WSZYSCY POLACY ZNAJĄ TĄ ZUPĘ KRÓLUJE ONA NA NASZYCH STOŁACH OD ZALANIA DZIEJÓW NIEMAL ŻE KAŻDA NIEDZIELA TO NIEDZIELA Z ROSOŁEM SKŁADNIKI: 6 ćwiartek albo 1kg skrzydełek (można też ugotować całego pokrojonego kurczaka w zależności jak tusty ma być nasz rosól najlepszy jest rosłół z kury,koguta albo kaczki gotują ludzie też z wołowiny ja osobiście uwielbiam(...)seler 2 liście laurowe 2 ziarnka ziela angielskiego natka pietruszki koperek świeży wedle życzenia Sól,pieprz do smaku W razie konieczności kostka rosołowa SPOSÓB: Drób myjemy i oczyszczamy z błonek ,piór Potrzebujemy większego garnka. Do zimnej wody wsadzamy nasze mięso i gotujemy na małym ogniu zbierając co chwilę szumówka szum który się nam zbiera chcemy by nasz
Viola cooks with passionsmaku. Zupa ma mało kalorii, a mimo to człowiek po jej zjedzeniu jest syty. Składniki: 8 upieczonych lub ugotowanych buraków (ok. 1 kg wagi po obraniu) 3 jabłka (koniecznie kwaśne) włoszczyzna 2 cebule 5 ząbków czosnku 2 łyżki oliwy z oliwek twarożek grani (20 dag) cytryna sól, pieprz 2 pęczki natki pietruszki Sposób przygotowania: Włoszczyznę dokładnie oczyszczamy i obieramy
Pobite gary BarbaryUwielbiam fasolkę szparagową , kiedy przyrządzam ją w domu znika z talerzy w takim tempie że ho ho . Bardzo lubimy fasolkę w każdej postaci , ja osobiście uwielbiam najbardziej w zupie i z bułeczką z ziołami . Teraz mamy sezon w pełni na fasolkę więc trzeba korzystać i zapraszam do spróbowania fasolki w takiej odsłonie jak proponuję na zdjęciu smakuje super(...)pęczek natki pietruszki sól pieprz czarny Wykonanie Fasolkę oczyszczam , dokładnie płuczę pod bieżącą wodą i gotuje z dodatkiem soli do miękkości .Kiedy fasolka nam się ugotuję , na rozgrzaną patelnie rozpuszczam łyżkę masła i dodaje czosnek starty na tarce i posiekaną
Mój Smakkwaśne zupy. Zimną często robię kwąśnicę . Latem jednak bardziej mam ochotę na kapuśniak w wersji bardziej fit. Polecam każdemu, nie tylko tym co muszą dbać o linię. Składniki: główka młodej kapusty 0,5 l. przecieru pomidorowego 2 cebule włoszczyzna 7 ziaren ziela angielskiego 3 liście laurowe sól, pieprz słodka papryka cukier pęczek koperku Sposób przygotowania: Włoszczyznę oczyszczamy i obieramy
Pobite gary Barbarydzień oczyszczania :) Czuję się bardzo dobrze, 2 i 3 dnia bolała mnie głowa ale myślę, że to wina wiatru. Jeśli nie śledzicie wydarzenia na FB podam Wam co do tej pory jadłam :) Dzień 1 Przez cały dzień jako przekąska jabłka, oprócz tego: Surówka -1 czerwona papryka, -3 pomidory, -1 szalotka, - 2 ogórki kiszone, - 1/2 cykorii, - sól. Zupa cebulowa Ugotować
Co na wege obiad?razem zrobiłem pierś z kurczaka z makaronem Soba. Jest to japoński makaron, który stosuję się głównie do zup, czy do dań z woka oraz do pikantnych sałatek. Wykorzystałem go, jako dodatek do kurczaka. Oczywiście całe danie wykonałem jak zawsze na parze :) Składniki : pierś z kurczaka 1 łyżka oliwy z oliwek 2 ząbki czosnku garść szczypiorku(...)papryka czereśniowa 2 papryki pepperoni 50g makaronu soba Przyprawy : pieprz czarny papryka wędzona Pierś z kurczaka myjemy, oczyszczamy i osuszamy. Następnie kroimy ją na kawałki. Polewamy oliwą z oliwek oraz przyprawiamy pieprzem i papryką wędzoną Dodajemy posiekany czosnek, pokrojone na kawałki papryki oraz szczypiorek. Wszystko dokładnie mieszamy. Mięso układamy na folii aluminiowej, wkładamy na pierwszy
Parowar Facetazimna zupa na gorące dni. Aby chłodnik był bardziej sycący podałam go z makaronem Lubella Mini Rurki 5 warzyw. Polecam Składniki: 1 opakowanie makaronu Lubella Mini 5 warzyw pęczek botwinki łyżka soku z cytryny szczypta cukru 1 średnia cukinia 4 małe ogórki gruntowe 400 ml jogurtu naturalnego 1 łyżka pokrojonego koperku sól, pieprz do smaku Przygotowanie: Botwinkę oczyszczamy, myjemy
słodkie i nie tylko historie kulinarnePaprykę oczyszczamy z pestek i kroimy w paski Marchewkę kroimy w paski. Filet kroimy w kostkę lub paski. Całość mieszamy z sosem. Podajemy z podprażonymi na suchej patelni pestkami dyni. Sos Składniki mieszamy na gładki sos 4.5.2.11 http://mieszamwgarnku.pl/fit/salatka-z-brokula/ BosowKuchni Artykuł Sałatka z brokuła z filetem z kurczaka pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki
Mieszam w Garnkuzupie, czas zjeść drugą. Pieczona jest nie mniej pyszna! A jeśli posypiecie ją suszoną lawendą i tymiankiem, Wasz dom będzie pachniał niczym prowansalski. Składniki: 1/2 dyni suszona lawenda suszony tymianek 3 czerwone cebule gruba sól morska pieprz w ziarnach pierś z kurczaka suszona kolendra kilka łyżek oliwy Wykonanie: Pierś kurczaka myjecie pod bieżącą wodą, osuszacie papierem, oczyszczacie z tłuszczyków, jeśli
GRUBY WAŁEKzupę pomidorową, ale mimo wszystko robiony na własnym rosole. Odkąd zaczęłam codziennie gotować, przestałam korzystać z przypraw typu : kucharek, vegeta, kostki rosołowe... i muszę przyznać, że moje potrawy mają naprawdę smak... i nie potrzeba im " ulepszaczy " :) Umyte nóżki kurczaka gotujemy w wodzie ok 10 minut. W tym czasie obieramy warzywa włoszczyzny, płuczemy, kroimy na mniejsze kawałki. Oczyszczamy z piany wodę
MarciochaKucharzybananowa Wedo jest produkowana z niedojrzałych, jeszcze zielonych bananów. Mąka jest odpowiednia dla osób na diecie paleo i bezglutenowej, a co najważniejsze, świetnie nadaje się do gotowania, pieczenia, zagęszczania zup, a także do... smoothie i jogurtów :) Tak! Można spożywać ją na surowo, podobnie jak mąkę kokosową :) Dzięki wysokiej zawartości skrobi, mąka bananowa pozwala na użycie mniejszej ilości mąki wymaganej(...)oczywiście nie jest tak prosty, ale w skrócie etapy przedstawiają się następująco: zbiór niedojrzałych bananów obieranie krojenie suszenie mielenie na mąkę pakowanie. Bez użycia konserwantów i sztucznych barwników, bez oczyszczania i przetwarzania mąki. =Praktyczne opakowanie= Nie wiem jak Wy, ale ja po prostu nie cierpię papierowych opakowań, w których umieszczane są mąki. Łatwo się uszkadzają, a mąka się wysypuje
Poranek na słodkogotowanie tej kaszy. Jednak jest ona na tyle wdzięcznym produktem, że nie musicie zastępować nią w diecie jedynie kasz, makaronów czy ryżu. Doskonale sprawdzi się jako baza ciastek, deserów, zup czy sałatek a nawet kotletów. Eksperymentujcie i dzielcie się swoimi przepisami na komosę. Dlaczego warto jeść quinoa (komosę)? Ponieważ jest bogatym źródłem błonnika, białka i kwasów tłuszczowych w tym omega(...)przyswajalny niż wapń pochodzący z mleka. Warto więc przemycać komosę naszym dzieciom pod różnymi postaciami. co jeszcze przemawia na korzyść komosy? Duża liczba flawonoidów. Flawonoidy to związki, które m.in oczyszczają nasz organizm z wolnych rodników, odpowiedzialnych za powstawanie raka czy starzenie się skóry, działają przeciwzapalnie czy poprawiają stan naczyń krwionośnych. Nie zawiera glutenu, jeśli więc nie jesz glutenu
Mieszam w Garnkuskładniki: ok. 2500 ml rosołu lub wywaru jarzynowego 300 g kurek 1 ugotowana marchewka (z rosołu lub wywaru) koperek 1 łyżka masła sól, pieprz dodatkowo: omlecik
Domowy Smak Jedzenia