zupa krem z warzyw - 2500 przepisów (strona:39/167)

Zimowa delikatna zupa jarzynowa 125

W taka pogodę najlepiej rozgrzewają pyszne zupy. Zupa pełna warzyw   SKŁADNIKI: kalafior marchewki por seler pietruszka ziemniaki wywar z gęsiny sól, pieprz, lubczyk, liść

MarciochaKucharzy
Krem pomidorowy z prażonymi migdałami i camembert 181

 Dzisiaj chciałyśmy zaprosić Was na klasyczny krem z pomidorów, jednak podany już mniej klasycznie. Mianowicie, połączyłyśmy prażone migdały z  serem camembert.  Pierwszy raz

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Zupa krem z cebuli 140

Zupa cebulowa jak każda ma swój niepowtarzalny smak. U mnie zupa krem. Polecam.SKŁADNIKI5 - dużych cebul4 ząbki czosnku1 łyżka masławywar z warzyw  1,5 litrałyżka tymianku , sól , pieprz do smaku1 szklanka białego wytrawnego winaszczypiorek do dekoracji15 dag sera żółtego typu chedderbułka np bagietkaWYKONANIECebulę obieramy i kroimy  w cienkie plasterki.  Podduszamy  na maśle, aż będzie miękka

W kuchennym oknie Ewy
Delikatna zupa krem z dyni 198

największym opróżnieniu lodówki, a ponadto dyni w tym roku kupiłam zdecydowanie za dużo, bo aż 11 kg ! :) Pomrożona, zapasteryzowana czeka na swoją kolej ;) No i oczywiście musiała powstać zupa krem ! Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style(...)Smażymy, aż dynia lekko zmięknie, dodajemy marchew, pietruszkę i imbir. Smażymy jeszcze chwilę. Bulion w tym czasie podgotowujemy w osobnym garnku, wrzucamy warzywa i gotujemy je do miękkości. Na końcu blendujemy naszą zupę na krem.  Doprawiamy według uznania, można pokropić odrobiną sosu sojowego. Podajemy ze śmietanowym kleksem.  Smacznego

Justa próbuje gotować
Zupa krem marchewkowa-lova 210

grzech tego nie wykorzystać. Posłuchaj The Brand Perry- All your life podczas przygotowywania. Wprawia w nastrój. Niedługo też podzielę się z Wami przepisem na pyszne ciasto marchewkowe.Do dzieła!ZUPA KREM  MARCHEWKOWA-LOVASkładniki:Ok.1 kg marchewek ( ja tak naprawdę nigdy ich nie ważę, mam takie prosto z ogródka, dość małe, więc używam kilkunastu. Po posiekaniu ich na talarki wychodzi niepełna(...)masło. Dodaj cebulę i chwilę podsmażaj, niech się zeszkli. Dodaj marchewkę i też chwilę podsmaż. Wrzuć pokrojoną pietruszkę, wymieszaj wszystko i przykryj garnek. Zmniejsz ogień na średni i duś warzywa przez ok. 10/15 minut. Dodaj skórkę pomarańczy i imbir oraz wlej bulion. Gotuj wszystko pod przykryciem na małym ogniu aż warzywa będą miękkie, około 40 minut. Odlej bulion

Gotowanie to kochanie
Zupa krem z marchewki z tymiankiem 150

razem ok 10 minut. Potem zalać bulionem. Dodać słodką paprykę i tymianek. Garnek przykryć i gotować aż warzywa będą miękkie. Gdy warzywa już się ugotują zestawić garnek z ognia, wlać mleko. Wszystko zmiksować na gładki krem. Gdyby zupa była za gęsta dolać nieco bulionu. Gotową zupkę krem podawać z grzankami

Monia miesza i gotuje
Dynia 150

Moje zmagania kulinarne zacznę od dyni. Akurat jest na to teraz świetny okres Razem z przyjaciółmi cyklicznie robimy wspólne kolacje gdzie każdy przygotowuje coś do jedzenia

Kuchenne Wariacje
zupa krem z dyni z makaronem 132

wskazań na opakowaniu lub przygotowujmy własny. Wszystkie warzywa obieramy, kroimy w kostkę, zalewamy wodą, dodajemy masło i gotujemy, aż zmiękną. Miękkie warzywa miksujemy blenderem na jednolity krem. Śmietanę mieszamy dokładnie z mąką i wlewamy do zupy. Doprawimy i dokładnie mieszamy. Gorącą zupę podajemy z ugotowanym makaron i posiekaną natką pietruszki

Domowy Smak Jedzenia
Zupa fasolowa z suszonymi śliwkami, Co ciekawego w Kauflandzie + ceny 172

dodaj pokrojone tofu, podsmaż, można wzbogacić sosem lub kaszą lub zjeść z pieczywem - mrożonki na zupy-krem, mój HIT, bardzo smaczne, warto czasem mieć w zamrażarce, dostępne w 2 kolorach i smakach: żółte warzywa lub czerwone warzywa, można z nich przyrządzić również zwykłe zupę, bez miksowania warzyw  - duffinki, czyli kulki ziemniaczane, cena: ok. 7 zł, pyszne, choć skład średniawy

Qlinarnie i Qlinarnie
Krem z marchwi z pomarańczową soczewicą i "Błękitny zamek" 169

gotowania. Ponieważ ostatnio gotowałam wiele zup-kremów, nadszedł czas na zmiany - dodałam do niej pomarańczową soczewicę. Składniki (na 5 porcji): 3-4 duże marchewki mała pietruszka kawałek selera cebula 250 ml pomarańczowej soczewicy 500 ml wody 2 cm imbiru łyżeczka mielonego kminku pół łyżeczki mielonej kolendry sól pieprz kolorowy szczypiorek olej do smażenia Warzywa obrać i pokroić na kawałki(...)miękkości warzyw. Soczewicę dobrze wypłukać w kilku wodach, przecierając ziarna między palcami. Do wypłukanej soczewicy wlać 500 ml wody. Gotować do miękkości. Warzywa zmiksować ręcznym blenderem. Do warzywnego kremu dodać zawartość garnka z soczewicą. Całość wymieszać. Zupę doprawić do smaku mielonym kminkiem, mieloną kolendrą, startym świeżym imbirem, kolorowym pieprzem i solą. Jeśli zupa jest zbyt gęsta, dolać wodę. Całość powtórnie

Weekendy w domu i ogrodzie
KREMOWA ZUPA KREM Z MŁODEJ CUKINI 181

Cukinia  w mojej kuchni jest do wszystkiego. Lubimy ją bardzo i co sie tylko da to z niej robimy :) Dziś zapraszam na pyszna kremową zupkęSkładniki

Z Majeczką w kuchni
Krem z kalafiora z chrupiącymi grzankami i oliwą truflową 145

Zupa krem z kalafiora podana z chrupiącymi grzankami. Do tego odrobina oliwy truflowej dla bardziej wymagających smakoszy. To świąteczna propozycja samego Gordona Ramsay’a, pochodząca z książki „Christmas with Gordon”. Co prawda do Świąt jeszcze sporo czasu, ale przecież krem z kalafiora możemy zaserwować na obiad lub kolację już teraz. Składniki: (8 porcji) 1 duży kalafior(...)około 10 minut, mieszając od czasu do czasu. Wlać bulion i doprowadzić do wrzenia. Dodać mleko. Gotować bez przykrycia przez 15 minut. Gdy warzywa będę miękkie, wlać śmietanę i zdjąć z ognia. Zmiksować zupę na gładki krem. Doprawić solą, pieprzem. Przygotować grzanki: Kromki chleba pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać olej, wrzuć chleb. Smażyć parę minut, aż grzanki będą chrupiące

Moja Delicja
Zupa kalafiorowo-selerowa i pistacje 148

znać, teraz chwilowo odpuściła. Lubię zupy rozgrzewające z dodatkiem wielu aromatycznych przypraw, ale równie dobre są zupy kremy, które zdecydowanie uwielbiają moje dzieci. I właśnie taką zupę proponuje na dzisiaj. Nie powiem, że jest biała jak śnieg choć przygotowałam ją z białych warzyw: selera i kalafiora. Kremową konsystencje zaś przełamałam dodatkiem chrupiących pistacji, które bardzo fajnie komponują się smakowo(...)seler oraz kalafiora podzielonego na różyczki. Następnie dolewamy wody do wysokości warzyw, dokładamy szałwię i gotujemy do miękkości Wyciągamy szałwię z garnka, a warzywa miksujemy. Dolewamy śmietanę i doprawiamy do smaku salą i pieprzem. Zupę podajemy z pokruszonymi i uprażonymi na suchej patelni pistacjami

Przysmaki Karolki
Krem z dyni 181

krem z dyni to pyszna, pożywna i bardzo zdrowa zupa. Pod koniec sierpnia lub na początku września zaczyna się sezon na dynie i jest to idealny moment na krem z dyni. Zupa w smaku jest delikatna, łagodna i kremowa. Nie jest trudna w przygotowaniu. Składniki: 1-2 kg dyni 3 szklanki bulionu drobiowego 1 cebula 3 ząbki czosnku 2 marchewki(...)podsmażamy, stale mieszając. Gdy warzywa się zarumienią dodajemy do garnka bulion i ponownie gotujemy przez ok. 30 minut pod przykryciem. Sprawdzamy czy warzywa są miękkie i następnie całość blendujemy na jednolitą masę, aż nabierze konsystencję kremu. Zupę doprawiamy solą i pieprzem. Gotowy krem z dyni przelewamy do misek i przed podaniem dodajemy łyżkę śmietany. Podajemy ciepłą zaraz po ugotowaniu

CookMag
ZUPA Z BOBU 187

zupy to bób i ziemniaki, których po ugotowaniu połowę zabieram z garnka, resztę zupy blenduję na gładko i z powrotem wrzucam zabrane wcześniej warzywa. Dzięki temu zupa jest gęsta i sycąca i ma konsystencję delikatnego kremu. Jest pyyyysznnnaa... :))) SKŁADNIKI: 900 g bobu (mrożonego lub świeżego) 700 g ziemniaków ( użyłam młodych) 5 łyżek oliwy z oliwek 2 cebule średnie 2 ząbki(...)czasie dodaj pokrojone w większą kostkę ziemniaki, marchewkę w plasterkach, pietruszkę i seler w słupkach oraz krążki pora. Dosyp sól, pieprz, paprykę i lubczyk. Gotuj zupę jeszcze 20 minut do miękkości warzyw. Połowę zupy zmiksuj blenderem i dodaj do niej drugą część zupy, wymieszaj. Dołóż posiekany drobno koperek. Gotowe! Smacznego

Słodko-Słony Świat Ilony