Kalarepa- jak ją przyrządzić, jak przechowywać, co warto o niej wiedzieć? Sprawdzone przepisy na dania z kalarepy

Kalarepa- jak ją przyrządzić, jak przechowywać, co warto o niej wiedzieć? Sprawdzone przepisy na dania z kalarepy

Kalarepa- jak ją przyrządzić, jak przechowywać, co warto o niej wiedzieć? Sprawdzone przepisy na dania z kalarepy

Kalarepa jest jednym z kilku warzyw, które są jednakowo pyszne surowe, gotowane, pieczone czy marynowane. Na surowo smakuje jakby była łagodniejszą wersją brokuła, po ugotowaniu natomiast wychodzi jej słodycz. To prawda, że ​​wygląd kalarepy jest nieco odstraszający. Guzowata i kolczasta, a pędy wystające z jego środka nie zachęcają do jej spróbowania- a to wielki błąd! Kalarepa jest warzywem niskokalorycznym, nie zawierającym cholesterolu i dobrze wpływającym na układ trawienny. I co najważniejsze można z... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Tradycyjna Kuchnia

Autor

Tradycyjna KuchniaTradycyjna Kuchnia

Mam na imię Kaśka i jestem 27- letnią amatorką kuchni polskiej, choć także lubię poeksperymentować z kuchnią europejską (francuską, węgierską, niemiecką), a nawet azjatycką czy amerykańską.

Dzieciństwo spędziłam w Bieszczadach, zatem wychowana byłam na tradycyjnej, niskobudżetowej kuchni wschodniej, ocierającej się o kuchnię Kresową. Mój styl gotowania jest poniekąd hołdem dla tych tradycyjnych korzeni.

Nigdy nie miałam profesjonalnych lekcji gotowania, a moją jedyną kwalifikacją jest to, co pochodzi z miłości do dobrego jedzenia oraz doświadczenie wynikające z gotowania w domu na co dzień. Nauczyłam się gotować poprzez czytanie starych książek kucharskich, które wyszukuje na pchlich targach i w antykwariatach.

Ciągle się uczę i zdobywam doświadczenie metodą prób i błędów.

ZAPRASZAM NA MÓJ KULINARNY BLOG
http://tradycyjnakuchnia.blogspot.com

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

zupa, krem, niskokaloryczne, ciasto, zupa krem, ciasto z kremem, ciasta z kremami, pyszne ciasto

Inne przepisy z Tradycyjna Kuchnia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.