zawijane roladki - 500 przepisów (strona:13/34)

Gołąbki z przepysznym farszem 137

minut krócej niż podane jest to na opakowaniu. Odcedzamy. Mięsa, poszatkowaną kapustę kiszoną, ryż, koncentrat pomidorowy, koperek, wyrabiamy, doprawiamy solą i pieprzem. Na każdy liść układamy farsz i zawijamy w tzw. roladkę. Przekładamy do naczynia żaroodpornego, podlewamy bulionem i pieczemy pod przykryciem przez 100 min. w temperaturze 180°C . Podajemy z ulubionym sosem. U nas była to śmietana

R'n'G Kitchen
Pieczeń z cukinią i marchewką 131

dużym kawałku folii aluminiowej rozprowadzamy mięso mielone, formujemy prostokąt. Na mięsie rozkładamy paseczki marchewki, na niej rozprowadzamy cukinię. Doprawiamy niewielką ilością soli i ziół prowansalskich. Z pomocą folii zawijamy mięso w roladkę. Przekładamy do keksówki w taki sposób, by zawinięcie folii było na wierzchu. Pieczemy około 70-80 minut w 180 stopniach. Pod koniec folię rozrywamy, a wierzch mięsa delikatnie

Smaki Na Talerzu
Filet z kurczaka z szynką i serem w sezamowej panierce 245

Dziś nieco klasycznie. Mięso kurczaka z szynką i serem (najlepiej takim ciągnącym się po zapieczeniu) zna chyba każdy. Ja zamiast rozbijać cienkie kotlety i zawijać je w roladki, postanowiłam naciąć niewielkich rozmiarów piersi i nacięcie to wypełnić szynką oraz serem. Do panierki dodałam też niewielką ilość ziaren sezamu. Drobna zmiana, a podziałała na korzyść. 4 pojedyncze małe piersi kurczaka kawałeczek

Smaki Na Talerzu
Kurczak w boczku z ziemniaczanym nadzieniem 165

cebulę ścieramy na tarce, doprawiamy solą i pieprzem, odciskamy z nadmiaru płynu. Udka z kurczaka myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem, usuwamy kości. Udka rozkładamy skórą do spodu, dodajemy farsz, zawijamy jak na roladki, oprószamy solą i pieprzem. Udka owijamy w boczek, układamy na blaszce, zapiekamy 45 min w temperaturze 180°C. Podajemy z ulubioną surówką. st1\:*{behavior:url(#ieooui) } /* Style Definitions

R'n'G Kitchen
POLĘDWICZKA PIECZONA W SZYNCE SZWARCWALCKIEJ 143

grubo mielonego pieprzu kolorowego, olej, sól morska. Przygotowanie: Piekarnik nagrzewam do 190 stopni. Sos sojowy mieszam z musztardą, nacieram polędwicę, doprawiam solą, następnie smaruję olejem, obtaczam w pieprzu, zawijam w szynkę. Roladkę ponownie smaruję olejem. Mięso obsmażam na złoty kolor na dużej patelni (wcześniej nagrzanej), przekładam na blaszkę, piekę przez 16 minut. Wyjmuję mięso, przekładam na półmisek, zostawiam na około

JejKuchnia
Roladki drobiowe 182

przekrawamy w poprzek na długość, delikatnie rozbijamy tłuczkiem. Każdy kawałek oprószamy pieprzem ( nie solimy!!! )od wewnętrznej strony posypujemy posiekaną natką pietruszki. Na każdym układamy po kawałku serka i zawijamy w zgrabne roladki, lekko dociskając. Zupę cebulową wysypujemy na tackę, zrolowane roladki obtaczamy w sproszkowanej zupie. Układamy roladki na rozgrzanym oleju, smażymy na złoty kolor w między czasie każdą roladkę skrapiamy

W garach u Gosi
Roladki schabowe z gruszką, serem pleśniowym i orzechami 208

mleko z cebulą wylewamy), oprószamy pieprzem do smaku, na każdym kotlecie rozkładamy pokrojone w plasterki gruszki, posypujemy pokruszonym serem pleśniowym-troszkę odkładamy do sosu, oraz rozdrobnionymi orzechami włoskimi, zawijamy ciasno roladki-można końce spiać wykałaczkami, obtaczamy w mące.  W garnku rozgrzewamy niewielką ilość oleju, obsmażamy z każdej strony roladki na złocisto, zalewamy gorącą wodą, dodajemy kilka ziarenek kolorowego pieprzu

Wanilia i Kardamon
Ślimaczki na sałacie z malinami 213

cytryny 1 łyżeczka miodu ½ łyżeczki ziół do sałatek Sól i pieprz do smaku Sposób przygotowania: Pokrojoną na cienkie plasterki pierś z indyka, smaruję po łyżce serkiem kanapkowym zawijam ciasno w roladki, wkładam na godzinę do lodówki, aby masa stężała. Kroję na plastry. Sałatę myję, rwę na małe kawałki układam na półmisku, układam ślimaczki z wędliny, posypuję malinami oraz posiekaną natką

Wanilia i Kardamon
Zraziki wołowe z ogórkiem i suszonym pomidorem na parze 189

mniejsze, podłużne kawałki. Ogórki i pomidory kroimy na słupki (ćwiartki), a szynkę rwiemy na mniejsze części. Przy krótszym brzegu kładziemy po kawałku szynki, słupku ogórka i pomidora. Zawijamy dokładnie w roladkę i spinamy wykałaczką, w celu uniknięcia jej rozwijaniu się. Wszystkie roladki umieszczamy na sicie/przystawki do gotowania na parze, bądź w koszyczku bambusowym i gotujemy 35-40 minut. Warto

Be Fit Be Strong
Roladki drobiowe z salsą paprykową 199

wykonania: Mięso myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym, delikatnie rozbijamy na cztery kotlety, smarujemy salsą paprykową, oprószamy solą,  dodajemy pokrojone pomidory z zalewy oraz paprykę, posypujemy startym serem żółtym, zawijamy ciasno w roladki, panierujemy w mące, rozkłóconym jajku z solą oraz bułce tartej, smażymy na oleju z każdej strony na złocisto. Smacznego

Wanilia i Kardamon
Sałatka farfalle (makaronowa) na szpinaku z krążkami z polędwiczki 303

plasterki po skosie i każdy z nich delikatnie rozbijamy palcami. Doprawiamy sola i pieprzem. Nakładamy na mięso niewielką ilość serka i układamy jeden koło drugiego liście szpinaku. Mięso zawijamy w mini roladkę zaczynając od dłuższego boku. Mają być cieniutkie, następnie zwijamy je pojedynczo w folię spożywczą i gotujemy na parze ok. 15 min. Mięso po wystygnięciu kroimy na plasterki. Makaron

Moniki Smakołyki
Roladki na zielono z kalafiorem 272

minut. Kalafiora blanszujemy 5 minut w osolonym wrzątku, odcedzamy, zostawiamy do wystygnięcia.  Na mięsie układamy po liściu sałaty, pokrojonego kalafiora i ser mozzarella, posypujemy szczypiorem zawijamy ciasno w roladki. Obtaczamy mięso w mące kukurydzianej rozkłóconym jajku z solą oraz w pokruszonych drobno płatkach kukurydzianych. Tak przygotowane roladki smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony na złocisto. Podajemy gorące. Taką

Wanilia i Kardamon
"wstawiony %" kotlet schabowy 156

Wykonanie:  Schab rozbijamy na dość kawałek. Następnie przyprawiamy z każdej strony, dodatkowo skropiłem go kilkoma kroplami swojskiej śliwowicy;). Śliwki zawijamy w szynkę i układamy na środku kotleta. Zawijamy w postać roladki i stabilizujemy wykałaczkami. Smażymy na dużym ogniu z każdej strony po 2-3 minuty. Dolewamy wody i dusimy pod przykryciem aż do miękkości. Oczywiście kotlety smażymy bez panierki

Jedz zdrowo żyj zdrowo!
Rolada biszkoptowa z jabłkami w miodzie 214

pudru. Zdejmujemy papier, wykładamy masę jabłkową. Ciasto musi być dosyć wilgotne inaczej nam popęka – wystarczy zostawić go na minutę pokryte warstwą nadzienia i ładnie wówczas zmięknie. Teraz zawijamy w zgrabną roladkę. Kategoria: Ciasta , Desery

kuchcikownia
Rolada biszkoptowa z jabłkami w miodzie 277

pudru. Zdejmujemy papier, wykładamy masę jabłkową. Ciasto musi być dosyć wilgotne inaczej nam popęka – wystarczy zostawić go na minutę pokryte warstwą nadzienia i ładnie wówczas zmięknie. Teraz zawijamy w zgrabną roladkę.Filed under: Ciasta, Desery

kuchcikownia