zupa pomidorowa - 17836 przepisów (strona:638/1190)

Hinduskie curry gobi motor 144

Hinduskie curry Składniki: 4 porcje 1 mały kalafior 150 g zielonego groszku 400 g kokosowego mleka, 1 puszka 1 cebula 2 ząbki czosnku 2 cm świeżego imbiru 3 łyżki pomidorowego przecieru 1 łyżka curry 1 łyżeczka nasion kminu rzymskiego 1 łyżeczka nasion kolendry 1 łyżka papryki w proszku 1 łyżeczka cynamonu 3 kapsle kardamonu 1 chili lub 1 łyżeczka chili

codojedzenia
Podudzia z kurczaka z grilla z sosem Jalapeno Pepper Relish 220

Ballymaloe Jalapeno Pepper Relish to pyszny paprykowo-pomidorowy sos, który nadaje potrawom z rusztu wyjątkowej wyrazistości. Składniki: 16 podudzi z kurczaka 4 łyżki majonezu 4 łyżki sosu Ballymaloe Jalapeno Pepper Relish Przygotowanie: Można użyć sosu Ballymaloe Jalapeno Pepper Relish jako marynaty lub glazury do kurczaka. Sos Ballymaloe wymieszać z majonezem i stworzyć wyjątkowy sos do maczania grillowanych podudzi z kurczaka

naRuszcie
Zdrowe przekąski w zdrowym odżywianiu :) 226

przygotowanie domowych chipsów z tej rośliny i byłam nimi zachwycona. Z wielkim zainteresowaniem podeszłam do testowania powyższych, gotowych już chipsów z jarmużu. Po otwarciu paczuszki wydobył się intensywny pomidorowy zapach. Kawałki liści są dobrej wielkości, więc nie otrzymałam produktu w postaci okruszków :D Same chipsy są bardzo chrupiące, pikantne i maślane , za sprawą orzechów nerkowców, które można znaleźć w składzie

Zdrowie na języku :P
Potrawka z kurczaka z zielonym groszkiem. 394

szybkie! ale jutro to już koniecznie! Zapraszam!   Składniki; 1 duży filet z kurczaka ( może być też z indyka) 2 szkl. zielonego groszku (może być mrożony) 1 łyżka przecieru pomidorowego 1 łyżka pasty ajvar kilka suszonych pomidorów z oleju 1 łyżka śmietany 2-3 łyżki oleju sól, pieprz, słodka i ostra papryka   Przygotowanie; Mięso płuczemy i kroimy

Radość kipiąca uśmiechem.
Wege makaron z sosem z czerwonej soczewicy :) 149

takiej formie go podam :)  Składniki (2 porcje): 100 g makaronu ze spiruliną (Probio) 1 łyżka oliwy z oliwek (Probio) 1 mała cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego 1 łyżka kremu/śmietanki ryżowej (Probio) 200 ml wody 2 łyżki mąki z czerwonej soczewicy (Probio) przyprawy: papryka wędzona, curry, papryka słodka, pieprz ziołowy, pieprz czarny, sól himalajska Przygotowanie: Makaron

Zdrowie na języku :P
Miodowe żeberka wieprzowe z szybkowaru 501

Żeberka to pyszne mięso tylko musi być odpowiednio przyrządzone. Żeberka wieprzowe uwielbiają miód czy koncentrat pomidorowy a także ostre przyprawy. Jako ze czasu miałam niewiele włożyłam mięso do szybkowaru i po 30 minutach mogłam zajadać przepyszne mięso z kaszą. Zachęcam do wypróbowania. Miodowe żeberka wieprzowe z szybkowaru. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Sos pomidorowy z cukinią do słoików na zimę 200

pomidorowy przygotowuje każdego roku, dzięki temu zaoszczędzam sporo czasu. Jak mam dzień tzw. "lenia" wówczas otwieram słoik, dodaje makaron,ser i gotowe :) Składniki:  2 ½  kg pomidorów 4 żółte papryki 2 młode cukinie 1 pęczek świeżej bazylii 4 ząbki czosnku 5 łyżek oliwy 10 łyżek cukru ½ łyżeczki ostrej papryki 3 łyżeczki soli 120 ml octu Wykonanie: Pomidory sparzyć, obrać

Tradycyjna Kuchnia
Pstrąg w zalewie octowo pomidorowej, pyszny 180

naczynia w którym chcecie je podawać. Na tą samą patelnię na której się smażyły ryby przygotować zalewę. Zalewa – obsmażyć cebulę, musi zmięknąć, wlać 500 ml wody,Dodać przecier pomidorowy, listki laurowe, ziele angielskie, cukier,. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Jeśli będzie trochę za mało zalewy dolać trochę więcej wody i troszeczkę więcej octu. Zalać ryby gorącą zalewą

Kuchnia Pokoleń
Kofta indyjska 166

bułka tarta sól, pieprz, olej Wszystkie składniki wymieszać, ugnieść, uformować kuleczki. Kuleczki obtoczyć w jajku, mące i bułce tartej. Smażyć na głębokim oleju. Sos do kofty: 2 łyżki przecieru pomidorowego + 2 łyżki jogurtu - wymieszać. Podgrzać w garnuszku. Smacznego! Przepis, zdjęcia, wykonanie

Kuchnia smaków
Zawijańce z cukinią 201

cieniutkie paski. Uwaga! Paski muszą być w miarę cienkie, aby łatwiej się je zwijało. 500 gram mięsa mielonego 2 cebule 3 ząbki czosnku 1 pomidor 1 mały słoiczek koncentratu pomidorowego pieprz, pieprz ziołowy, sól, ziarenko smaku,  kolendra, majeranek Czosnek obieramy, kroimy w kosteczkę. Cebule obieramy, kroimy w kosteczkę, Pomidor obieramy, kroimy w kostkę. Na dno patelni wrzucamy ciut masła

Kuchnia smaków
Meksykańska tortilla czyli wege burrito 361

średni pomidor 1 mała cukinia 1 puszka czerwonej fasoli 1 puszka kukurydzy 1 łyżka papryki słodkiej ⅓ łyżeczki papryki ostrej 1 łyżeczka kurkumy szczypta kardamonu (opcjonalnie) 4 łyżeczki koncentratu pomidorowego ⅓ szklanki wody sól, pieprz do smaku pieprz cayenne (jak ktoś lubi ostro) 4 tortille ( najlepiej pełnoziarniste) Wykonanie ----- Farsz: Przygotowujemy warzywa - czosnek, cebulę, paprykę, pomidory i cukinię kroimy w kostkę

Apetyt na Zielone
Dorada pieczona w papilotach 211

zależności od tego ile mamy ryb) duże kawałki folii aluminiowej. Rozsmarowujemy na każdym kawałku łyżeczkę oliwy z oliwek i układamy jedną rybę. Na wierzch każdej ryby wykładamy farsz pomidorowy z patelni. Łączymy brzegi folii tworząc szczelną paczuszkę tzw. papilotkę. Przekładamy papilotki na blachę do pieczenia. Pieczemy 20-25 minut w 190°C (180°C z termoobiegiem). Ryby podajemy zapakowane

Poezja smaku
Cukinia faszerowana jarmużem i kaszą kuskus 136

drugą dłoń widelec i do roboty :)       Potrzebujemy: 4 cukinie okrągłe 3 liście jarmużu 1 szklanka kuskusu 5 łyżek oleju 300 g oczyszczonych pieczarek 5 łyżek przecieru pomidorowego (np. z TEGO przepisu) 2 łyżki posiekanego koperku 1 wyciśnięty ząbek czosnku 4 łyżki sera neufchatel (z TEGO przepisu)   lub miękkiego sera koziego sól, pieprz do smaku Wykonanie: Jarmuż

Marder&Marder Manufacture
Młoda kapusta duszona z soczewicą 277

Składniki: 1 główka młodej kapusty ok. 1/2 kg drobnych młodych ziemniaków 2 młode marchewki 1 pęczek kopru 3/4 szkl zielonej soczewicy 1 mały koncentrat pomidorowy sól, pieprz Przygotowanie: Kapustę poszatkować, … Czytaj dalej Młoda kapusta duszona z soczewicą

czarrna od kuchni