W ramach cotygodniowej akcji Wypiekanie na śniadanie tym razem Małgosia z bloga Smaki Alzacji wybrała dla nas przepis pochodzący z bloga Food porn vegan style , przygotowany na bazie kaszki kukurydzianej, czyli polenty. Ziołowe trójkąty z polenty z pastą tuńczykową Czas przygotowania: 30 minut + czas oczekiwania Składniki: 3/4 szklanki polnety (drobnej kaszki kukurydzanej) 2 i 3/4 szklanki wody 1 łyżka domowej warzywnej pasty bulionowej 1/3 łyżeczki solo himalajskiej 1 łyżka oregan... czytaj dalej...
Święto Halloween pojawiło się w naszym kraju w latach 90-tych, jednak dopiero od kilku lat cieszy się sporą popularnością.
Czytaj dalej...Na każdej imprezie nie może zabraknąć dobrych drinków i smacznego jedzenia. Oczywiście najlepsze są szybkie przekąski, potocznie nazywane finger foods, jednak nie może też zabraknąć sałatek.
Czytaj dalej...Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.
Czytaj dalej...Sylwester to czas, kiedy świętuje się koniec starego roku i początek nowego. Jest to stosunkowo dość młode święto, gdyż narodziło się ono dopiero na przełomie XIX i XX wieku.
Czytaj dalej...