zupa nic - 1526 przepisów (strona:62/102)

Pyszne posiłki, naturalne składniki - Dania Babci Zosi. Współpraca z Firmą SyS. 192

drodzy, czy Wy również czasem nie macie czasu lub po prostu siły dosłownie na nic? W dzisiejszym zabieganym świecie jest to norma. Dlatego nie ma w tym nic dziwnego, że tak często sięga się po szybkie dania. Ale czy szybko zawsze musi oznaczać niezdrowo? Nie! Dania Babci Zosi firmy SyS , to połączenie smaku i naturalnych składników. Każdy produkt(...)tradycyjnych przepisów babcinej kuchni z zabieganiem dzisiejszego świata. Stworzone dania składają się wyłącznie z produktów naturalnego pochodzenia i jednocześnie są proste w przygotowaniu.  Produkty podzielone są na kategorie: Zupy – tradycyjne smaki w kilka chwil. Receptury składają się z naturalnych składników, co sprawiają że przypominają one aromatyczne domowe wywary. Placki ziemniaczane - ulubione danie w kilka chwil bez obierania

Słodkie okruszki
Lutowy Helath Box - pudełko pełne zdrowia 169

Mąka kokosowa bio 300g - Fresano - mąka koksowa ze zmielonego miąższu orzecha kokosowego. Stosujemy ją do pieczenia ciast, babeczek, naleśników oraz pieczywa. Może być używana do zagęszczania zup i sosów lub jako posypka do lodów, deserów, sałatek. W połączeniu z mlekiem lub sokiem może być użyta do przygotowania napoju. Średnia cena w sklepach - około 7,50 zł 5. Karob bio 200g(...)mleka kokosowego. Źródło błonnika bez dodatku cukru. Nowość na polskim rynku ! Średnia cena w sklepach - około 8 zł Gratis - próbka oleju - Green Spoon Jeśli chcecie zamówić lutowego Heath Boxa nic straconego, wystarczy wejść tutaj ( klik ) Marcowego Health Boxa możemy zamówić do 22 lutego 2017 roku !!! Jeśli chcecie komuś zamówić Health Boxa na prezent też możecie to zrobić ( klik ) Cena

kruche babeczki
Kalafior gotowany i zapiekany pod gęstym, serowym beszamelem 233

mój ulubiony, bardzo treściwy, elegancki i smaczny sposób podania go na gorąco. Do lekkiego w smaku i konsystencji warzywa mocno doprawiony, serowy beszamel i czosnkowe masło pasują jak nic innego. Kalafior to jednoroczne warzywo kapustne, będące mutacją kapusty i brokułu. Jest tylko i wyłącznie gatunkiem uprawnym – sam w przyrodzie nie występuje. Mark Twain nazwał go „kapustą z wyższym wykształceniem(...)Przy takim kalafiorze mamy pewność jego świeżości i tego, że nasze kuchenne starania nie pójdą na marne. Zwiędnięte kalafiory średnio się nadają do jedzenia, jeśli już – to tylko na zupę.   Kalafiora obieramy z liści. Grubą łodygę pod spodem ucinamy tak, by kończyła się równo z zakończeniem różyczek kalafiora i tworzyła jego podstawę. Nacinamy ją ostrym nożem na krzyż

Karo in the Kitchen
Masło orzechowe 178

blenderze kielichowym marki Bosch i zajmuje mi to nie więcej niż 3-4 minuty. Co prawda muszę cały czas pilnować, odgarniać z boków kielicha, ale te kilka minut to nic strasznego, zwłaszcza że po tym czeka na nas tak wspaniała nagroda. Mi masło wychodzi nawet z samych orzechów, ale wolę dodać trochę oleju, aby było bardziej smarowne i mniej(...)czekoladki czy pyszny czekolado-orzechowy koktajl. Zachęcam więc Was do zrobienia domowego masła orzechowego, które na pewno będzie bazą dla niejednego przepisu na tym blogu! Sprawdź również przepis na zupę orzechową ! Artykuł Masło orzechowe pochodzi z serwisu Blendman.pl - kuchnia roślinna

Blendman
Bamberski kapuśniak z zasmażanej kiszonej kapusty 245

Bamberski kapuśniak z zasmażanej kiszonej kapusty Kapuśniak , to świetna zupka , szczególnie ceniona przez moich domowników zimą . Gorący , sycący i kwaśniutki ..pyszniutki " class="wp-smiley" style="height

Ogrodnik w podróży
Czytaj blogi. Jedz mięso. Szynka w śliwce 179

pretensjonalnego stylu nie zmienił. Czym się wsławił? Prawdę mówiąc, nie wiem, kojarzę go z jednego listu do firmy produkującej budyń. Listu, który pozbawiony bluzgów byłby listem gościa nieumiejącego zrobić zupy z proszku. Ale jak mówię – nie kojarzę pana Dż. H, bo o zgrozo żyję poza netem i wypociny niektórych doprowadzają mnie do tików nerwowych. Jednak okazuje się(...)złożoną z kilku słów uważanych za obraźliwe, miałkiej treści i niczego innego. W skrócie pani chodziło o to, że ludzie są nieestetyczni, śmierdzą, mają kompleksy, są tani, byle jacy, nic z tym nie robią a pani od tego chce się rzygać. Pojawił się jeszcze wątek pudru za 150 zł i dermatologa. Kilka osób napisało pani, że najzwyczajniej w świecie

ladykitchen
Karkówka na zimno z sosem tatarskim z "Kuchni na plebanii" 192

przeczytać recenzję). Książki niezwykłej, pełnej dawnych receptur, polskich, zapomnianych już często, smaków i bezcennych porad, które nadają potrawom, to " coś ", czego nie znajdziemy w rosole " z kostki " czy w zupie " z kartonika ". Przepis, który widzicie poniżej jest autorstwa Ilony Kilian z plebanii w Kołczygłowach na Kaszubach. W nawiasach kwadratowych podałam użyte przeze mnie ilości poszczególnych składników.  Składniki - na mięso(...)kwaśna śmietana [ 3 łyżki ] starty czosnek [ 2 małe ząbki ] sól pieprz Przygotowanie Karkówkę myję, suszę i pekluję dzień wcześniej: sól zwyczajna, sól do peklowania, pieprz czosnek, majeranek i papryczka, nic więcej Polewam mięso trochę olejem i nacieram mieszanką przypraw. Na noc wstawiam do lodówki zawinięte w folię, żeby nadać kształt. Piekę w rękawie - ile waży tyle się piecze. Godzinę

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Jak nie marnować jedzenia? 7 zasad 335

warzywa do muffinów. Czerstwy chleb można bez problemu zamienić we francuskie tosty (idealne na śniadanie) lub szarlotkę z chleba (deser, którego nie powstydzi się żadna gospodyni domowa). Dzięki temu nic się nie zmarnuje, a do tego zyskacie pożywne i pyszne posiłki. Jeśli brakuje Wam pomysłów na wykorzystanie resztek – skorzystajcie z pomocy innych – choćby z naszego bloga. Sprawdźcie jakie cuda(...)kawałki mięsa z niedojedzonej kury mogą z kolei wylądować w tortilli, albo na pizzy, stać się wartościowym dodatkiem do makaronu stir fry, farszu do pierogów lub ravioli. Wołowina z zupy może być podstawą do pysznego mięsno-krewetkowego farszu w azjatyckich pierożkach, a gotowane warzywa bazą sosu w zapiekance pasterskiej (zamiast nudnej sałatki jarzynowej). Krok 6. Zacznij mrozić Mrożenie domowych obiadów

Niedzielny kucharz
Menu na tydzień – zawsze jest pora na kalafiora 165

trzeba go naprawdę dobrze przyprawić, wtedy nabiera pełnego smaku. Całe menu, tak jak zwykle jest zaplanowane ekonomiczne: nie przepłacamy, kupujemy z planem w ręce, wykorzystujemy wszystkie składniki, nic się nie marnuje. Zobaczcie też co można zrobić z resztek pieczonego kurczaka. Zestaw lanczowy jest mocno zróżnicowany: jest dużo warzyw, ale też mięsa – i wołowina i drób – oraz dwie(...)Poniedziałek – Pieczony kalafior z komosą i sosem romesco Wtorek – Gryczotto czyli kasza gryczana z orzechami i filetem z kaczki (alternatywnie z pstrągiem) Środa – Zapiekanka pasterska z kalafiorem Czwartek – Włoska zupa minestrone Piątek – Gołąbki z dorszem Pobierz menu na tydzień To menu jest pełne pysznych warzyw. Oprócz kalafiora znajdziecie w nim m.in. kalarepkę, rzepę, rzodkiewki i selera naciowego. Lista zakupów (ilość

Niedzielny kucharz
Toskańska zupa ziemniaczana. 528

Zuppa toscana! Lepsza niż romana ;) Przepis toskański, ale smak swojski. Bardzo! Może to dlatego, że użyłem polskiej kiełbasy? Tzn. polskiej kiełbasy o nazwie polska. Uważam, że

zadanie-gotowanie
Menu na tydzień: Mało czasu, mało składników 188

wybraliśmy te właściwe. Dania z tego menu jedliśmy przez cały ubiegły tydzień. Wszystkie (bez wyjątku) bardzo nam smakowały (Agnieszka szczególnie zakochała się w domowych kebabach z kurczaka, znowu prawie nic nie zostało dla mnie), a ja za to pożarłem większość ratatouille. Oboje zachwyciliśmy się diabelskim kurczakiem (ach ta marynata…). W większości przepisów podajemy składniki na na cztery porcje(...)minut Poniedziałek – Domowy kebab z kurczaka Wtorek – Ratatouille z piekarnika w dwóch krokach Środa – Penne z pesto z jarmużu (4 składniki) Czwartek – Czerwona zupa z soczewicy Piątek – Chiński rosół z krewetkowymi pulpetami Pobierz menu na tydzień Niedziela – Diabelski kurczak w 15 minut Poniedziałek – Domowy kebab z kurczaka Wtorek – Ratatouille z piekarnika

Niedzielny kucharz
Klasyczny zakwas na barszcz czerwony 198

To już ostatni moment na przygotowanie zakwasu na barszcz! Musi on bowiem spędzić około 4-5 dni w ciepłym miejscu. Jeśli jeszcze go nie przygotowaliście to

PatiGotuje
Co Lila jadła w środę? 5 159

otworzyć i pochrupać :) Tym razem z gruszką, bakaliami i oczywiście jogurtem naturalnym. Nie robiłaś nigdy granoli?  zajrzyj tutaj  i już więcej nie kupuj gotowca ze sklepu, ok? Zupa Krem z cukinii i brokułów, do tego słonecznik i kiełki. Mnóstwo warzyw w miseczce - marchewka, cebula, pietruszka, seler, cukinia i brokuły. II danie Odkąd zaczęliśmy sami robić placki(...)Kolacja Ze względu na to, że jarmużu mieliśmy w tym dniu bardzo dużo ( i nie chcieliśmy, aby się zmarnował) mąż przygotował omlet z pieczarkami i jarmużem. Lila nie miała nic przeciwko, bo bardzo lubi te liściaste warzywko. A ja się z tego cieszę, bo jest niesamowicie zdrowe. Jeśli tylko będzie okazja to kup jarmuż koniecznie! Możesz zrobić omlet, chipsy

lady-och-mistrzyni.blogspot.com
Kulinarna podróż- ABC na talerzu.Tajlandia 246

rośnie jej popularność, a w ślad za tym dostępność składników, także w Polsce. Kucharz w Tajlandii ma przywilej eksperymentowania- czasem potrawy przyrządzone z takich samych składników smakują zupełnie inaczej. Nic nie stoi zatem na przeszkodzie, by bawiąc się kuchnią, eksperymentować samemu, szukając prawdziwe tajskich smaków. PODSTAWY KUCHNI TAJSKIEJ      Wiele składników używanych w tajskiej kuchni jest nieznanych(...)gotowania, podobnie jak goździków, dlatego najczęściej używa się jej do przygotowania podsmażanych potraw. Bai mangluk , bazylia cytrynowa, szczególnie popularna w północno-wschodnich regionach Tajlandii, jest dodawana do sałatek i zup. BULION- Dobry bulion rybny, drobiowy czy warzywny dodaje smaku niemal wszystkim potrawom, choć oczywiście można użyć gotowych kostek, rozrabiając je z wodą, jeśli zachodzi taka potrzeba. Do przygotowania bulionu można

ClauditteMissCooking
Jagody goji 168

Zalecane są m.in. w leczeniu reumatyzmu i przy spadku odporności. Dieta wzbogacona w te owoce ma pomóc także wyregulować pracę serca, ciśnienie krwi, a także poziom cholesterolu i cukru. Nic dziwnego, że jagody goji są nazywane czerwonymi diamentami Wschodu i należą do superfoods, czyli "superżywności". żródło  Owoce Goji są bardzo bogate w witaminy, minerały i składniki odżywcze(...)Goji zawierają beta-karoten, kwasy tłuszczowe i jako jedyne spośród produktów spożywczych stymulują organizm do wytwarzania hormonu wzrostu. źródło Jagody goji można dodawać do deserów, ciast, musli a nawet zup, można robić soki, nalewki, mają szeroki wachlarz zastosowania, można też jeść po prostu suszone owoce , dostarczają one wielu witamin organizmowi. Polecam sklep ze zdrową żywnością Galeria Herbat -Plenus

Gotowanie jest łatwe