROWEJ 348

drobiu bez soli jajka + bułka tarta lub mąka   Zalewa:   6 szklanek wody 1 szklanka octu 3 łyżki soli 4-5 łyżek keczupu pikantnego 2 łyżki przecieru pomidorowego 5 łyżek cukru 2 cebule 3 ziela angielskie 4 liście laurowe szczypta gorczycy Skrzydełka dzielimy na 3 części,odrzucamy lotki,posypujemy dowolną przyprawą lub papryką.Odstawiamy w chłodne miejsce na parę

Niespełnione zdolności kulinarne
Boeuf Bourguignon 178

antrykot lub ewentualnie na pieczeń) 2 marchewki 1 duża cebula 0,7 litra czerwonego wina (Julia sugeruje Burgunda lub Beaujolais) 0,5 litra treściwego bulionu wołowego 2 łyżki koncentratu pomidorowego 3 zmiażdżone ząbki czosnku pół łyżeczki tymianku dwa liście laurowe 24 małe perłowe cebulki (ja użyłam tych ze słoika) 0,4 kg pieczarek Boczek kroimy na paski i smażymy

ladykitchen
Babeczki wytrawne z mielonym, bakłażanem i pieczarkami 139

Ciasto: 180 g mąki 70 g kostki zimnego masła 60 ml piwa Farsz: 200 g mięsa mielonego (np. z łopatki wieprzowej) 1/2 bakłażana 6 dużych pieczarek łyżka koncentratu pomidorowego suszony imbir, chilli, słodka papryka, oregano, bazylia sól, pieprz, przyprawa do mięsa mielonego ser mozzarella Przyrządzamy farsz. Bakłażana kroimy w plasterki 0,5 cm. solimy i odkładamy na około

Kubki smaku
Roladki z kurczaka w sosie serowo musztardowym 254

Zapraszam... Skala smaku 10/10 roladki w piekarniku po połowie czasu najlepiej przewrócić na drugą stronę Składniki 2 pojedyncze piersi z kurczaka ok. 300 g. pieczarek cebula 1 łyżka koncentratu pomidorowego słodka papryka sól,pieprz Składniki na sos serowy: 1 ząbek czosnku 100g sera pleśniowego typu błękitny lazur 200g serka topionego 1 szkl. mleka 1/2 szkl wytrawnego białego wina 4 łyżeczki

Kubki smaku
Jajecznica z pomidorami najlepsza 171

pierwszym kęsie. Mój Ł. nie był do niej przekonany jednak kiedy spróbował również ją pokochał. Nie musze mówić, że moje córy także ją uwielbiają. Przez cały sezon pomidorowy robimy tylko taką. Zapraszam... Skala smaku 10/10 na zdj. jajecznica z 1 jajka Składniki dla 1 os.: 1 pomidor dojrzały (miękki) 1 mała cebulka  1-2 plastry szynki - ulubionej 1 łyżeczka

Kubki smaku
Świąteczna ryba po grecku z warzywami 169

tarta bułka do panierowania warzywa: 50 dag marchwi 50 dag pietruszki 50 dag selera 4-5 dużych cebul 4 liście laurowe 5 kulek ziela angielskiego 10 łyżeczek koncentratu pomidorowego 10 łyżek ketchupu sól, pieprz, cukier tłuszcz do smażenia Sposób przygotowania: Rybę dzielimy na mniejsze kawałki. Solimy i pieprzymy z każdej strony. Panierujemy kolejno w mące, jajkach i tartej bułce. Smażymy

Pobite gary Barbary
Gołąbki z mięsem i ryżem – po krakowsku 239

dzięki czemu ich oddzielenie będzie prostsze. Drukuj Gołąbki po krakowsku Składniki 1 kapusta biała 500 g mięsa mielonego 100 gr ryżu białego 1 łyżka masła klarowanego 1 mały koncentrat pomidorowy/ domowy przecier 1,5 l bulionu sól, pieprz 1 cebula 2 łyżki mąki Wykonanie Kapustę myjemy, nacinamy wokół głąba liście. Kapustę wkładamy głąbem na dno i gotujemy

Mieszam w Garnku
ŚLEDZIE PO KASZUBSKU 143

Jeszcze się "nie przegryzły", a już je podjadam :) SKŁADNIKI: 10 płatów śledziowych  200 ml oleju 3 średnie cebule 5 łyżek octu 10 % 1 łyżeczka cukru 80 g przecieru pomidorowego 3 liście laurowe 3-4 kulki ziela angielskiego 1/2 łyżeczki gorczycy A jak to zrobić: Śledzie namoczyć w zimnej wodzie, na około 3-4 godziny, zmieniając wodę dwukrotnie. Do rondelka

Kuchnia w opałach
Pyszne śledzie wigilijne 1203

jakiejś gazetki,trochę go zmodyfikowałam i wyszły przepyszne-zdecydowanie będę do nich wracać-pychotka-polecam SKŁADNIKI: 700 g śledzi typu Matijas 400g cebuli 2 średnie marchewki 3 łyżki koncentratu pomidorowego łyżka octu balsamicznego łyżka octu 10 % 100ml oleju szklanka wody ząbek czosnku 2 płaskie łyżki cukru 2 liście laurowe 3 kulki ziela angielskiego 1/2 łyżeczki gorczycy sól  pieprz Przygotowanie

Swojskie jedzonko