środku powinien zostać surowy). W tym czasie nastawiamy makaron i gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Do kurczaka dodajemy wyciśnięte ząbki czosnku i po kilkunastu sekundach wlewamy sos pomidorowy. Przyprawiamy sos świeżo tartym parmezanem, oregano i chilli. Dodajemy pozostałe pomidory z zalewy (pokrojone na paseczki), posiekaną bazylię i kapary. Gotujemy na dużym ogniu ok. 10 minut lub do czasu
Poezja smakuKurczak zapiekany w pysznym sosie wywodzącym się z Hiszpanii. Ten sos będzie znakomity także do ryby, jednak podany na zimno. Mocno pomidorowy, z dużą ilością ziół i czosnku a do tego razem zapieczona papryka. Do tego dania można użyć dowolnego mięsa z kurczaka - może to być obrane mięso z całości, mogą być to pokrojone piersi, czy udźce. Całość natomiast warto
Poezja Smaków - blog kulinarnygarnka o grubym dnie, dolej trochę wody i duś. Pokrój drobno kiełbasę i podsmaż na patelni. Następnie dodaj do warzyw. Dodaj pomidora bez skórki oraz koncentrat pomidorowy. Całość duś do moment aż warzywa zmiękną Dopraw czosnkiem, papryką solą i pieprzem
KukuleczkiPomidory uwielbiam pod każdą postacią. Dziś podsyłam przepis na zdrowy sok pomidorowy. Schłodzony smakuje najlepiej. Składniki 3 pomidory 2 łodygi selera 1 marchewka kilka listków bazylii świeżo mielony pieprz Przygotowanie Wyciśnij soki z warzyw, dodaj bazylię, pieprz, całość dopraw szczyptą pieprzu
Kukuleczkiczerwonego,wytrawnego wina 300 ml wywaru warzywnego 2 cebule 1 ząbek czosnku 1 szklanka kaszy pęczak 3 łyżki sosu sojowego 2 łyżeczki brązowego cukru 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego 2 łyżki masła kmin rzymski 6 ziaren ziela angielskiego 3 listki laurowe papryka czerwona w proszku sól pieprz Cebulę kroimy na piórka, czosnek w plasterki. Obsmażamy na patelni
KuchcikoweLovewędzonki, nadaje im niepowtarzalnego, bardzo aromatycznego smaku. W zasadzie nie potrzeba do nich już nic, ale u mnie jak to na tradycyjne gołąbki przystało, podaję je w towarzystwie sosu pomidorowego, a jeśli zostaną na drugi dzień odgrzane podaję z sosem pieczarkowym. Polecam :) Składniki - 2 główki młodej kapusty - 1,20 kg mięsa mielonego ( u mnie z udźca indyka
Kuchnia z widokiem na ogródSkładniki: 1 duża, czerwona papryka; 4 ostre papryczki chili (u mnie 2 czerwone, 1 zielona i 1 żółta); 1 duża cebula; Puszka pomidorów krojonych wraz z
Gospodyni MiejskaPyszne danie, smaki super się ze sobą łączą. Można podać to danie z ziemniakami, makaronem lub ryżem. Zdjąć skórę z pałek, wyciąć kości. Lekko rozbić, doprawić
Kuchnia Pokoleńwymieszaj z serkiem, a pomidory zblenduj do uzyskania jednolitej masy. Zabieramy się za układanie. Na tortilli najpierw rozsmaruj sos, ja połączyłam sos chrzanowy z łososiem, musztardowy z salami, a pomidorowy z szynką i serem. Na sosie ułóż mięso/rybę/ser, dopiero na to warzywa, ja połączyłam łososia z sałatą, salami z papryką i rukolą, a szynkę
Martyna Cooksmakaron spaghetti - 40 dag koncentrat pomidorowy -1 mały słoiczek cebula - 2- 3 szt czosnek - 3 ząbki masło - 2 łyżki mąki pszenna - 1 łyżka pieprz kolorowy sól cukier oregano majeranek papryka ser żółty tarty Cebulę obrać i pokroić w kosteczkę i wrzucić na rozgrzany na patelni olej i zeszklić ją. Czosnek obrać i posiekać, dodać pod koniec smażenia cebulki
Camilla w kuchniSkładniki: 500 g przecieru pomidorowego 2 pomidory masło 1 pojedyncza pierś z kurczaka lubczyk, sól, pieprz papryka ostra i słodka 250 g makaronu świderki (ja użyłam bezglutenowego) 1 cebula ser pleśniowy, np. niebieski lazur - połowa curry kawałki fety Wykonanie: Umyte mięso pokrój w kostkę, przesmaż na maśle z drobną cebulką. Na oddzielnej patelni na maśle przesmaż pokrojone w większą kostkę
Zasmakuj Kuchnipatelni. Tak przygotowane mięsko można upiec w piekarniku lub na grillu. Również taka wersja będzie bardzo smaczna, polecam. Składniki: 6 pałeczek z kurczaka 150 g koncentratu pomidorowego 6 łyżek wody olej słodka oraz ostra czerwona papryka oregano, bazylia czosnek granulowany sól, pieprz Wykonanie Mięso myjemy, osuszamy. Koncentrat mieszamy z wodą dodajemy sól, pieprz, czosnek, słodką i ostrą paprykę
magiczna kuchnia KasiMęża. SKŁADNIKI: 1 Szklanka Ryżu Brązowego 1 Filet pojedynczy z kurczaka 1 Cebula czerwona 2 ząbki czosnku 1 Opakowanie przyprawy do kurczaka Tikka 200 ml przecieru pomidorowego sól,pieprz 1 Łyżka suszonej pietruszki i kopru oraz przyprawy kebab/gyros SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Kurczaka myję oraz kroje w kostkę. Na rozgrzany olej wrzucam posiekaną cebulę wraz
Gotowanie Patkipewno wyjdzie nam na zdrowie. 400g makaronu szpinakowego 500g mięsa mielonego 2 cebule 4 marchewki 3 średniej wielkości cukinie 2 puszki krojonych pomidorów 2 łyżki koncentratu pomidorowego sól, pieprz, ostra papryka olej ser żółty do posypania 1. Cebulę kroimy w drobną kostkę. Podsmażamy na rozgrzanej patelni. Dodajemy mięso mielone, które obsypujemy solą, pieprzem i papryką. Smażymy do zarumienienia
Szefowa kuchniprosta, ale niezwykle smaczna. Idealnie smakuje w wersji solo oraz sprawdzi się jako "pasta" - ze świeżym pieczywem. 1 wędzony pstrąg 2 jajka 1 cebula (średnia) 2 łyżki przecieru pomidorowego lub ketchupu olej pieprz Rybę oczyścić ze skóry i ości. Jajka ugotować na twardo i pokroić w kostkę, a cebulę drobno posiekać. Wszystkie składniki ze sobą połączyć - dodając ketchup/przecier
Di gotuje