Chili con carne

Chili con carne

Chili con carne

"Chili con carne" znaczy ni mniej nic więcej jak: "papryka z mięsem"  potrawa amerykańska o wyraźnym pikantnym smaku.  Serwowana najczęściej z ryżem u mnie w wersji z tortillą.  Składniki: 60 dag wołowiny zmielonej 1 średnia papryka czerwona 1 średnia papryka żółta 1 puszka fasoli wraz zalewą 1 puszka pomidorów z puszki 2 średnie cebule 3 żabki czosnku 4 łyżki oliwy 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego 2 łyżeczki kuminu 2 łyżeczki oregano 1 łyżeczka papryki słodkiej 1/2 łyżeczki chili 1/4 łyżecz... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Delicious Titbits

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.